26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista
Kentänhoito

Ruotsissa nousi haloo golfkenttien liiallisesta lannoittamisesta – Asiantuntijat tyrmäävät väitteet

FGA:n mukaan pohjoismaalaisilla golfkentänhoitajien yhdistyksillä on käytössään vahvaa tutkimustietoa kenttien lannoituksesta. Kuva: 123rtf

Ruotsalaiset kenttämestarit ärsyyntyivät Pitch-ohjelman vihjailemasta leväperäisestä lannoitteiden käytöstä.

Pitch on Ruotsin golfliiton verkkosivuilla esitettävä tv-ohjelma, jonka aiheet pyörivät lähinnä seuratoiminnan kehittämisen ympärillä. Ohjelma on suunnattu erityisesti seurojen hallituksille ja toiminnanjohtajille.

Edellisessä jaksossa vihjailtiin, että useat ruotsalaiset kentät voisivat vähintään puolittaa lannoitteisiin käyttämänsä budjetin. Tämä nosti länsinaapurissa monen kenttämestarin karvat pystyyn. Ohjelma antoi heidän mielestään virheellisen kuvan todellisuudesta, kerrottiin Svensk Golfissa julkaistussa uutisessa.

Ruotsin golfkentänhoitajien yhdistys (SGA) sai ohjelman jälkeen lukusia yhteydenottoja kenttämestareilta, ja on asettunut jäsentensä näkemysten kannalle.

”Kyseinen jakso oli täysi ’duffi’. Lannoitamme ja kastelemme kenttiä nykyään huomattavasti vähemmän. Lisäksi hallitukset ja toiminnanjohtajat käyvät aktiivista keskustelua kenttämestareiden kanssa kutsuen heitä myös hallitusten kokouksiin”, SGA:n toimistopäällikkö Göran Tyrsing kertoi Svensk Golfille.

Studiolähetyksessä mukana ollut Annica Lundström, joka vastaa Ruotsin golfliitossa seura- ja kenttätoimintojen kehittämisestä, pahoitteli, että jaksoa on tulkittu ristiriitaisesti.

”Tarkoituksemme ei ollut aiheuttaa ärsytystä kenttämestareiden keskuudessa. On kuitenkin tärkeää, että voimme keskustella myös haastavista asioista”, hän sanoi.

Näyttökuva Svensk Golfin verkkosivuilta.

Tämä tukee hyvin nykyistä kehitystä, jossa asian tärkeys ymmärretään sekä golfkenttien operatiivisessa johdossa että hallituksissa.

Suomen golfkentänhoitajien yhdistys (FGA) ei varsinaisesti ottanut kantaa ruotsalaisten kenttämestareiden ja heidän yhdistyksensä reaktioon Pitch-ohjelman jaksosta. Se totesi kuitenkin, että jakson otsikko: ”Lannoitetaanko golfkenttää rahalla?”, antaa ohjelman sisällöstä väärän kuvan.

Lannoitus on aiheena aina ajankohtainen – jokaisella golfkentällä. Ohjelmassa painotettiin isossa kuvassa henkilökunnan jatkuvan koulutuksen tärkeyttä, sekä tieteeseen ja tutkimukseen perustuvan datan käyttöä.

”Tämä tukee hyvin nykyistä kehitystä, jossa asian tärkeys ymmärretään sekä golfkenttien operatiivisessa johdossa että hallituksissa”, FGA:n hallituksen yhteisessä kannanotossa kerrotaan.

Pitch-ohjelma pohti myös golfkenttien hallitustyöskentelyn haastavuutta kysyen, miten paljon hallitusjäsenillä tulisi olla tietoa esimerkiksi lannoitukseen liittyvistä asioista.

”Tiedon määrä hallituksissa varmasti vaihtelee hyvinkin paljon eri kenttäyhtiöiden välillä. Mielestämme kyse on operatiivisesta asiasta, mutta jos hallitusten sisällä on tietämystä aiheesta, tulee sitä totta kai käyttää”, FGA:sta todetaan.

Golfkenttien hallitusten työskentelyä luultavasti tullaan tukemaan tulevaisuudessa enemmän erilaisilla tietopaketeilla. FGA tulee osaltaan tukemaan tämän tiedon levittämistä aktiivisemmin.

’’Pohjoismaiset golfkentät ja golfliitot tekevät vahvaa yhteistyötä nurmikenttien hoidon tutkimustyön osalta. STERF on Pohjoismaiden yhteinen tutkimuslaitos, jonka tuottamaa dataa on hyödynnetty golfkentänhoidossa laajasti ja tulevaisuudessa tätä tutkimustietoa tullaan tarvitsemaan entistä enemmän.”

Myös Pohjoismaiden kentänhoitajien yhdistysten välinen yhteistyö on FGA:n mukaan laadukasta ja tietoa jaetaan kaikkien osapuolten välillä.

”Lannoituskäytäntöjen osalta tutkimustieto on hyvin vahvaa ja golfkenttien on hyvä luoda tämän varaan omia käytäntöjään”, yhdistyksestä muistutetaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje