25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Kaisa Ruuttila kävi silmäleikkauksessa

Kaisa Ruuttila näkee nyt entistä tarkemmin minne hänen avauksensa päätyvät.

Kaisa Ruuttila on käyttänyt silmälaseja ja piilolinssejä vajaat kymmenen vuotta.

”Ei minulla mitään megaongelmaa ole ollut,miinus ykkösen näkö, en siis näe pitkälle kovin tarkasti. Ajaessa ja pelatessa kuitenkin on ollut pakko käyttää laseja tai piilareita, koulunpenkillläkin luennolla ja vastaavissa tilanteissa. Piilolinssien kanssa on kuitenkin omat hankaluutensa, joista nyt pääsen irti, Ruuttila kertoi tiistain silmäleikkauksensa jälkeen. Leikkaukseen menoa avitti ja nopeutti Ruuttilan jäsenyys Golfmasuunissa, jolla on puolestaan yhteistyösopimus alan palveluja tuottavan Medilaserin kanssa.

Vastaavantyyppisessä leikkauksessa kävi Futures Tourilla pelaava Jutta Degerman. Hanna-Leena Salonen on harkinnut asiaa, maailmantähdistä mm. Laura Davies on ollut operoitavana jo vuosia sitten.

Seuraavassa Kaisan muistiinpanoja hänen nettisivuilta leikkaukseen liittyen:

”Sitten vaan suojat kenkiin, myssy päähän ja menoksi. Hoitaja kävi kanssani vielä läpi kerran leikkauksen kulun, samalla kun lääkäri valmisteli leikkaushuoneen. Hieman iski jännitystä lisää kun näin itse leikkaushuoneen ja kaikki vempaimet. Itse leikkaus oli kyllä todella vaivaton ja helppo. Minulle tehtiin Femto leikkaus.”

”Siinä käytetään siis vain laseria eikä veistä ollenkaan. Hurjin vaihe koko leikkauksessa, oli kun silmään laitetaan painetta ja noin 20 sekunniksi katoaa näkö. Ensin näkyy tähtiä, sitten pelkkää mustaa, yhtäkkiä näkee taas normaalisti. Mitään kipua en tuntenut koko leikkauksen aikana ja toimenpide kesti vain 20 minuuttia ”

”Monta kertaa olen kyllä hermoni piilolinsseille menettänyt. Välillä on ollut linssi poskella kun on vaan tippunut silmästä kesken kierroksen. Nyt sittaen jännityksellä jään odottamaan kuinka oikeasti näen pallon ulkona lentävän. Näenkö koko draivin lentokaaren, toivottavasti.”, Ruuttila arvuuttelee leikkauksen jälkeistä golfelämäänsä.

Hänen kilpailukautensa käynnistyy maaliskuun lopulla Marokossa. Australian ja Uuden-Seelannin kisoihin karsintojen kautta tulleella kategorialla ei pääse, kauden muihin kisoihin luokituksen pitäisi riittää British Openia ja Evian Mastersia lukuunottamatta.

”Nyt täytyy ottaa pari päivää hieman rauhallisemmin. Lajiharjoittelu käynnistyy piakkoin Tampereen Käyttöauto Greenin hallissa, helmikuussa on vuorossa ensimmäinen ulkomaan leiri”, Ruuttila suunittelee lähitulevaisuuttaan.

Kaisa Ruuttilan kotisivut, blogi aiheesta silmäleikkaus

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje