18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Isometsä isännöi Meri-Teijossa

Jari Isometsä ongolfkentällä kuten hiihtokisoissakin täynnä tunnetta ja energiaa.Kuva: Antti Luukkonen

Jari

Entinen huippuhiihtäjä Jari Isometsä oli useimmille alaa seuraaville yllätysnimi kun Meri-Teijo Golf julkaisi viimeviikolla toimitusjohtajansa nimen. Hakijoita oli lähes parikymmentä, joukossa myös useita lajin parisssa johtotehtävissä työskennelleitä. Aivan tyhjästä ei Isometsäkään uuteen toimeensa tule.

Hän aloitti pelaamisensa jo yli 20 vuotta sitten Torniossa. Tasoitus on luvussa 6,1, kotimaisia kenttiä hän on vuosien varrella pelannut yli 80. Pelikierroksiakin on kertynyt vuosittain 50-70 , jolloin nimen perään isketään leima ”heavyuser”. Viimeiset vuodet hän on ollut jäsenenä Kytäjällä jossa on myöskin enimmmäkseen pelannut.

”Kyllä minä olen pitänyt golfkentän johtamista yhtenä varteenotettavana vaihtoehtona ja katsellut siltä kantilta markkinatilannetta pidempään. Kun Meri-Teijon paikka tuli hakuun, päätin hakea sitä. Kenttä ja sen palvelut ovat tuttuja, myös sijainti on Vihdissä asuvalle suosiollinen”, Isometsä kertoo.

Sitä miksi juuri hän tuli valituksi, ei mestarihiihtäjä lähde arvioimaan. ”Vaikea sanoa mikä ratkaisun puoleeni käänsi. Painotin neuvotteluissa sitä, että olen pitkäjännitteinen ja sitoutunut työhöni. En laske hommiin ryhtyessääni työtunteja. Ja sen tein myöskin hyvin selväksi, että näen tässä itselleni monivuotisen projektin kentän ja sen palveluiden kehittäjänä. En suinkaan lähde Meri-Teijoon yhtä kesää rakentamaan”, hän jatkaa.

Kentän kunto tärkeä mittari

Koko elinikänsä urheillut ja kilpaillut Jari Isometsä näkee tärkeimmäksi tavoitteekseen Meri-Teijon kentän ja palveluiden kehittämisen, joiden kautta kiinnostus osakkeisiin, pelioikeuksiin ja greenfeepelaamiseen kasvaa. ”Kenttä ja viheriöt on pidettävä hienossa kunnossa, se on ylivoimaisen tärkeää. Henkilökohtaisesti toivon ja myös uskon, että Meri-Teijossa järjestettäisiin vuosittain merkittäviä kilpailuja kuten niin pitkään on aiemminkin tehty”.

Kun keskustelu kääntyy golfiin kilpalajina, Isometsä innostuu entisestään. ”Vaikka golf on maailman kaikista lajeista yksi kovimmin kilpailluista, en näe mitään syytä siihen, miksi maastamme ei voisi nousta huippupelaajia. Alppilajit ja uinti ovat Suomessa mainioita esimerkkejä siitä, kuinka yksittäinen laji voi nousta määrätietoisella työllä menestykseen. Valtalajit vievät Suomessa toistaiseksi suuren osan lahjakkuuksista, tätä virtausta on pyrittävä kääntämään hyvällä toiminnalla. Kyllä lajiin on imua niin junioreiden kuin vanhempienkin taholta”, hän tietää.

Meri-Teijo

Harjoitusvastustaja on Isometsän perheessäkin jo ajanut ohitse. 14-vuotias poika Eetu Isometsä ( hcp 5,7) edustaa toistaiseksi St.Laurence Golfia ja on saanut seurata läheltä myös Suomen lupaavimman juniorin ja seuratoverinsa Albert Eckhardtin tekemisiä. St.Laurencen toimitusjohtaja Markku Ignatius pitää Isometsä junioria erittäin lupaavana golfarina. ”Pelasimme Eetun kanssa päättyvän kauden aikana ehkä 35 kierrosta. Hän vei niistä jo 20, minä hieman vähemmän. Poika on golfin kanssa tosissaan,” Jari Isometsä kertoo selkeästi iloisena.

Meri-Teijon kausi kestää pitkään

Meri-Teijon kenttä avattiin 1990-luvun alussa. Se on tullut kuuluisaksi pitkästä pelikaudestaan, joka on poikkeuksetta käynnistynyt heti ensimmäisten joukossa, usein ensimmäisenä. Keväisin kassaan tuleva vieraspelaajien raha on edelleen merkittävä tulonlähde. Kuluva kausi käynnistyi 13.4.

Meri-Teijo Golf Oy:n osakekannasta omistaa yli 60 prosenttia Tom Skogster yhtiöittensä kautta. Isometsästä tulee Oy:n historian kuudes toimitusjohtaja. Pekka Sinkkilä oli vuosituhannen vaihteen molemmin puolin virassa kymmenisen vuotta. Edellinen toimitusjohtaja Leena Sairo lopetti Meri-Teijossa lokakuun 17. päivä kahden vuoden työrupeaman jäleen. ”Tulen päättäväisenä mutta nöyränä uusiin hommiin oppimaan. Uskon verkostoitumisen voimaan, minullakin on toimitusjohtajien keskuudessa tuttuja henkilöitä jotka varmasti toimivat osittain mentoreina”, Isometsä suunnittelee.

Gloriaa ja Waterloota

Lahden MM-hiihtojen (2001) dopingkäryn jälkeen Jari Isometsä on ollut julkisuudessa enimmäkseen negatiivisten asioiden ympäröimänä. Kesällä 2011 hän oli todiistajana hiihtoliiton entistä johtoa vastaan nostetuissa oikeudenkäynneissä. Todistajanlausunnosta nousi kohu Isometsän aktiiviaikojen lääkärinä toimineen Pekka Koposen väitettyä Isometsän valehdelleen oikeudelle dopingin käytöstään.

Isometsä oli 2006 Keskustan ehdokkaansa eduskuntavaaleissa joissa hän sai yli 6000 ääntä mutta ei tullut valituksi. Keväällä 2009 hän aloitti työnsä FC Hongan myyntipäällikönä josta vuoden 2010 aikana irtisanoutui. Tämän jälkeen hän työskenteli sijoituspalveluyhtiö Certatumissa.

Syyskuussa Golf Digest Openia pelatessaan Isometsä kertoi etsivänsä uusia haasteita ja nyt hän on saanut varsin kiintoisan tehtävän eteensä alalla joka varmasti motivoi lajifriikkiä ikiurheilijaa.

Isometsän

Pakollinen kysymys joka Jari Isometsälle on tehtävä kuuluu, kuinka koet ihmisten Sinuun suhtautuvan vaiherikkaan urheilijauran jälkeen? ”Varsin hyvin, suurin osa suhtautuu erittäin positiivisesti vaikka poikkeuksiakin on. Olen oppinut elämässä sen, että siihen kuuluu luonnollisesti gloriaa ja waterloota meille kaikille. Niitä molempia on opittava käsittelemään ja jättämään sopivasti myös taakseen jotta voi siirtyä seuraaviin vaiheisiin” Jari Isometsä lopettaa puhelinhaastattelun ja pääsee jatkamaan omakotitalonsa pihan puhdistamista lehdistä.

Neljä olympiakävijää golfkentän johtajina

Kun hän aloittaa työnsä Meri-Teijossa marraskuun puolivälissä, saattaa kenttä olla vielä auki. Samalla Isometsästä tulee neljäs olympialaisissa maatamme edustanut urheilija joka toimii golfkenttäyhtiön johdossa. Harjattulassa tonttia on isännöinyt jo vuosia keihäänheittäjä Juha Laukkanen. Linna Golfissa kymmenottelija Petri ”Elmo” Keskitalo on johtanut golftoimintaa keväästä 2010. Pielis Golfin Juha Holopainen on edustanut Suomea Albertvillen kisoissa. Laji oli kumparelasku. Isometsä on näistä ainoa, joka on saavuttanut olympialaisissa mitaleita.Plakkarissa on kolme viestipronssia. Jari ”Karpaasi” Isometsän panos Meri-Teijolle ja suomalaiselle golfille kaikkinensa voi tulevien vuosien aikana nousta erittäinkin arvokkaaksi. Hän sytytti omalla esimerkillään katsojat ja median, sama toivottavasti toistuu pelaajien ja eri sidosryhmien suhteen golfkentillä.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (6 kpl)