Elina Nummenpään caddielle palkankorotus - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Elina Nummenpään caddielle palkankorotus

Tehokkaat yhdessä. Elina Nummenpää pelaa tulevallakin kaudella Ladies European Touria. Janne Mommon työmaana ovat caddienä toimimisen lisäksi pelit minitoureilla.

Elina Nummenpää on venynyt LET:n karsinnoissa kahdesti aiemmin rajan oikealle puolelle. Marokossa pidetyssä viiden kierroksen kisassa sarja sai jatkoa, Nokia River Golfia edustava Aura Golfin kasvattti oli samalla sijalla 19. Marika Vossin ja Linda Henrikssonin kanssa. Mainio suoritus, finaalissa oli mukana 120 pelaajaa, joista yhteensä 34 sai ns. täyden kortin.

Pitkän uran ammattilaisena tehnyt Janne Mommo toimi ”perämiehenä”, caddienä. Nummenpää painottikin tiimityön merkitystä karsintafinaalissa.

”Karsintaviikko oli taas henkisesti kova kuten etukäteen tiesimme. Sopimus oli keskenämme sellainen, että ei puhuttu jakson aikana mistään tulevasta, joulusta talvesta tai sellaisista. Fokus oli tässä kisassa. Silti pyrimme nauttimaan pelistä, pysymään vahvana ja positiviisena. Tämä oli puhtaasti tiimityötä, jossa Jannella oli valtavan iso rooli”, Nummenpää suitsutti.

”Kun Janne on ollut caddienä, jatkoonpääsyprosentti on ollut häikäisevä ( 7-0). Se taitaa odottaa jo palkankorotusta. Nyt on upeaa päästä kotiin rauhoittumaan, joulunvieton jälkeen aletaan sitten suunnitella tulevaa kautta,” Nummenpää jatkoi.

31-vuotias Elina Nummenpää on pelannut kahden ensimmäisen LET-kautensa aikana 25 kisaa. Dubain kahdeksas sija 2013 on aivan omassa sarjassaan saavutuksista. Toiseksi paras sijoitus on 20., rahalistalla hän on ollut 128. ja 112.

Ansioita on kertynyt kahden vuoden aikana yhteensä noin 17 000 euroa. Selkeää tasonnostoa tarvitaan vuodelle 2015, jotta karsintakierre Marokossa katkeaisi.

Torniossa golfuransa aloittanut Janne Mommo todellinen sitkeyden ruumiillistuma. Hän on pelannut toistakymmentä vuotta ammattilaisena ja osallistunut peräti 13 kertaa European Tourin karsintoihin onnistumatta vielä tavoitteessaan. Ehkä avovaimon antama malli tuo tulosta jo kaudella 2015?

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)