28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

W-Golf Mäntsälä laittamassa lapun luukulle

W-Golf Mäntsälän toiminta päättyy suurella todennäköisyydellä kahden vuoden päästä.

”Toivon koko ajan, että toiminta jatkuisi tavalla tai toisella, mutta aika todennäköistä on, että se loppuu. En haluaisi edes ajatella asiaa, mutta pakko se on myöntää.” Näin sanoo W-Golf Mäntsälän toimintaa pyörittävän Mäntsälän Golf Oy:n toimitusjohtaja Päivi Tikkakoski, omien sanojensa mukaan toimitusjohtaja olosuhteiden pakosta. Olosuhteet Mäntsälässä ovat sellaiset, että kenttäyhtiön ja seuran välinen sopimus on purettu ja nyt eletään ensimmäistä vuotta irtisanomisaikaa. Irtisanomisajan kesto on kolme vuotta, joten kauden 2014 jälkeen W-Golf Mäntsälä laittanee lapun luukulle.

Elokuussa W-Golfissa järjestetyssä junnujen kuukausikisassa oli mukana 27 pelaajaa, joista nuorin 5-vuotias.

Elokuussa W-Golfissa järjestetyssä junnujen kuukausikisassa oli mukana 27 pelaajaa, joista nuorin 5-vuotias.

Taustalla perikunnan kiista Mäntsälän Golf Oy on perheyritys. Kun yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Risto Weckman menehtyi, yritys ja golfkentän maapohja siirtyivät perikunnalle. Osa perikunnasta halusi jatkaa golftoimintaa maillaan, osa ei. Ei-puoli voitti ja lopputulemana kenttäyhtiön ja golfseuran välinen sopimus irtisanottiin. ”Syytä en tiedä”, sanoo Päivi Tikkakoski, joka on Risto Weckmanin tytär ja kannattaa golftoiminnan jatkamista. ”Nyt kenttäyhtiö on vuokrannut maan perikunnalta ja golftoiminta jatkuu yhtiön ja seuran välisen irtisanomisajan puitteissa”, Tikkakoski selventää tilannetta. Tikkakosken mukaan Mäntsälässä on yritetty miettiä päät puhki erilaisia ratkaisuja, joilla golftoiminta voisi jatkua vielä irtisanomisajan jälkeenkin. Esille nousee se, että joku ostaisi kentän. ”Periaatteessa täällä olisi kaikki käyttövalmista. Jos joku ostaisi kentän, toimintaa pystyisi jatkamaan heti. Mutta tällaisena aikana on melko vaikea löytää ostajaa golfkentälle. Aina sanotaan, että ihmeitä tapahtuu, mutta ei se kovin todennäköistä ole”, Tikkakoski sanoo.

Ensi vuosi on W-Golfin 20. toimintavuosi. Mäntsälän golfseurassa on 567 jäsentä.

Ensi vuosi on W-Golfin 20. toimintavuosi. Mäntsälän golfseurassa on 567 jäsentä.

Seura jatkaa normaalisti Seuran ja kenttäyhtiön sopimukseton tila ei ole tällä kaudella näkynyt W-Golf Mäntsälän toiminnassa. 9-reikäinen kenttä on ollut pelaajien mukaan paremmassa kunnossa kuin aiempina vuosina ja seura jatkaa toimintaansa samoin kuin aina ennenkin. ”Olemme tehneet kaiken entiseen malliin”, sanovat sekä Päivi Tikkakoski että seuran puheenjohtaja Seppo Hiltunen. ”Mutta onhan se selvää, että tilanne on herättänyt pelaajiemme keskuudessa paljon kysymyksiä. Olemme puhuneet avoimesti tilanteesta ja kentän tulevaisuudesta jäsenistön kanssa”, Tikkakoski kertoo. Mäntsälän golfseurassa on 567 jäsentä. Synkältä näyttävä tulevaisuus on aiheuttanut tänä vuonna pientä jäsenkatoa, mutta vain vajaan 10 % verran. Hiltusen mukaan myös uusia jäseniä on tänä vuonna saatu. ”Seurassa eletään niin, että tässä ollaan nyt kaksi vuotta ja sen jälkeen jatketaan jollain lailla”, Hiltunen sanoo. ”Vahinko, jos W-Golfin toiminta loppuu. Tällä alueella olisi tällaiselle kentälle tarvetta”, hän päättää. Janne Knuuti

W-Golf Mäntsälä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje