25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Tulvat ajoivat kaivinkonehommiin Kajaanissa

Kajaanin Golfin toimitusjohtaja Pekka Vasala esittelee puroa, joka tulvi pahoin kentälle kesäkuussa.

Kajaanin Golfin alkukausi on ollut haasteellinen. Keli on ollut Kainuussa näihin päiviin asti kylmä ja kostea, ja lisäksi kentän läpi virtaava puro tulvi kesäkuun puolivälissä niin, että vettä oli pitkin väyliä ja griinialueita. ”Kesäkuun 18. päivä kenttä jouduttiin pitämään vuorokauden ajan kiinni tulvan takia, mutta nyt vesi on taas uomissaan. Joka tapauksessa tulevien tulvien torjumiseksi edessä on kaivinkonehommia, eli puron perkaaminen ja mahdollisesti yhden uuden lammen rakentaminen. Salaojituksen kunnostamiseenkin joudutaan”, Kajaanin Golfin toimitusjohtaja Pekka Vasala kertoo. ”Kaikesta huolimatta kenttä on tällä hetkellä hyvässä pelikunnossa”, hän jatkaa.

Kajaanin Golfin nelosväylä kuvattuna pahimpaan tulva-aikaa 18. kesäkuuta.

Kajaanin Golfin nelosväylä kuvattuna pahimpaan tulva-aikaa 18. kesäkuuta.

Kaksi isoa kilpailijaa Kajaanin Golfin 9-reikäinen kenttä on rakennettu vuonna 1991. Sen on suunnitellut Pekka Sivula. Toimitusjohtaja Vasala käyttää kentästä sanaa ”pikkunätti”, joka kuvaakin hyvin keltaisilta 2750 metriä pitkää pelipaikkaa. Kajaanin kentän valtti on sen sijainti. Kenttä on vilkkaasti liikennöidyn viitostien varressa ja matkaa kaupungin keskustasta golfkentän portille on vain 5 kilometriä. Kainuun golfkartalla Kajaanin Golfin huomattavasti tunnetummat ja isommat keskukset ovat Vuokatin Katinkulta sekä Paltamo Golf. Molemmille isoille kentille on Kajaanista matkaa noin 40 kilometriä. ”Meillä on oma markkinarakomme tunnetumpien kenttien rinnalla. Aivan kaupungin kupeessa, viitostien varressa Kajaanin kenttä palvelee hyvin 9-reikäisenäkin kiireisiä kaupunkilaisia sekä ohikulkijoita”, Vasala huomauttaa. Valtaosa Kajaanin Golfin kiertäjistä on paikkakuntalaisia tai alueen kesäasukkaita. Golfista kiinnostuneet matkailijat saavat kajaanilaisissa hotelleissa asuessaan green feen tarjoushintaan. Tosin muutoinkaan Kajaanissa ei pelaamisesta kiskota. 18-reiän green fee maksaa 35 euroa, ysin kiertää 25 eurolla. Kainuun kaikista kentistä kiinnostuneille on viritteillä kolmen kentän tarjouspaketti, mutta toistaiseksi sellainen on vielä aikomuksen asteella. ”Kenttien välinen yhteistyö ei valitettavasti ole kovin tiivistä. Kunkin tarpeet ovat niin erilaiset”, Vasala sanoo.

Samainen nelosväylä kuvattuna kesäkuun 28. päivä.

Samainen nelosväylä kuvattuna kesäkuun 28. päivä.

Toimittajasta toimitusjohtajaksi Pekka Vasala on toiminut Kajaanin Golfin toimitusjohtajana vasta kesäkuun alusta asti. Tätä ennen hän on työskennellyt 40 vuotta Kainuun Sanomien toimittajana ja toimituspäällikkönä. ”Kun niistä hommista alkoivat eläkepäivät, löytyi sopivan kokoinen työmaa harrastuksen parista”, Vasala sanoo. Kajaanin 500 jäsenen golfyhteisö on hänelle hyvinkin tuttu, sillä Vasala on toiminut aiemmin seuran kapteenina. Aikooko uusi toimitusjohtaja tuoda mukanaan muutoksia Kajaanin Golfin toimintaan? ”Suuriin uusinvestointeihin eivät tulomme anna mahdollisuuksia. Tärkeintä on kentän pelattavuudesta huolehtiminen. Kentän pitää olla kunnossa ja toiminnan sujuvaa”, Vasala linjaa. Janne Knuuti

Kajaanin Golf

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje