5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Talissa ripein lyö ensin

Voitto " Vode" Lahtinen on HGK:n ripeimpiä aamupelaajia. Oikealla Näppis Leinonen

Kentät pyrkivät reagoimaan yhteen lajin vitsauksista, hitaaseen peliin. Talia on tässä mielessä pidetty varsin mallikelpoisena kenttänä, lyhyttä ja siirtymiltään vaivatonta kenttää kykenee pelaamaan kolmen hengen ryhmässä varsin vaivatta reiluun kolmeen tuntiin. Ei kuitenkaan silloin jos kenttä on täynnä pelaajia ja nämäkin tottumuksiltaan varsin erilaisia. Suomen vanhimmalla kentällä tulee usein varsinkin pitkälyöntisten huippujen kisoissa tilanteita, jolloin etenkin par-viitosilla lyöntivuoroa odotetaan minuuttikaupallla

-Meilläkin on haasteemme joihin nyt reagoimme. Risteävillä reiílä peli usein puuroutuu. Jatkossa pienempinumeroista reikää pelaavilla on etuoikeus. Talissa pelataan lisäksi alkavalla kaudella kymmenen minuutin lähtövälein, tämäkin auttaa siihen, etteivät ryhmät puuroudu jo alkuvaiheilla, kertoo toiminnanjohtaja Ilkka Ulander.

Oleellisin muutos on varmasti se,että pelin nopeuttamiseksi pelaajia kehoitetaan kentällä kävelemään suoraan omille palloilleen ja jatkamaan peliä ripeästi mittailematta turhan tarkkaan sitä kuka kulloinkin on kauimpana kohteesta

-Tämän jälkeen se lyö, joka on valmiina.Turvallisuus tietysti on tässä käytännössä ensimmäinen kriteeri,jatkaa seuran kapteeni Teemu Tanner .

Ohjekirjoihin painettuna uutta mallia voidaan pitää erinomaisena ja sen käyttökokemusten perusteella se tullee nopeasti harkintaan myös monella muulla kentällä lähitulevaisuudessa. Suuri haaste on varmasti tämän käytännön toteuttaminen kisoissa.

HGK:n kenttä pyritään avaamaan vappuna. Seuran tärkeimmät tapahtumat ovat elokuun lopulla pelattava Finnair Masters,amatöörien The Erkko Trophy sekä juniorien reikäpelin SM-kilpailut.

Helsingin Golfklubi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje