23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][31]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Nokia River Golf nostattaa mestistunnelmaa kekseliäällä shootoutilla

Riverin uuden yhdeksännen reiän tiiauspaikka lienee yksi Suomen suurimmista.

Nokialla voi voittaa ensi sunnuntaina seuran mestaruuden, ilmaisia lounaita tai henkilöauton.

Nokia River Golfin seuramestaruus ratkotaan useimpien muiden seurojen tavoin tulevana viikonloppuna. Kovatasoisen kilpaseuran mestaruuden voittaminen vaatii 54 reiän kilpailussa runsaat 200 lyöntiä, mutta yhdelläkin lyönnillä voi saada viikonloppuna ihmeitä aikaan.

Mestisten palkintojenjaon jälkeen Nokialla nimittäin pelataan NRG Shootout -kisa, jossa ensimmäisenä hole in onen tehneelle on luvassa muikea palkinto: Toyota Tammer-Auton lahjoittama Toyota Corolla Hybrid -henkilöauto.

NRG Shootout toimii River-kentän uuden ”signature holen”, yhdeksännen reiän, ensimaistiaisina. Lassi Pekka Tilanderin suunnittelema komea, veden yli kohti klubitaloa lyötävä lyhyt par-kolmonen otetaan osaksi River-kenttää varsinaisesti vasta ensi kaudella, mutta Shootoutissa seuran jäsenet pääsevät ottamaan tuntumaa reikään.

NRG Shootout käydään kekseliäällä pelimuodolla, jossa pelaajat ottavat uudella reiällä toisistaan pareittain mittaa 110 metrin etäisyydeltä. Parista lähemmäksi lippua lyönyt pelaaja etenee aina jatkoon ja toinen putoaa leikistä. Jos parista kumpikaan ei osu griiniin, molemmat joutuvat laulukuoroon.

Kilpailuun otettiin mukaan sata nopeimmin ilmoittautunutta, ja kun kymmenen euron kilpailumaksulla tarjoutuu mahdollisuus voittaa itselleen upouusi henkilöauto, ei mikään ihme, että tapahtuma kiinnosti. Caddiemaster Veera Väkiparran mukaan osallistujalista tuli vuorokaudessa täyteen. Sadan pelaajan kilpailussa pisimmälle etenevät pelaajat pääsevät yrittämään hole in onea 6–7 kertaa.

Vaikka holaria ei kisassa lopulta nähtäisikään, palkinnot ovat silti kohdallaan. Kisan sponsorina toimii ravintola Buffer, joka tarjoaa shootoutin voittajalle ensi vuoden heinäkuussa lounaat veloituksetta koko kuukauden ajan.

Shootoutin tarkoituksena ei kuitenkaan ole ainoastaan taistelu ilmaisista lounaista, vaan tapahtuma kehitettiin Riverissä pitkälti mestaruuskilpailujen tunnelman kohottamiseksi. Monissa seuroissa lienee tyypillistä se, että mestaruuskisojen useamman kierroksen urakan päätyttyä suuri osa pelaajista poistuu kisan jälkeen nopeasti klubilta, ja mestisten muuten kiehtova tunnelma latistuu ennen loppuhuipennusta ja palkintojenjakoa.

Riverissä palkintojenjakoon ja sitä seuraavaan shootoutiin kannattaa tällä kertaa todella jäädä, vaikka ei kilpailijana niihin osallistuisikaan. Kaikkien läsnä olevien jäsenten kesken nimittäin arvotaan NRG:n ensi kauden pelioikeus. Yleisömenestys lienee taattu, mikä luo mausteensa myös shootoutiin. Tunnelmaa kohottavat entisestään taustamusiikki ja shootout-tapahtumien jatkuva selostaminen.

”Siellä voi olla jännät paikat, sillä kukaan ei ole vielä koskaan käynyt kyseisellä reiällä lyömässä, ja nyt shootoutia on katsomassa ainakin se sata ihmistä”, Väkiparta sanoo.

Nokia River Golfin seuramestaruuksia naisten ja miesten yleisissä sarjoissa puolustavat viikonloppuna Emmi Jalkanen ja Erik Myllymäki.

Lue seuraavaksi: ”Mestikset” pitävät pintansa vuodesta toiseen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)