Kenttätentissä Hirvihaaran Golf - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Kenttätentissä Hirvihaaran Golf

Mikä on Hirvihaaran Golfin kenttäennätys? Entä millä nimellä kutsutaan seuran junioreita?

Tällä viikolla kenttätenttiin pistettiin Mäntsälässä sijaitseva Hirvihaaran Golf.

Hirvihaaran Golfin toimitusjohtaja Ismo Piira, mikä on lempiväyläsi kentällänne?

Lempiväyläni on väylä numero 13. Se on todella kaunis ja mielenkiintoinen väylä. Se on par 4 ja vaatii hyvää avausta. Siinä on mahdollisuus onnistua loistavasti tai epäonnistua surkeasti.

Onko kentällänne jokin tasoitusraja vieraspelaajille?

Viikonloppuisin tasoitusrajana on 36, mutta arkisin ei ole minkäänlaista rajoitusta. Ryhmän yhteistasoituksen suosituksena on 110, mutta kyllä sitäkin katsotaan tapauskohtaisesti.

Onko ok pelata vain yhdeksän reikää?

Se on erittäin ok ja yhdeksän reiän pelaaminen on lisääntynyt meillä joka vuosi. Yritämme myös hinnoittelulla ja varausjärjestelmillä helpottaa sen pelaamista. Ihmisillä on aika kortilla ja haluamme tarjota mahdollisuuden pelata myös vain yhdeksän reikää.

Mikä on kesän paras golftapahtuma kentällänne?

Kyllä paras tapahtuma on ehdottomasti seuran omat mestaruuskilpailut. Se on todella odotettu tapahtuma, kun päästään ratkaisemaan seuran mestarit.

Olette jokseenkin nuori kenttä ja teillä on nyt meneillään kymmenes pelikausi, millä mallilla toimintanne on?

Totta tosiaan ensimmäinen yhdeksikkö valmistui pelattavaksi vuonna 2006 ja vuonna 2008 päästiin pelaamaan 18-reiälle. Jäsenmäärä kasvoi tietenkin alussa vauhdikkaammin, mutta nyt se on tasaantunut. Joka vuosi jäsenmäärä on kuitenkin kasvanut ja nyt meillä on 1450 jäsentä. Golfosakkeiden kauppa on lähtenyt nyt myös uudelleen käyntiin muutaman vaikeamman vuoden jälkeen.

Mistä olette keksineet kutsua junioreitanne Vasoiksi?

Vasa viittaa tietenkin Hirvihaaran Golfin nimeen ja sitä kautta se on keksitty. Junnugolfimme ”Hirvihaaran Golf Vasat” -tunnuksessakin on tietenkin vasan kuva. Se on hyvä nimi ja erottuu hyvin porukasta. Olemme oikein ylpeitä siitä. Meillä on sitten erilaisia vasoja sen mukaan, kuinka paljon juniori pelaa ja millä tasolla, on alkeis-/pikku-Vasat, Vasat, Aktiivi-Vasat ja Kilpa-Vasat.

Näkyykö kentällänne usein oikeita vasoja, tai kenties jo aikuiseksi kasvaneita vasoja eli hirviä?

Kyllähän meillä hirviä näkyy välillä. Ei niitä riesaksi asti ole, eivätkä ne kauheasti kentällä liiku tai jälkiä sinne jätä. Joskus taitavat tosin käydä etsimässä vasoja (nauraa). Peuroja näkee kyllä useammin kuin itse hirviä.

Mitkä ovat kenttäennätyksenne?

Valkoisilta kenttäennätys on 72, eli kentän par. Siihen on päästy kahdesti, vuosina 2014 ja 2015. Sinisiltä kenttäennätys on 76 ja se on tehty vuonna 2011.

Milloin kentällänne on ruuhkaisinta?

Kesäviikonloppuisin. Juhannuksesta heinäkuun loppuun, eli aikalailla tällä perinteisellä lomakaudella. Tällöin pitää hyvissä ajoin varata lähtöaika, jos haluaa kentälle mahtua mukaan.

Mikä on myöhäisin ajankohta, jolloin kentällänne on päässyt pelaamaan?

Marraskuun alussa pistämme yleensä kentän kiinni ja marraskuun toiselle viikolle asti on päässyt pelaamaan.

Jos missasit aiemmat kenttätentit, kannattaa tsekata miten porot on huomioitu Arctic Golfin paikallissäännöissä, mistä Archipelagia Golfin nimi tulee ja millä väylällä hukataan eniten palloja Loimijoki Golfissa.

Mikä kenttä laitetaan seuraavaksi tenttiin? Entä mitä haluaisit että kysymme? Kommentoi ehdotuksesi jutun kommenttikenttään tai Facebookiin tai lähetä se sähköpostilla osoitteeseen lotta.lybeck@golfpiste.com.

Ensi perjantaina tentissä jälleen uusi kenttä!

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje