26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Kenttäranking

6326 vastaajaa, 26 915 tehtyä arviota – Kenttäranking numeroina

Tahko Golfin Old Course sai estetiikastaan yli 9:n arvosanan. Kuva Lassi Pekka Tilander

Golfkenttien arviointitutkimus Kenttäranking tarjoaa mitä kiinnostavinta tilastotietoa. Poimimme tähän luvuista mielenkiintoisimpia.

0,01

Tasaisin kamppailu voitosta ja palkintosijoista käytiin palkintokategoriassa Paras golfravintola. Se oli ainoa kategoria, jossa voitto jaettiin kahden kentän, Nordcenterin ja Tapiola Golfin, kesken. Molemmat saivat ravintolatoiminnastaan arvosanan 8,64. Kärkikaksikosta ainoastaan yhden sadasosapisteen päähän jäi Vanajanlinna Golf & Country Club (8,63). Podium-sijoille oli vielä Vanajanlinnan takanakin tunkua, sillä kategorian neljäs, Aulangon Golfklubin Eversti keräsi 8,60 pistettä.

0,13

Kun verrataan Kenttärankingin eri arviointikriteerien keskiarvoja kahden vuoden takaiseen arviointiin, suurin muutos nähtiin arviointikriteerissä kunto ja viimeistely. Suomalaisgolfareiden mielestä maamme golfkenttien keskimääräinen kunto on parantunut kahdessa vuodessa 0,13 pistettä 7,60:stä 7,73:een. Vastaavasti ilmapiiri ja viihtyvyys -kriteerin keskiarvo on pudonnut 0,11 pistettä (7,89:stä 7,78:aan) ja palvelu-kriteerin keskiarvo 0,10 pistettä (7,99:stä 7,89:ään). Palvelustaan Suomen golfkentän saavat kuitenkin edelleen korkeimmat keskiarvopisteet.

7

Mikäli Viron parhaaksi golfkentäksi valittu Pärnu Bay Golf Links (84,83 pistettä) olisi noteerattu Suomen golfkenttien listauksessa, sen sijoitus olisi ollut 7:s. 50 parhaan joukkoon Viron kentistä olisivat mahtuneet myös Niitvälja Golf (81,34), White Beach Golf (80,69), Saare Golf (80,48) ja Estonian Golf & Country Clubin Sea Course (80,06).

9,21

Ylivoimaisesti suurimman kehitysaskeleen harppasi Vierumäen Golfseuran Classic-kenttä, jonka kokonaispisteet nousivat peräti 9,21 pisteellä vuoden 2017 Kenttärankingiin verrattuna. Komea oli tulosparannus myös muille palkintosijoille yltäneillä kentillä, Holiday Club Golfilla (+6,44 pistettä) ja Tuusulan Golfklubilla (6,17). Kokonaisarvosana parantui yhteensä 49 kentällä, joista 17 paransi kokonaispisteitään vähintään kahdella pisteellä.

9,37

Kenttärankingin arviointikriteerien korkein arvosana oli Viipurin Golfin Etelä-Saimaa -kentän estetiikastaan saama 9,37 pistettä. Yli 9 pisteen keskiarvoon yllettiin yhteensä vain neljä kertaa. Vanajanlinna sai kiitettävät arvosanat sekä kunnostaan (9,28) että suunnittelustaan (9,13). Tahko Golfin Old Course ylsi yhdeksikön yli (9,03) Etelä-Saimaan tavoin kauneusarvoillaan.

11

Kenttäranking-gaalassa vuoden parhaat kentät palkittiin yhdessätoista eri kategoriassa. Eniten kategoriavoittoja kahmi Suomen parhaaksi golfkentäksi neljän vuoden tauon jälkeen valittu Vanajanlinna Golf & Country Club, joka oli maan ykkönen neljässä eri kategoriassa. Viipurin Golfin Etelä-Saimaa vei nimiinsä kaksi kategoriaa, samoin Lakeside Golf, joka uusi kahden vuoden takaiset voittonsa sekä Tyytyväisimmät jäsenet että Paras hinta-laatusuhde -kategorioissa, jälkimmäisessä Pirunpelto-kentällään.

48

Suurimman sijalukuharppauksen otti Kenttärankingissa hienosti menestynyt Eerikkala Golf, joka nousi peräti 48 pykälää sijalle 54. Vuoden 2017 arvioinnissa Eerikkala ei mahtunut sadan parhaan joukkoon. Koski-Golfin ja Tuusulan Golfklubin sijoitus parantui 47 pykälää ja Vierumäen Golfseuran Classic-kentän 46 pykälää. Kärkikymmenikössä suurimman loikan otti kokonaisrankingin kuudenneksi kahden vuoden takaiselta 21. sijalta noussut Virpinemi.

1767

Kenttäranking-tutkimuksen 6323 vastaajasta 1767 henkilöä, eli useampi kuin joka neljäs (27,9 %), ilmoitti pelanneensa viimeisen kahden vuoden aikana kokonaisrankingin voittaneen Vanajanlinnan kentän. Seuraavaksi suosituimpia kenttiä vastaajien keskuudessa olivat Kytäjä Golfin kentät South East (1628) ja North West (1575).

Katso kaikki tulokset

Keskustele aiheesta Forumilla

Lue seuraavaksi: Kenttärankingissa tuttu ykkönen, ja monta yllättäjää

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

 • Nopea peli kunniaan says:

  Kenttäranking nykymuodossa ei anna mielestäni oikeaa kuvaa kentistä. Pk-seudulla pelataan niin montaa kenttää että kaikkia ei jakseta kommentoida. Toisaalta lomakentät ovat harvojen pelattavissa (esim Levi). Kysely ei myöskään saavuta kaikkia (en ainakaan itse saanut sitä). Jotain jo kertoo että aina upeakuntoinen Aura ei ole ylempänä, samoin Talma ja Master eivät kumma kyllä mahdu kovinkaan korkealle.
  Mielestäni paremman käsityksen saisi laittamalla aina Player first kyselyn vastauksien mukaan kentät ranking-järjestykseen.

  • Nahkamaila says:

   Miten runsas eri kenttien pelaaminen liittyy kommentointiin? Kyselyssä oli mahdollisuus valita ne kentät mitkä haluaa arvioida.

   Kenttien kunnosta, Aura on viime vuosina odotusarvoihin valitettavan vaatimattomassa kunnossa. Onneksi kuluneena kautena otettiin kunnon osalta taas askel parempaan suuntaan. Samoin Talman Laakso on ollut myös heikossa kunnossa tällä kaudella. Masterista ei kokemusta tältä kesältä.