21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

Garminin kellot

Etusivu Foorumit Välineet Garminin kellot

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 32)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Onko joku keksinyt muuta ratkaisua Garminin kellojen remmiongelmaan kun ostaa muunmerkkinen GPS – kello.

  Reilun vuoden käytön jälkeen rannekeet menneet poikki useammastakin kellosta niin kalliimmista kuin ihan perusmallistakin.

  Muuten kätevä ja hyvä tuote näyttää olevan ”vuoden tuote”.

  Kauppiaan kertoman mukaan rannekkeita ei saa ostaa ”varaosina”. Onkohan kukaan kellomaagari kehitellyt ratkaisua rannekkeen korvaamiseksi( esim. toisen valmistajan tuotteella).

  Kauppiaan kertoman mukaan rannekkeita ei saa ostaa ”varaosina”.

  Nyt en ole ihan varma mistä tässä on kyse. Ainakin täällä on tarjolla rannekkeita Garminin Approach-malleihin S2-S6.

  Tittelisti – Kiitos vinkkauksesta – taisi kauppias haluta myydä uuden kellon, kertoessaan ettei varaosina saisi. S1:n siis mennee vaihtoon, mutta yhteisön muihin saadaan helpotusta uuden rannekkeen muodossa. 🙂

  Minulla on ollut Garmin S1 käytössä kolme vuotta. Mitään ongelma ei ole ollut kellon tai rannekkeen suhteen. Ranneke edelen kuin uusi. Käytän kelloa vain kierroksilla, en kellona koko ajan. Pesen tai pyyhin hikisen rannekeen peli n jälkeen. Pienellä hoidolla kestää näköjään hyvin. Suosittelen kelloa.

  Tulin hankkineeksi Garmin S20-kellon. Hieno ja monipuolinen laite – kai. Tänään ilmeni ikävä vika; matkat heittivät moella väylällä (ei siis kaikilla) 10 metriä. Vertailukohteena oli kahden pelikaverin muun merkkiset kellot ja kentän omat merkkipaalut.

  Vika on kuulemma Garminin tätä kenttää koskevissa kartoissa (greenit 10 metriä pielessä). Osa greeneistä oli liian lähellä ja osa liian kaukana.

  Ja sitten kysymys: Onko Garminiin tallennetuissa kentissä muilla kotimaisilla kentillä samanlaisia mittaeroja? Toisin sanoen onko Garminilla mitään tekoa suomalaisilla kentillä?

  KL

  Kaikkien valmistajien laitteissa on datapuutteita, sen vuoksi niihin ei voi aukottomasti luottaa. Mitatkin heittelevät kentästä ja laitteesta riippuen enemmän tai vähemmän, mutta vielä ei ole vastaani tullut ensimmäistäkään golfiin tehtyä GPS-laitetta, joka olisi tarkka.

  Hyvä väyläopas laserkiikarin kanssa on paljon parempi yhdistelmä kuin mikään GPS-laite. Toki kellot ovat ihan hauskoja ja useimmille riittävän tarkkoja, JOS data on kunnossa, mitä ei todellakaan yksikään valmistaja voi taata.

  Ai niin, Aura Golfissa kolme vuotta sitten Garmin S1 näytti noin 200 metriä pieleen sen takaysin ekan parkolmosen griinin.

  Onko KL:llä tietoa, joko mainittu Aura Golfia koskeva karttavirhe on korjattu? Juurikin tämä korjausprosessi kiinnostaa ja siinä erityisesti korjauksen nopeus maahantuojalle ilmoitetun virheen jälkeen.

  Ymmärrän hyvin GPS-laitteen tarkkuuden rajallisuuden. Alle 5 m riittää meikäläiselle klubituupparille, mutta 10 m on ehdottomasti liikaa. Vai ovatko suomalaiset kentät liian kaukana ”ytimestä”. Somessahan juuri tuota mallia hehkutetaan.

  Nyt mainitsemaani kelloon on tallennettu yli 40 000 kenttää maailmanlaajuisesti. Vai pitäisikö mainita yli 40 000 virheellisin tiedoin varustettua kenttää?

  KL

  Eipä ole tietoa Auran tilanteesta, koskapa hankkiuduin eroon mainitusta S1:stä kahden yksilön harjoituskäytön jälkeen. Parin vuoden ajan perheessämme on ollut GB:n WT3 ja lähinnä vaimoni käytössä. Vieraskentillä pidän sitä itsekin mielelläni mukanani lähinnä viheriöiden mittoja saadakseni ja esteiden (siis niiden, jotka data sisältää…) etäisyyksien vuoksi. Jälkimmäisessä ei kymmenenkään metrin tarkkuus ole ongelma, suuruusluokka riittää mainiosti.

  Osaisiko täällä joku kertoa, miten s6:n saa sulavasti lähtemään kymppiväylälle ysireikäisellä kentällä.
  Toki kenttä olisi jo pohjatiedoissa oltava 18-reikäinen, vaikka olisikin vain 9 väylää.
  Ikivanha Suunnon G6 hoitaa homman hienosti.

  Tässä vastaukset Garminilta veden takaa ja kotimaasta:

  Thank you for bringing this to our attention. I have submitted your report to our Golf Team for further evaluation. We strive to address all reports and while many changes can be included in the next update, some changes require more time and may not be available until later.

  Please let me know if I can be of any further assistance.

  Ikävä kyllä tässä tilanteessa tulee aloittaa uusi kierros sillä kellon tieto perustuu siihen mitä kenttää pelataan. Mikäli kyseessä on 9-reikää 18 sijasta, niin tulee 9:nen reiän jälkeen aloittaa uusi peli. Kellossa ole mahdollisuutta valita pelataanko 9 vai 18 reikäistä peliä.

  #1088124 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Hukkiputki: Ainakin oma S2 toimi mittojen osalta moitteettomasti Aura Golfissa, kun kävin syyskuun puolivälissä pelaamassa. Eipä ole muutenkaan tullut vielä vastaan suurempia ongelmia kellon kanssa, mitä nyt joskus saattaa kulua useampi minuutti kellon etsiessä satelliittia ekalla tiiauspaikalla.

  #1088525 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Rannekeongelma ratkaistu 🙂

  Mistäpä ratkaisua seuraavaan kohtaan – akku ei enää kestä kun 14-15 väylää.. ja paikallinen kellomaakari nosti kädet pystyyn antautumisen merkiksi !!

  Kello, tai akku, on tullut tiensä päähän. Kannattaa kysyä maahantuojalta miten pitkään valmistaja olettaa akun kestävän. Tässähän on vähän sama asia kun auton tai muiden kodinkoneiden takuuasioissa, vaikka takuu on loppu, niin tiettyjen osien tulee kestää x-vuotta. Mun mielestä ainakin jos kello on 1-5 vuotta vanha, niin kyllä akun pitäisi kestää ihan kivutta.

  #1095799 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Kellään kokemuksia Garminin Vivoactive HR-kellosta golfkäytössä?
  Kerrankin kello jossa olisi sykemittari ja toimintoja muillekin lajeille kuin pelkälle golfille.
  Muotoilu ei näytä ihan mukavimmalta ranteelle, onko ”istuvuuden” kanssa ollut ongelmia?
  Mitenkäs muisti riittää, mahtuuko sisään mantere kerrallaan kuten S-sarjassa vai pitääkö latailla kenttiä yksi kerrallaan?

  #1096260 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Itselläni on ollut Vivoactive käytössä jo viime keväästä ja olen siihen erittäin tyytyväinen. Sitä ei edes myyty golfkellona, koska siinä on toimintoja muillekin lajeille ja siihen ei ole ladattu valmiiksi yhtään golfkenttää. Yhden golfkentän lataus kestää kuitenkin vain muutaman sekunnin. En tiedä montako kenttää siihen voisi ladata, mutta minulle riittää ne kentät missä käyn ja lisää voi aina ladata, kun tietää menevänsä jollekin uudelle kentälle. Tämä kello on erittäin kevyt, joten se ei haittaa pelatessa ja mikä tärkeintä, niin näyttö näkyy myös kirkkaassa auringonvalossa. Se on myös vedenpitävä ja pidän sen ulkonäöstä.
  Huonoja puolia ovat ne, että kellonaika ei näy pelimoodissa ja statistiikkaa ei ole muuta kuin score ja lyönnin pituus, jos muistaa painaa nappia lyöntipaikalla.
  Mukavaa tässä on se, kun sähköpostit, puhelut ja viestit näkyvät taulussa, niin ei tarvitse tsekata puhelinta turhan takia. Puhelin täytyy olla kuitenkin mukana, muuten gps-toiminnot eivät pelaa.

  #1096267 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Puhelin täytyy olla kuitenkin mukana, muuten gps-toiminnot eivät pelaa.

  Tuo värkki on siis eräänlainen puhelimen etälaite ja sen myötä mittatarkkuudet riippuvat puhelimen suorituskyvystä?

  #1096281 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Tarkkuus ei ainakaan ole huonompi kännykän kautta. GPS-GLONASS kombo on ollut kännyköissä vakiokauraa jo hetken aikaa. Sen sijaan golf-kelloissa Tom Tom golfer 2 on eka, mistä olen sen bongannut. Pohjoisimmat GPS satelliitit menee jossain Tanskan korkeudella, mutta GLONASS satelliitteja liikkuu pohjoisempana. Yhdistelemällä saa tarkemman sijainnin. TM:ssä oli juttua pari vuotta siten. Tämä siis paikannuksen osalta, kartat sitten toinen tarina.

  #1096305 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Tuli tänään haettua kun on tarjouksessa alle kahdensadan.
  Näytön kirkkaudesta ja luettavuudesta tuli laite käynistettäessä tosi iso pettymyksen huokaus kaikkien säätöjenkin jälkeen… Esim. Polar A360 pesee mennen tullen.
  En sitten tiedä onko maanantaikappale vai kellon ominaisuus, mutta palautukseen menee jos ei tästä edes ohjelmistopäivityksellä parane.

  #1096785 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Garmin käytössä, ja ei kaipaa puhelinta mukaan kentälle kun kytkee kellossa GPS:n päälle.

  #1096854 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Kuinkohan tarkkoja nuo Garminen ilmoittamat etäisyydet ovat? Minua on alkanut hieman epäilyttää. Tällä viikolla olemme kiertäneet kenttiä ja ryhmässä ollut mukana kaksi S3 kelloa ja itse käytän luurissa olevaa applikaatiota etäisyyksiin.

  Omassa laitteessa näkyy väyläkartta ja sen mukaa voi omaa positiota peilata maamerkkien avulla GPS:n ilmoittamaan etäisyyteen kohteeseen (voisi kuvitella että on suht tarkka). Siinä sitten vieressä seisseet S3 kaverit saivat parhaillaan toistakymmentä metriä eroavia tuloksia minusta ja jopa toisistaan. Noilla kun on vielä suht haastava millään ”tarkistaa”, jotta onko etäisyys kuinka tarkka (vrt applikaatiossa katsoo viereisen bunkkerin tms kiintopisteeksi).

  Kokemuksia Garminin Vivoactive HR-kellosta on kertynyt koko kesän ajalta. Ei varsinainen golf-kello mutta ainakin minun tarpeeni on hoitanut. Tarkkuus ihan ok. Parempia golf-mittareita varmaan löytyy. Kentät ladataan kännykkään, josta sitten kelloon tarpeen mukaan. Tuloskortti on käyttökelpoinen. Kelloon ei kovin montaa kenttää taida sopia – oliko 100 maksimi eli joutuu turhia sitten poisteleen. Syke mittaus jatkuvana, unen mittaus hauska lisä (paljonko unesta kevyttä, raskasta, hereillä olot). Kellossa on kaikkiaan hurja määrä kaikenlaista, jota ei ole tullut edes kokeiltua. Näkee kun joku soittaa, voi lukea suoraan kesken kaiken tulevan whatsup viestin ym.
  On kuitenkin sen verran siro tavallisena kellona,että jäi käteen pelikauden jälkeenkin! Tarttee ladata n kerran viikossa.

  Kokemuksia ym. mielipiteitä kaivattaisiin eli kumpi, Garmin S5 vai TomTom Golfer 2? S5:ssä toki värinäyttö, mutta onko se sitten käytettäessä niiiiiin hieno? Kumpi näppärämpi/nopeampi käyttää? jne

  Kellona Garmin S5 ja lyönnin mittaustoiminta. Onko tosiaan niin, että tuo mittaus tapahtuu matkamittauksena eli mittaa kävellyn matkan (lyöntipaikalta pallon luo) eikä GPS:n avulla? Sanokaa että olen väärässä…

  Kellona Garmin S5 ja lyönnin mittaustoiminta. Onko tosiaan niin, että tuo mittaus tapahtuu matkamittauksena eli mittaa kävellyn matkan (lyöntipaikalta pallon luo) eikä GPS:n avulla? Sanokaa että olen väärässä…

  Laitteessahan on kaksi matkan mittausta, kuljetun matkan ja lyönnin pituuden mittaus. Molemmat tehdään GPS:n perusteella ja olisi outoa, jos mutkat laskettaisiin lyöntiin mukaan. Olettaisin, että suoraan kulkemisen vaatimus johtuu mittaamisen resetoitumisesta reiän vaihdon yhteydessä.

  Oletko kokeillut testata tätä kävelemällä kentällä siksakkia pallolle mennessä? Normi draivin erottaa helposti siksak kävellystä pitkästä reitistä, paitsi jos on lyönyt Epicillä.

  Joo nuo kaksi erillistä matkan mittausta huomasin kyllä, mutta nimenomaan tämä lyönnin mittaus pisti epäilyttämään. Viime kierroksella heitin yhdellä väylällä mittauksen päälle ja näytti kyllä vähintäänkin eeppiciä lukemia. En varmasti kävellyt luotisuoraan pallolle kun piti siinä väistellä mimmien tiiboksit, ettiä ensin kavereiden pallot alle 300 metristä yms. En siinä sitten kerenny tutkimaan kellon lukemia enempää kun piti jo pistää wedgeä lipulle jne mut täytyy huomenna perehtyä paremmin. Tuli vaan pelko persiiseen että tuohon lyönnin mittaukseen tulee mutkat mukaan mikä on/olisi kyllä käsittämätön aivopieru valmistajalta..

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 32)
Vastaa aiheeseen: Garminin kellot

Etusivu Foorumit Välineet Garminin kellot