16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Tiger Woodsille uran 57:s voitto PGA Tourilla

Svingi kunnnossa? Tiger Woodsin peli repeili odottamattomasti Mastersissa © Getty Images

<a href=Tiger Woods nosti kädet merkitsevästi pystyyn tehtyään käänteentekevän eaglen seitsemännellä &copy Getty Images">Tiger Woods osoitti taas suuruutensa ratkaisukierroksella. Neljänteen päivään lyönnin päässä kärjestä lähtenyt Woods ratkaisi Quail Hollown kentällä pelatun kisan käytännössä kolmella perättäisellä reiällä. Seitsemännellä hänen avauksensa oli mennä veteen oikealle. Pallo jäi hyvien viimeisten pomppujen johdosta rinteeseen josta Woods sai tällä par-viitosella nostettua toisella viheriölle ja itselleenkin hämmästykseksi hän upotti lähes 20 metrisen putin, tuloksena eagle. Tiger sai hengen päälle ja teki myös kahdella seuraavalla birdiet jonka jälkeen hän johti kolmella. Yhden lyönnin takaa-ajoasema muuttui hetkessä kolmen lyönnin johdoksi. Mikäli seitsemännellä avaus olisi pomppinut veteen, kisan voittajan nimi olisi hyvin luultavasti ollut joku muu kuin Tiger Woods. Mestari osoitti vielä inhimillisyyden merkkejä, bogey kymmenennellä ja varsinkin 13:n tuplabogey par-kolmosella laskivat Steve Strickerin hetkeksi jopa rinnalle, mutta Woods sai tahtipuikon heti käteensä Strickerin sorruttua tuplaan 16:lla. Seitsemäs reikä oli Woodsin itsensäkin mielestä käänteentekevä. -Putti oli lisäksi erittäin vaikea, tuskin koskin palloon putatessani alamäkeen. Toivoin vain selviäväni kahdella putilla mutta se menikin sisään. Tämän kisan pelaajalista ja kentän haastavuus saavat minut arvostamaan voiton erittäin korkealle, Woods mietti kisan jälkeen. Ykköstila oli uran 57:s, kisoja PGA Tourilla on takana 220. Sadan voiton rajan saavuttaminen alkaa tuntua täysin mahdolliselta. Kauden kuudesta kisastaan Woods on voittanut kolme. Tilastoissa Woods oli Wachovia Championshipissa parhaimmillaan lähipelissä, lähinnä putissa. Woodsin tullessa PGA Tourille reilu kymmenen vuotta sitten hänen lyöntiensä pituutta ihasteltiin. Kaudella 2007, ennen Pohjois-Carolinan kisaa Woodsa pidempiä draivaajia oli peräti 27. Tärkeintähän on pelin kokonaisvaltainen hallinta… Torstaina käynnistyy Players Champioships uusitulla TPC at Sawgrass kentällä. Woodsin saldo on sieltä toistaiseksi vaatimaton, yksi voitto kymmenellä yrittämällä, viimeisillä viidellä kerralla hän ei ole yltänyt kymmenen joukkoon. Tiukimmin Woodsia ahdisteli alkukierroksella Vijay Singh joka sortui tehottomaan lähipeliinsä, lähinnä puttiin. Steve Stricker oli hetken aikaa jopa rinnalla ennen 16:tta, hän oli lopullisella listalla toinen. Phil Mickelson on saanut kadonnutta puhtia peliinsä aloitettuaan yhteistyön Butch Harmonin kanssa, hän oli toisen kerran viiden ensimmäisen joukossa, nyt kolmas. Bernhard Langer oli kymmenes, Fredrik Jacobson 16:s.

Vijay Singh huudatti yleis&#246,&#228, Wachovia Championshipissa

Vijay Singhin uran näyttävin suoritus koettiin lauantaina pallon upottua lennossa reikään &copy Getty ImagesPGA Tourin kolmas päivä Quail Hollow Country Cluibilla tarjosi yleisölle tavanomaista enemmän nähtävää. Tiger Woods ja Vijay Singh pelasivat kärkiparissa, mutta Rory Sabbattini oli se mies joka loisti tuloksellisesti. Etelä-Afrikkalainen johti hetken aikaa päätöskierroksella Mastersia ja päätyi lopulta kakkostilalle yhdessä Woodsin kanssa. Lauantaina hän paransi kenttäennätyksen lukuihin 64 ja nousi lyönnin Woodsin edelle. Sabbattini on voittanut yhden kisan PGA Tourilla, ja suorasanainen mies on noussut otsikoihin mm. arvostellesaan Touria ja yksittäisiä pelaajia hitaasta pelistä. Sunnuntaina hän saa kovimman mahdollisen testin, Tiger Woods tulee pelikaveriksi vain lyönnin Sabbattinia jäljessä. Woods taisteli loistavasti vaikka hän löi väliin muutaman itseään turhauttavan avauksen ja lähestymisen. Varsinkin putteri oli lämpöisenä ja se piti hänet pelissä. Kuten kahtena ensimmäisenä päivänä, Woods lopetti kierroksensa bogeyhin, jota kurjuutta synkensi bogey myös 17:lla. Woods johti tätä samaa kisaa vuonna 2004 kolmen päivän jälkeen mutta jäi kolmanneksi Singhin voittaessa. Yleisöä hemmoteltiin kolmella komealla eaglella par-nelosilla. Rory Sabbattini aloitti kierroksensa spinnauttamalla pallonsa toisella lyönnillä reikään, Arron Oberholserin pallo upposi reikään noin metrin eteenpäin rullattuaan. Vijay Singhin eagle kentän 12:lla oli aivan omaa luokkaansa. Hän löi rautakahdeksikolla ilmassa kuppiin, pallo pyöri hetken aikaa yrittäen nousta ylös, mutta jäi lopulta pohjalle. Singh siirtyi hetkeksi yksinään kärkeen ja sai yleisöltä luonnollisesti hurjat suosionosoitukset. Lähes samanlaista kannustusta hän sai 18:lla riisuttuaan kenkänsä ja lyötyään vesiesteessä olevaa palloa paljain jaloin. Pallo oli toki kuivalla maalla, mutta vesi kylmempää kuin kylpylöissä. Singh teki Woodsin tavoin bogeyn vaikka kolmas lyönti ja ensimmäinen putti olivat erinomaisia. Sunnuntain kierrokselle Singh saa pelikaverikseen Arron Oberholserin joka on samassa tuloksessa. Kisan kärkeen mielii varmasti vielä myös Phil Mickelson joka nousi hienosti ja oli parhaimmillaan vain lyönnin päässä kärjestä. Viimeisellä pitkästä heinästä veteen kovalla hasardilla lyönyt vasuri on neljä lyöntiä Sabbattinista.

Tiger Woods ja Vijay Singh k&#228,rkiparina Wachovia Championshipissa

<a href=Tiger Woods tavoittelee kauden kolmatta ykköstilaansa, ensimmäistään Wachovia Championshipissa &copy Getty Images">PGA Tourin Pohjois-Carolinan kilpailujen järjestäjillä on hymy herkässä kun kahden kierroksen jälkeen kärkiryhmässä pelaavat Tiger Woods sekä Vijay Singh jotka ovat yhdessä Arron Oberholserin kanssa tuloksessa 138. Kilpailu on varsin tasainen , 14 pelaajaa on tuloksissa 138-141, silti suuri huomio kohdistuu Woodsiin ja hänet viimeksi maailmanlistan ykköspaikalta syrjäyttäneeseen Singhiin. Molemmat ovat voittaneet kuluvalla kaudella ainoina pelaajina kahdesti ja ovat luonnollisesti myö Fedex Cupin pistelistan ensimmäiset. Tiger lopetti kierroksensa bogeyhin kuten ensimmäisenäkin päivänä. Avaukset olivat varsin levottomia, vain viisi väyläosumaa. Koleana päivänä Woods harjoitteli vielä kierroksensa jälkeen kaksi tuntia rangella valmentajansa Hank Haneyn kanssa. -Saan olla erittäin tyytyväinen tulokseen jonka näillä lyönneillä tein, Woods myönsi kierroksen jälkeen lehdistötilaisuudessa. Quail Hollow Country Clubin kenttä on erittäin kapea ja vaativa, puurivistöt kulkevat useimpien väylien reunoilla. Viimekaudella se oli PGA TOURIN vaikein, 72 reikää pelanneiden keskiarvo oli 73,22. Mikäli Tiger ei saa avauksiinsa kontrollia ja useampia väyläosumia kuin viittä, kauden kolmas voitto jäänee saavuttamatta. Woodsin sijoitukset aiemmilla osallistumiskerroilla ovat kolmas ja 11:s. Vijay Singh on voittanut Wachovian kerran ja ollut kerran toinen, kenttä siis istuu silmään. Osoituksena siitä, että Quail Hollown kentällä sattuu ja tapahtuu, on Singhin kortti. Avausreiän ( kentän 10:s, par) hän teki seuraavilla kahdeksalla viisi bogeyta ja kolme birdietä. Sisääntulossa kolme reikää ennen loppua Singh oli neljä lyöntiä Tigeria jäljessä, mutta eagle ja birdie nostivat hänet tasoihin. Avauspäivän jälkeen johtanut Padraig Harrington ei elellyt enää perjantaina putillaan. Lyönti oli hakusessa, tuloskortissa oli vain viisi paría, tulos 75 vaikka Harrington teki kierroksensa aikana myös kuusi birdietä!. John Dalylla on pitkäkestoinen matalapaine pelinsä osalta menossa. Viimevuosi oli varsin surkea, vain yksi sijoitus 25:n joukkoon ja kuluvalla hän joutuu pelaamaan rajoitetulla kortillla sekä kutsuilla. Daly menetti perjantaina mielenkiintonsa scooraamiseen, löi palloa kaikkiaan 87 kertaa. Tämä oli jo uran 50:s 80 lyönnin ylitys. Aiheellinen kysymys on se, vieläkö Daly pystyy kasaamaan itsensä pidemmäksi aikaa ja nousemaan takaisin tasolle jolla pystyisi edes silloin tällöin hätyyttelemään kärkeä?

Padraig Harrington puttaili k&#228,rkeen PGA Tourilla

Padraig Harringtonin sihti oli kohdallaan Wachovia Championshipin avauspäivänä &copy Getty ImagesPadraig Harrington lähti Pohjois-Carolinan kilpailuun vailla suuria odotuksia. Hän on pitänyt kolmen viikon tauon jonka aikana käsivarresta poistettiin hyvälaatuinen kasvain käsivarresta, mailat olivat nurkassa yli viikon. -En uskonut olevani terävimmilläni tauon jälkeen. Peli oli hyvin vaihtelevaa, lähipelini piti minut hengissä kierroksella, Euroopan Tourin rahalistan viimekaudella voittanut irlantilainen myönsi. Harrington selvitti alkukierroksella pari vaikeaa par-puttia, upotti kierroksen edetessä kuusi birdieputtia ja sai tuloksekseen 66. Putteja kertyi vain 24 joka oli kaikista yli 150:sta pelaajasta vähiten. Kisan edetessä myös muiden tilastojen on parannuttava jotta kärkipaikka säilyisi. Harrington on osoittanut kykenevänsä voittamaan USA:ssa, edes Tiger näköpiirissä ei ole ollut ikuiseksi kakkoseksi luokitellulle Harringtonille kauhistus. Hän kukisti Woodsin syksyllä Japanissa kisan uusinnassa oltuaan vielä muutama reikä ennen loppua kolme lyöntiä jäljessä. Irkulla on voitto myös Tigerin kutsukisasta Kaliforniasta sekä kaksi virallista ykköstilaa PGA Tourilta vuodelta 2005. Majoreissa Harringtonin läpimurto antaa odottaa itseään. Hän on ollut peräti neljästi viides, viimeksi Masterissa seitsemäs. Vijay Singh on kärkimiehistä lähimpänä, hän sai tuloksekseen 67. Tiger Woods ja Phil Mickelson pelasivat 70, edellisvuoden ykkönen Jim Furyk sekä Ernie Els 71, Henrik Stenson ja Retief Goosen 72.

Tiger Woods ja Michael Jordan nostattavat tunnelmaa Pohjois-Carolinassa

Tiger Woods pelaa kauden kuudennen kisansa PGA Tourilla Quail Hollow Clubilla Charlottessa.Voittoja on kaksi, Mastersin kakkostila oli katkera pala maailmanlistan ykköselle joka vaikeissa olosuhteissa vaipui kilpakumppaniensa tasolle, Woods hävisi käytännössä itselleen ja se näkyi miehen koko olemuksesta. Torstaina käynnistyvä Wachowia Championships sekä seuraavan viikon Players Championships ovat melkoisia tasonmittareita Woodsin lisäksi muille maailmanhuipuille jotka osallistuvat molempiin kisoihin. Wachowia on Woodsilla vielä voittamatta, aiemmilla kerroilla hän on ollut kolmas ja 11:s.Kilpailun osanottajalistalla ovat lähes kaikki maailmantähdet kuten myös seuraavan viikon Playersissa. Players Championshipsin osanottajakatras on vuosittain ollut jopa kovempi kuin yhdessäkään Majorissa, Tiger haluaa kiihkeästi parantaa saldoaan joka on heikompi kuin Majoreissa tai World Tourin kisoissa, kymmenestä osallistumiskerrasta vain kolme kertaa kymmenen joukkoon, yksi voitto. Tiger on pelannut koko urallaan PGA Tourin kisoja 219 , voittoja on 56, kakkostiloja vain 21. Wachowia Championshipissa jo pro-am keskiviikkona on iso tapaus. Woods saa ryhmäänsä USA:ssa vuosikausia arvostetuimmaksi urheilijaksi äänestetyn koripallotähti Michael Jordanin. Mies on jo lopettanut uransa, mutta Pohjois-Carolinassa opiskellut ja paikallisesta NBA joukkueesta Charlotte Bobcatsista osan omistava Jordan vetää väkeä golfkentän laidalla takuuvarmasti. Järjestäjät odottavat katsomoihin jopa 30.000 ihmistä joka lienee pro-amissa toteutuesssaan ennätys. -Minulla on ollut ilo tutustua Michaeliin ja meistä on tullut oikein hyvät ystävät. Pro-Amista tulee varmasti hyvä tapahtuma, ennakoi Woods tiistaina antamassaan lausunnossa. Woods tiedetään suureksi koripallon ystäväksi ja asiantuntijaksi,joka on usein nähty vieras mm. Orlando Magicin kotiotteluissa. Jordan on useasti ollut seuraamassa Woodsin edesottamuksia, viimesyksynä hän oli katsomassa sekä Ryder Cupia Irlannissa sekä Kiinan suurinta kilpailua Shanghaissa. Woodsin kovimpia haastajia torstaina käynnistyvässä varsinaisessa kisassa ovat kilpailussa sekä ykköseksi että kakkoseksi sijoittuneet Jim Furyk ja Vijay Singh. Phil Mickelson osoitti viikonlopun kolmannella sijallaan olevansa tulossa kohden kärkeä. Eurooppalaisista suurimmat odotukset kohdistuvat Luke Donaldiin, Henrik Stensoniin sekä Padraig Harringtoniin.

Wachovia Championships

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje