23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Tiger Woods pelottavan ylivoimainen Kaliforniassa

Tiger Woods tavoittelee kauden kahdeksatta voittoaan viikonloppuna © Getty Images

Tuttu juttu. Woods poseeraa tiikerin kanssa jo neljättä kertaa &copy Getty ImagesHuippugolfarit ovat parhaimmillaan 30-40 vuoden iässä. Tilastot kertovat että 32-vuotiaina pelaajat keskimäärin saavuttavat uransa huipun . Tiger Woodsille tuo ikä tulee tauluun uuden vuoden aatonaattona. Hänen kilpakumppaninsa saivat kauden päätöskisassa taas melkoisen työnäytteen mestarilta. Tiger Woods oli viikonloppuna kutsukisassaan hetken aikaa helisemässä Jim Furykin noustua kahden lyönnin päähän. Tiger piti kuitenkin puikot käsissään, upotti tärkeät putit ja kasvatti voittomarginaanlin ennätyksellisesti kahdeksaan lyöntiin. Woodsin vire on ollut kesän 2006 US Openin jälkeen käsittämättömän kova. Hän on pelannut ympäri maailman 27 kisaa ja voittanut niistä 15. Harva enää muistaa edes sitä, että viimevuonna Tiger oli heinäkuisessa Western Openissa kakkonen ja voitti loput seitsemän kisaansa. Saavutus on golfin tapaisesssa lajissa ja ehdottomissa huippukisoissa lähes käsittämätön. Päättyneellä kaudella saldo oli kahdeksan voittoa 18:ssa kilpailussa. -Pelini osaset ovat loksahtaneet paikalleen, olen tarkoituksella jopa vähentänyt radikaalisti lyöntiharjoittelua, Woods kertoi kisan yhteydessä TV-haastattelussa. Kysymykseen onko Woods nyt parempi kuin loistokaudella 2000 saatiin ympäripyöreä vastaus. -Tunnen itseni ja suoritukseni nyt huomattavasti paremmin. Sam Woods seurasi isänsä työpäivää sunnuntaina, oikealla äiti Elin Nordgren-Woods &copy Getty ImagesKutsukisansa hän voitti neljännen kerran, yhdeksän vuoden aikana Tigerilla on lisäksi kolme kakkostilaa. Hän jättää jo tammikuun alussa pidettävän Mercedes Championshipin väliin ja palaa kisakentille San Diegon osakilpailussa tammikuun lopulla. Jack Nicklauksen Major-kisojen voittoennätykseen (18 ykköstilaa) Woodsilla (13) on vielä matkaa, mutta mikään yllätys ei olisi jos hän ohittaisi Golden Bearin seuraavien 3-4 vuoden aikana. Jim Furyk hiillosti Tigeria viikonloppuna. Hän nousi lauantaina parhaimmillaan kolmen lyönnin päähän, mutta löi 15:lla veteen ja teki tuplan. Uusi nousu käynnistyi sunnuntaina, seitsemän reiän aikana Furyk otti Tigeria viisi lyöntiä kiinni ja oli vain kaksi lyöntiä jäljessä. 10:lla Furyk sähläsi kolme puttia alle 1,5 metrin päästä, Wooods puolestaan upotti nelimetrisen birdieputtinsa. Loppukierroksella jännitystä ei enää päässyt syntymään. Furyk löi toistamiseen veteen 15:lla ja menetti kakkostilan . -10:s reikä, viheriön tapahtumat muuttivat täydellisesti pelin kulun. Jim pisti minuun todella painetta upealla nousullaan, Tiger suitsutti ystäväänsä. Eurooppalaiset jäivät sivuosiin, Colin Montgomerie nousi kuitenkin loistavasti masentavan (80) avauskierroksen jälkeen. Kolme viimeistä kierrosta (67-69-66) hän pelasi toiseksi parhaiten. Sunnuntain puheenaihe oli Rory Sabbattinin poisjäänti viimeiseltä kierrokselta. Etelä-Afrikkalaine vetosi henkilökohtaisiin syihin jotka kuitenkin jäivät hieman hämärän peittoon

Tiger huipputuloksella kutsukisansa k&#228,rkeen

Omassa luokassaan. Tiger Woodsin ja Steve Williamsin yhteistyö toimii Kaliforniassa  &copy Getty ImagesTiger Woods otti ohjaimet täydellisesti käteensä perjantain toisella kierroksella. Avauspäivänä viimeisen reiän tuplabogeyllaan johtopaikan hetkellisesti menettänyt Woods oli heti pirteänä perjantain kierroksen käynnistyessä. Hän pelasi yhdeksän ensimmäistä neljä alle, sisääntulon hurjasti tulokseen 30. Yhteistulos 62 oli viisi lyöntiä parempi kuin seuraavilla, Woods karkasi neljän lyönnin johtoon ja jännitys voittajaa arvuuteltaessa lienee ohi. Tigerilla kun ei ole tapana menettää johtopaikkaa. Mikäli Woods voittaa, on ykköstila jo viides viimeisen kuuden kilpailun aikana. Toisen päivän nousija oli Colin Montgomerie (80-67) joka nousi kuitenkin vain yhden sijan 15:ksi. Tigeria kirittää lauantaina edellispäivän tapaan Jim Furyk.

Jim Furyk k&#228,rkeen Kaliforniassa

Jim Furykin kaksi viimeistä ykköstilaa ova PGA Tourin Kanadan kisasta &copy Getty ImagesJim Furykin kausi 2007 on ollut vain ”kohtuullinen”, hyvistä sijoituksista huolimatta voitot ovat jääneet yhteen ( Kanada). Parhaimmillaan maailmanlistan kakkosena ollut Furyk pyrkii tuplaamaan voittosaldonsa pelatessaan Tigerin vieraansa Sherwood Country Clubilla. Avauspäivänä Furyk takelteli alussa, mutta loppua kohden ote parani. Tuloslistan ykköseksi hän pullahti vasta viimeisen reiän birdiellään. Tiger Woods ja Henrik Stenson olivat enimmän aikaa kierroksesta keulilla.Ruotsalainen putosi 16:n huonon avauksen johdosta, Tiger erehtyi 18:lla jossa hän teki tuplan. Molempien tulokseksi tuli 69. Woods pelasi tauon jälkeen mainiota, lähes virheetöntä golfia päätösreiälle asti. Varsinkin putit 2-4 metrin matkoilta upposivat kovalla prosentilla. 16:sta pelaajasta 15 voi avauspäivän jälkeen vielä tavoitella ykköstilaa, he ovat tulosten 68-74 välissä. Colin Montgomerien vuoristoratamainen kausi päättyy ilman menestystä, European Openin ja World Cupin voittanut skotti sai tuloksekseen 80. Viikonloppuna hänen päällimmäiseksi tavoittekseen voikin nousta jumbosijan välttäminen.

&#34,Pappakerho&#34, jahtaa Tigeria Kaliforniassa

Tiger Woods pelasi edellisen kerran kilpaa Presidents Cupissa, jossa hän hävisi päätöspäivän kaksinpelinsä Mike Weirille. Kautta 2007 voidaan kuitenkin luonnehtia ”vain” yhdestä Major-voitosta huolimatta loistavaksi. Ennen Presidents Cupia Tiger voitti viidestä kisastaan neljä ja oli kerran toinen. Nämä 20 kierrosta hän pelasi 75 alle parín, ainoa tappio tuli Phil Mickelsonille Woodsin putattua luokattomasti. Tiger ansaitsi virallista Tour rahaa yli kymmenen miljoonaa, Fedex Cupin voitosta erillinen korvaus oli sama 10 miljoonaa. -Mielestäni Woodsin kausi on hänen uransa paras, hänellä on selkeästi enemmän kontrollia suorituksissaan kuin aiemmin. Lyöntivalikoima on entisestään laajentunut ja Tiger uskaltaa tarpeen vaatiessa muuttaa suunnitelmiaan ennen lyöntiä, kehuu caddie Steve Williams työnantajaansa. Masters-voittaja Fred Couples (1992) on edelleen yleisön suosikki &copy Getty ImagesViikonloppuna Tiger antaa vuoden viimeisen työnäytteensä syntymäosavaltiossaan Kaliforniassa. Woodsin kutsukisaa on pelattu vuodesta 1999, isäntä on voittanut kahdeksasta kisasta kolme ja ollut kolmasti toinen. Omat palkintorahansa ( yhteensä 5,75 milj.dollaria) mestari on lahjoittanut lyhentämättömänä nimeään kantavalle nuorten Learning Centerille. Woods pelaa torstaina yhdessä Steve Strickerin kanssa. 15 haastajan joukossa ennakkoon kovimpia ovat Vijay Singh,Jim Furyk, Rory Sabbattini sekä Euroopan Tourin vuoden pelaajaksi valittu Padraig Harrington joka kukisti tiukassa väännössä isännän syksyllä 2002. Ruotsalaisväriä kisaan tuovat Henrik Stenson ja Niclas Fasth. Huomionarvoista on sekin, että 15:sta vieraasta yksikään ei ole alle kolmekymppinen. Luke Donaldille tuo raja tuli vastaan edellisviikolla, kisan vanhin Fred Couples täytti kuluvan vuoden aikana 48, nelikymppisiä ovat Tigerin kavereista myös Colin Montgomerie, Vijay Singh, Steve Stricker sekä Mark Calcavecchia. Haastajien keski-ikä on lähes 38 vuotta. Mistä tämä ikäjakauma sitten kertoo?. Ehkä osittain ainakin siitä, että nuoret tähdet ovat PGA Tourilla ja ympäri maailmankin melkoisen kortilla. Mahdollisesti myös siitä, Tiger on haastajiaan kuusi vuotta nuorempi ja hänen parhaat kautensa ovat todennäköisesti vielä edessäpäin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje