26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Testasimme eBirdien tuloskortin ja sehän toimi!

eBirdien tuloskortin käyttöliittymä on selkeä ja helppotajuinen.

Tuloskortin jättäminen eBirdie-sovelluksen kautta on todella helppoa ja onnistuu ummikoltakin.

Suomen Golfliiton jäsenille tarkoitetun golfsovelluksen ja virallisen jäsenkortin, eBirdien kautta on nyt entistä helpompi syöttää tasoituskierros. Kierroksen lähettäminen onnistuu sovelluksen kautta ja sieltä näkee myös oman tasoituksen sekä sen kehittymisen. Tasoitus päivittyy yön aikana, joten jo seuraavana aamuna voi heti herätyskellon pirahdettua kömpiä puhelimelle jännittämään uutta händäriä.

Tasoituskierroksen syöttäminen eBirdien kautta on ollut mahdollista jo aikaisemmin järjestelmään integroidun mScorecardin käyttöliittymän kautta. Tämä käyttöliittymä on kuitenkin ollut kömpelö ja vaikeaselkoinen.

Uusi käyttöliittymä on kaikkea muuta: se on selkeä ja intuitiivinen. Se on tarpeeksi helppokäyttöinen, joten käyttö onnistuu myös muilta kuin diginatiiveilta. Ja se on ilmainen.

”Palaute on ollut pääsääntöisesti hyvää. Tyypillisesti sanotaan, että se on yksinkertainen ja helppo käyttää, ja juuri siihen on tähdättykin”, Suomen Golfliiton asiantuntija Aarni Nordqvist kertoo.

Nordqvistin mukaan testaamiseen käytettiin paljon aikaa, mutta kuten sovellusten kohdalla aina, pieniä päivitystarpeita nousee edelleen esiin. Ne korjataan nopeasti. Oma sovellus kannattaakin päivittää aika ajoin, että käytössä on varmasti ajan tasalla oleva versio.

”Yksi asia, joka korjataan pikaisesti, on se, että tällä hetkellä järjestelmä ei anna aloittaa kierrosta tulevaisuudessa, eli kierrosta ei voi aloittaa ikään kuin valmiiksi ennen ensimmäisiä lyöntejä. Tähän on tulossa päivitys. Jatkossa riittää, kun kierros pelataan samana päivänä”, Nordqvist valottaa kehitystoimia.

Suomen Golfliitossa toivotaan, että helppokäyttöinen sovellus laskisi entisestään ihmisten kynnystä tasoituskierrosten jättämiseen. Sovelluksen latausmäärät ovat hyviä, mutta moni harrastaja on vasta aloittelemassa kauttaan ja sitä kautta latausmäärien odotetaan edelleen nousevan.

Eniten tasoituskierroksia on tähän mennessä jätetty Golf Gamebookin kautta. Se on kuitenkin mahdollista enää maksullisen Gold-jäsenyyden kautta.

Uusi käyttöliittymä löytyy eBirdiestä jatkossa oikeasta laidasta Pelaa-napin alta. Myös mScorecardin käyttäminen on edelleen mahdollista ja se löytyy vasemmasta laidasta. Tässä kohtaa suosittelemme kuitenkin lämpimästi siirtymään uuden käyttöliittymän pariin.

Näin otat eBirdien käyttöön

eBirdie toimii iOS- ja Android-laitteilla ja sen voi ladata App Store- ja Google Play -sovelluskaupoista. Kun sovellus on ladattu puhelimeen, täytä vain jäsentietosi aloitusnäyttöön.

 1. Valitse seura alasvetovalikosta
 2. Kirjoita jäsennumerosi
 3. Tunnuksesi on etu- ja sukunimen kaksi ensimmäistä kirjainta sekä syntymävuotesi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)

 • Sport Goofy says:

  Hieno juttu, että uusi tuloskortti toimii. Vanhana mScorecardin tyytyväisenä käyttäjänä – joka ei todellakaan pidä itseänsä minään diginatiivina – minua ihmetyttää tuo mScorecardin kategorinen mollaaminen ilman minkäänlaisia konkreettisia esimerkkejä tästä väitetystä vaikeaselkoisuudesta. Piti oikein täyttää testikierros mScorecardiin ja katsoa keksinkö mistä kenkä puristaa, mutta ei tuo väite avatunut edelleenkään. Yksinkertaista tuloskorttia haluavahan voi mScorecardissa klikata selkeää tuloskortti-symbolia yläreunan valikkorivistä ja syöttää tulokset käytännösä identtisen näköiseen näkymään kuin mitä tämän jutun kuvassa näkyy uudessa appissa olevan.

  Onkohan nyt ihan varma, ettei tämä uuden tuloskortin hehkuttaminen ja mScorecardin mollaaminen liity mitenkään siihen, että Golfpiste on jo ainakin vuosikymmenen hehkuttanut joka käänteessä mScorecardin kilpailijaa Gamebookia ja yrittänyt samalla vaieta mScorecardin olemattomaksi? Molemmathan sovelluksethan ovat suomalaisia, mutta ilmeisesti vain toisen kehittäjät kuuluvat Suomi-golfin sisäpiiriporukkaan?

 • Nahkamaila says:

  eBirdien kenttätiedot ja valittavat teet ovat hiukan sekaisin, muuten tuntuisi toimivan kivasti.

 • M.J.K says:

  Mielestäni mScorecardin käyttö on hyvin helppoa ja sillä voi jättää tasoituskierroksen myös ulkomaan kentiltä.

 • KL1 says:

  GameBook on myös perin näppärä eikä 40 euroa vuodessa ole kustannus eikä mikään erinomaisesta applikaatiosta.