15.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][13]
KilpailuaSuomalaista
mainos Ajankohtaista

Tekonivelleikkaus palautti Jukan nautinnon golfiin

Jos polvi- tai lonkkakipu haittaa golfista nauttimista, vastauksena voi olla tekonivelleikkaus. Sen tietää omasta kokemuksesta toimitusjohtaja Jukka Lylykorpi.

Golfkierroksella tulee helposti käveltyä yli 10 kilometriä, ja siihen lajin tehokkuus liikuntamuotona pitkälti perustuukin. Jos kipu alkaa kiusata jo ensimmäisellä väylällä, liikunnallisen hyödyn lisäksi menetetään myös iso osa pelin luonteesta ja viehätyksestä. Golfkärryyn turvautumisen sijaan Lylykorpi valitsi lonkan tekonivelleikkauksen Coxassa.

Lylykorven elämä on ollut aina erittäin liikunnallista. Tyypilliseen viikkoon sisältyy yksi tai kaksi golfkierrosta sekä tennisvuoroja ja kuntosalikäyntejä. Urheilun harrastaminen muuttui kuitenkin vaikeaksi, kun lonkkakivut alkoivat vaivata. Golfkierroksella kaverit huomauttivat Lylykorven selvästi ontuvan.

”Itse en ollut ontumista huomannut. Se oli tullut pikkuhiljaa. Sitten olin vain alkanut ottaa särkylääkettä ja ajaa kierrosta autolla”, Lylykorpi kertoo.

Lonkkaleikkaus Coxan ammattilaisten kokeneissa käsissä

48-vuotias Lylykorpi ei ollut valmis menettämään aktiivista elämänotettaan ja halusi pystyä golfaamaan ilman kipua. Siksi leikkausvaihtoehtoon päädyttiin yhdessä Tekonivelsairaala Coxan ortopedin kanssa.

Hoitopaikan valinta ei ollut vaikea: ”Annoin mielelläni lonkkaleikkaukseni sellaisen lääkärin käsiin, joka on keskittynyt nimenomaan tekonivelleikkauksiin ja joka on tehnyt satoja vastaavia leikkauksia. Kokemus tuo varmuutta.”

Hoidosta jäikin hyvä fiilis. ”Oli sellainen tunne, että jokainen ihminen tietää mitä on tekemässä. Apua sai nopeasti aina tarvitessaan”, Lylykorpi miettii.

Takaisin viheriölle ilman lonkkakipua

Lylykorpi teki ensimmäisiä lenkkejä uudella lonkallaan jo leikkauspäivän iltana. Kahden viikon päästä hän käveli sujuvasti. Hän lisäsi liikuntaa pikkuhiljaa, ja pari kuukautta leikkauksen jälkeen hän sai viimein kauan odottamansa luvan harrastaa liikuntaa normaalisti. Kipulääkkeet hän oli jättänyt pois lähes kokonaan jo viikkoja sitten.

”Sovimme ortopedin kanssa jälkitarkastuksessa, että jätetään kolmiloikkaamiset ja lentopallon pelaamiset muille, mutta muuten saa touhuta ihan mitä vain”, Lylykorpi kertoo tyytyväisenä.

Heti golfkauden alussa hän palasi innokkaana viheriölle – tällä kertaa ilman kipua.

Haittaako lonkka- tai polvikipu sinunkin peliäsi? Testaa, voisiko tekonivelleikkaus sopia sinulle!

Katso Lylykorven koko tarina videoina.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje