27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Phil Mickelsonille Players Championshipin voitto

Valmentaja Hank Haney kiersi Tigerin ja Steve Williamsin kanssa Sawgrassin kenttää tiistaina © Getty Images

Butch Harmon ja caddie Jim McKay asettuivat Mickelsonin kanssa yhteiskuvaan kisan jälkeen &copy Getty ImagesPhil Mickelson piti mestarillisesti pintansa TPC Sawgrass kentällä noustuaan sunnuntaina avausreiällä pelikaverinsa Sean O`Hairin rinnalle pelaajien korkealle arvostamassa Players Championshipissa. Yhdeksän reiän jälkeen tilanne oli vielä miesten välillä tasan, mutta jo kaksi reikää myöhemmin Michelson johti kahdella. 24-vuotias O `Hair murtui 16:lla missattuaan noin 1,5 metrisen birdieputin joka olisi tuonut hänet lyönnin päähän. Legendaarisella 17:lla, vain 125 metrisellä par-kolmosella O`Hair löi kahdesti veteen ja teki seiskan. Ensimmäinen palloista meni yli viherön jonne O `Hair kuvitteli lyöneensä jo lauantaina. Sillon pallo putosikin aivan reiän viereen, nyt kuitenkin pitkäksi ja veteen. Viimeisellä hän teki vielä bogeyn pudoten 11:ksi. Mickelsonille voitto oli uran 31:s ja kauden toinen. Sawgrass on ollut vasurille varsin vaikea valloitettava, aiemmilta vuosilta oli vain kaksi top-ten sijoitusta. Tilastojen valossa Mickelsonilla ei ollut mitään vahvaa osa-aluetta, lähipeli ja putit alle kolmen metrin matkoilta olivat kuitenkin hyvin hallussa. Mickelsonin valmentaja Butch Harmon on lyhyen yhteistyön aikana jo ehtinyt painottaa sitä, että hänen suojatinsa pitäisi jopa hieman lyhentää lyöntiensä pituutta saavuttaakseen tarkkuutta. Voitto tuli kahden lyönnin erolla ennen viikonlopun parasta pelaajaa Sergio Garciaa ( 67-66), kolmatta sijaa jakoivat Jose-Maria Olazabal sekä Stewart Cink. Garcian runner-up sijoitus oli kisan historian kahdeksas eurooppalaisille, voittosaldo näyttää edelleen nollaa… Paras pohjoismaalainen oli sunnuntaina tuloksen 66 pelannut Robert Karlsson joka oli kuudes. Tiger Woods ryhdistäytyi sunnuntaina, hän pelasi 67 jolla nousi 37:ksi. Tämä oli kuitenkin jo kuudes perättäinen kerta kun Woods jäi Players Championshipissa kärkikymmenikön ulkopuolelle. Mickelson ansaitsi 1,62 miljoonaa taalaa yhdeksän miljoonan kokonaispotista joka on koko golfvuoden suurin kaikki kisat, Majorit ja World Tourin kilpailut huomioiden. Hän nousee myös World Rankingin kakkoseksi ja uudesta tulemisestaan vasuri suitsutti valmentajaansa Butch Harmonia antaen tälle mm. TPC Sawgrassin 18:n viheriön lipun signeerauksellaan, ” Butch, the 1st of many”. -Tämä on vasta jäävuoren huippu, tulette näkemäään hänet paljon parempana tulevaisuudessa, uhosi sanavalmiina miehenä aina tunnettu Harmon. -Alku on ollut todella hyvää , mietti myös Mickelson ja saa mielipiteelleen tukea myös tilastoista. Kaksi kolmossijaa ja voitto. US Open pelataan kesäkuun puolivälin jälkeen ja siinä mitelläään vielä isommista asioista. Mickelson on ollut kilpailussa neljä kertaa kakkonen, voitto on vielä antanut odottaa itseään.

Sean O`Hair Mickelsonin edell&#228, Players Champiohipissa

Sean O`Hair on päässyt nostelemaan lähestymisiä muita useammin väylältä &copy Getty ImagesVasta 24-vuotias Sean O`Hair siirtyi lauantaina Players Championshipin johtoon yhden lyönnin erolla Phil Mickelsoniin pelattuaan kolmannen kierroksen tulokseen 66. Nuorukainen on voittanut yhden pienen kisan Tourilla vuonna 2005, sunnuntaina hän joutuu todelliseen pätsiin yleisönsuosikki Mickelsonin kanssa kenttää kiertäessään. O`Hairin tilastot kisasta ovat erittäin vahvat, hän on tarkin draivaaja joka on TPC Sawgrass kentällä varsin kova avu, viheriöosumissakin neljäs. Phil Mickelson on ollut koko kisan ajan kärjessä tai sen välittömässä tuntumassa. Vasurin peli on yleisöönmenevää, räjähdysaltista varsinkin avausten osalta. Päätöspäivänä päällimmäinen kysymys kuuluukin, pysyykö Butch Harmonin tuoreen suojatin drive kasassa. Mikäli pysyy, O`Hair on kovan tehtävän edessä, kokemusta isojen kisojen voitosta parivaljakolla on vain toisella. Kärkiparin takaakin voi ykkönen tulla, korkeintaan viiden lyönnin päässä O`Hairista on 15 pelaajaa. Päivän parhaan tuloksen 64 teki Jeff Quinney. Eurooppalaisista kunnostautuivat Luke Donald (65) sekä Henrik Stenson (66) joka paransi perjantain tulostaan kymmenellä lyönnillä. Tiger Woodsin tuska jatkui, kierrostulokseksi kertyi 73 kuten edellisenäkin päivänä. Eroa kärkeen on 14 lyöntiä. Kierroksen jälkeen Tiger kieltäytyi antamasta kommentteja lehdistölle, maailmanlistan ykköselle TPC Sawgrass on nousemassa melkoiseksi painajaiseksi. Tämänvuotinen Players on jo kuudes perättäinen jolloin Woods jää kärkikymmenikön ulkopuolelle, vastaavaa statistiikkaa hänellä ei ole mistään muusta kilpailusta.

Phil Mickelson k&#228,rjess&#228, Sawgrassin kent&#228,ll&#228,

Phil Mickelson piti kärkipaikkansa Players Championshipin toisen kierroksen jälkeen. Hän pelasi avauspäivän 67 túloksen jatkeeksi 72 hyvin värikkäiden vaiheiden jälkeen. -Tämän kierroksen jälkeen tulos 72 tuntuu varsin hyvältä. En päässyt hyviin paikkkoihin, lähipelini piti minut pelissä mukana tunnusti vasuri itsekin urakkansa päätyttyä. Mickelsonille tyypillisesti avaukset lentelivät villinä ympäriinsä ja aiheuttivat bogeja alkukierroksella. Hän on draivitarkkuudessa nyt 78:s , kahtena edellisenä vuonna voittaja on ollut se pelaaja ( Funk, Ames) joka on osunut väyliin tarkimmin, joten Mickelsonilla riittää viikonloppuna haasteita draiverin mahdollisesti aiheuttamia tulipaloja sammutellessa. Vastaavasti putit ovat kulkeneet, Mickelson on kisan tarkin puttaaja griiniosumien jälkeen. Tiger Woods joutui taistelemaan lähes koko kierroksen jotta edes selviäisi jatkoon. Kisan ensimmäiset ja toistaiseksi ainoat birdiet syntyivät kahdella par-viitosella, bogeja oli kortissa kolme. Kun eroa kärkeen on yhdeksän lyöntiä ja edellä 58 miestä ovat Woodsin mahdollisuudet voittoon lähes teoreettiset.

Phil Mickelson ja Rory Sabbattini k&#228,rjess&#228,, Woodsin putteri kylm&#228,n&#228, Playersissa

Phil Mickelson on noussut vahvaan vireeseen siirryttyään Butch Harmonin talliin &copy Getty ImagesTPC at Sawgrass kentällä nousi torstaina Players Champioshipin avauspäivänä pääosaan kova tuuli. Tulostaso jäi vaatimattomaksi, 142:sta pelaajasta vain 16 alitti parín, Retief Goosen kiersi ainoana ilman bogeja. -Tuuli oli niin puuskittaista ja voimakasta, että tuli lyöntejä joissa hetkittäin oli downsvingissa vaikea jopa osua palloon, kuvaili Rod Pampling Kentän kuuluisin reikä, saariviheriöille pelattava 124 metrinen 17:s oli varsinainen monsteri. Peräti 50 palloa lyötiin vesiesteeseen, keskiarvo reiällä oli karmaiseva 3,699. Kuvaavaa tuulen voimakkuudelle on se, että useimmat pelaajat käyttivät 17:lla lyönteihinsä rautaseiskaa tai kahdeksikkoa, mailoja joilla he keskimäärin lyövät 25-40 metriä pidemmälle. Viimeisten viikkojen aikana tuloskuntonsa löytäneet Phil Mickelson ja Rory Sabbattini johtavat tuloksella 67. Sabbattinin sijaluvut edelllisviikoilla ovat vakuuttavasti toinen, kolmas ja kolmas, Mickelsonillakin on kaksi kolmostilaa perättäin. Sabbattini eli pitkälti hyvällä lähipelillään. Viheriöosumia oli vain yhdeksän, näistä hän teki kuusi birdietä putaten yhteensä vain 22 kertaa. Tiger Woods taisi antaa avauspäivänä liian paljon etumatkaa muille. Mestari on kahdeksan lyöntiä kärkiparista tuloksellaan 75. Woods ei tehnyt yhtään birdietä, edellisestä vastaavasta kierroksesta ( US Open 2003) on aikaa lähes neljä vuotta. Woodsilla oli samanverran birdieputteja kuin Sabbattinilla, näillä yhdeksällä yrittämällä Tiger tarvitsi 20 yritystä päästäkseen reikään, etelä-afrikkalainen vain 12… Mickelsonin saldo Sawgrassin kentältä on hyvin vaatimaton, 13 starttia, vain kahdesti kymmenen joukkoon. Sabbattini on ollut täysi statisti viidenneksi Majoriksi kutsutussa kisassa, paras sijoitus 42:, muut kuusi kertaa ovat tuottaneet karsiutumisen. Eurooppalaisista parhaan tuloksen teki Carl Pettersson (70), Henrik Stenson sai tuloksekseen 72, samoin Bernhard Langer ja Brian Davis. Retief Goosenin ja Jim Furykin tulokseksi tuli 71, Ernie Elsin 73, Vijay Singh sekä Adam Scott kirjasivat kortteihinsa 74 lyöntiä. The Players Championships on vuosien varrella ollut hyvin yllätyksellinen kisa ja monenlaisia käänteitä tullaan kolmen seuraavan päivän aikana vielä näkemään. Tigerin voittoon on avauspäivän jälkeen lähes ylivoimaista uskoa, edellisen kerran hän on ollut kymmenen joukossa Sawgrassissa vuonna 2001 jolloin tuloksena oli voitto.

Tigerilla suuri testi edess&#228,&#228,n Players Championshipissa

Viikonlopun kisa PGA Tourilla pelataan kentällä jossa Tiger Woodsilla heikoin saldonsa. Hän on jäänyt viidesti peräkkäin kymmenen joukon ulkopuolelle joka on sarjana Woodsille lähes käsittämätön. Tiger Woods saa kauden seitsemänteen kilpailuunsa kovimman mahdollisen vastuksen. Kaikki parhaat ovat mukana, yhteensä 156 pelaajaa. Vaikka Woods on perinteisesti ykkössuosikki, hänen kompastumisensa ei olisi niin suuri yllätys kuin muilla kentillä. Players Championships on ollut vuodesta toiseen osanottajakatraaltaan Majoreita ja World Tourin kisojakin tasokkaampi. Sitä on kutsuttu epäviralliseksi viidenneksi Majoriksi. Edellisvuoden jälkeen kentällä käynnistyivät mittavat muutostyöt jossa kaikki väylät ja viheriöt muutettiin bermudaruohoksi, kentän muotoja muutettiin ja pituutta lisättiin vajaat 200 metriä. 17:s reikä, saariviheriöille lyötävä par-kolmonen on kentän ylivoimaisesti kuuluisin reikä. -Kenttä on nyt täysin erilainen. Se on kuivempi, nopeampi ja antaa edelleen lähes kaikille pelaajille mahdollisuuden voittaa. Pitkistä avauksista ei ole ratkaisevaa etua, Tiger Woods ennakoi. Samaan hengenvetoon hän arvosteli lehdistötilaisuudessa 17:tta reikää. -Se olisi aivan loistava reikä kierroksen keskivaiheilla, mutta en pidä sitä sopivana kierroksen toiseksi viimeisenä, neljännellä kierroksella varsinkin se on varsin dramaattinen, Woods kertoo mielipiteenään. Tiger voitti kisan vuonna 2001, edellisvuonna hän oli kakkonen. Tuon jälkeen hän ei ole mahtunut kymmenen joukkoon. Players Championships on ollut hänelle siis todellinen painajainen. Viikonloppuna Woodsilla on selkeästi näytön paikka uusitulla areenalla. Voittajien listalta löytyy viimeisten vuosien osalta todellisia yllättäjiä. Craig Perks, Hal Sutton, Fred Funk ja Stephen Ames. Henrik Stenson oli ensimmäisessä Players Championshipissaan viimevuonna upeasti kolmas &copy Getty ImagesEnsimmäistä ykköstilaansa Sawgrassista tavoittelevat mm. alueella asuvat Vijay Singh ja Jim Furyk, Phil Mickelson, Ernie Els ja Retief Goosen. Adam Scott oli paras 2004. Eurooppalaisille ykköstilan saavuttaminen ei ole onnistunut vaikka viimeisen 15 vuoden aikana kakkostilan happamuutta ovat maistaneet Nick Faldo, Bernhard Langer ( 2x), Colin Montgomerie, Luke sekä Padraig Harrington (2x). Henrik Stenson oli viimevuotisessa debyytissään komeasti kolmas, hän lukeutuu suosikkeihin nytkin vaikka reikäpelimestaruuden jälkeiset kisat ovatkin tuottaneet pettymyksiä.

PGA Tour

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje