21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Per-Ulrik Johansson omilla luvuillaan Moskovassa

Thomas Sundströmillä on Finnish Open voittonsa ansiosta paikka myös Skandinavian Mastersiin

Maistuu varmasti makealta! Per-Ulrik Johansson voitti kymmenen vuoden tauon jälkeen &copy Getty ImagesPer-Ulrik Johansson piti helposti toisena päivänä hankkimansa johtotilan Venäjän ET kilpailussa Moskovasssa. Suomalaisten rakentamalla Nahabinon kentällä Johansson oli täysin ylivoimainen, voittomarginaalia oli lopulta kuusi lyöntiä. Ykköstila on suuryllätys, vaikka Johanssonilla on vuosilta 1991-1997 viisi ET:n ykköstilaa ja kaksi Ryder Cup edustusta. Johansson on ollut viimeiset kaudet varsin ulalla peliensä kanssa. Hän siirtyi kaudella 2001 USA:n PGA Tourille jossa alkuun menestyikin kohtuullisesti. Ote ripsui ja edellisen vuoden hän pelasi Nationwide Touria hyvin vaatimattomin tuloksin. Kuluvalla kaudella Moskovan kisa oli kolmas ET:lla ja se antaa konkarille kortin Tourille kauden 2009 loppuun asti. Uran kuudes voitto tuli 16 vuoden kuluttua ensimmäisestä ja edellisestäkin oli kulunut tasan kymmenen vuotta. Näillä mittareilla Johansson on ruotsalaisista ykkönen, voittojen määrässäkin edellä on vain Robert Karlsson seitsemällä ykköstilallaan. Huomionarvoista on sekin, että Johanssonin kuudesssa voittokisassa hänen tuloksensa ovat olleet todella kovia, 24 kierrosta ovat sujuneet yhteensä 101 alle parín. Helppojen kenttien mies siis… Ruotsalaisille ykköstila oli kauden viides. Henrik Stenson on voittanut kahdesti, Peter Hedblom ja Niclas Fasth molemmat kerran.

Per-Ulrik Johanssonilla unelmakierros Moskovassa

Per -Ulrik JohanssonTakavuosien ruotsalaistähdella loksahti kaikki kohdalleen Russian Openin toisella kierroksella perjantaina. Johansson siirtyi kilpailun kärkeen pelattuaan bogivapaan kierroksen 62, -10. Kierrokseen sisältyi yhteensä 10 birdietä ja 8 paria. Ruotsalainen onnistui tekemään 7 birdietä perätysten väylillä 4 – 11. Ruotsalaisilla sujuu muutenkin. 20 parhaan joukossa on tällä hetkellä 5 naapurimaamme edustajaa ja cut-rajan oikealla puolella 9. Molemmat kilpailussa mukana olleet suomalaiset, Thomas Sundström ja Ari Savolainen, valitettavasti karsiutuvat päätöskierroksilta. Molemmat pelasivat kaksi ensimmäistä kierrosta yhteistulokseen +4. Johanssonin johtaessa kahden kierroksen jälkeen tuloksella -13.

Suomalaisammattilaisilla t&#228,rke&#228, viikko eurokiertueilla

European Tour jatkuu Venäjällä Le Meridien Country Clubilla Moskovassa. Robert Trent Jonesin suunnittelemalla metsäkentällä on tarkkuus tiiltä arvossaan. Alueella on satanut viime aikoina paljon ja tulevaksi viikonlopuksi on luvattu sadetta, joten kosteissa olosuhteissa tullaan kilpailemaan. Russian Open tarjoaa mahdollisuuksia uusille menestyjille, sillä suurin osa kiertueen huipuista pelaa Ohiossa tai pitää taukoa. Kilpailun palkintopotti on tavanomaista pienempi, mutta arvokas voitto on siitä huolimatta tarjolla. Voittaja saa n. 250 tuhatta euroa sekä hyvän kategorian kahdeksi vuodeksi Euroopan pääkiertueelle. Suomalaisista on mukana Thomas Sundström sekä Ari Savolainen. Challenge Tour kausi lähenee jännittävää loppuaan Challenge Tour jatkuu major-voittaja Padraig Harringtonin kotimaisemissa Irlannissa. Kauden lähestyessä loppuaan tiivistyy taistelu paikoista pääkiertueella. Suomalaispelaajilla riittää kirittävää, mukana olevien Antti Ahokkaan 64., Roope Kakon 129. sekä Toni Karjalaisen 62. sijoitukset rahalistalla ovat ennakkokaavailuja heikommat kauden tässä vaiheessa. Kilpailuja on vielä kosolti jäljella, joten kaikki on edelleen mahdollista. Kauden päätteeksi Challenge Tourin 20 parasta pelaajaa saavat kohtuullisen hyvän kategorian Euroopan pääkiertueelle. Antti Ahokas haluaa välttää European Tourin karsinnat tänä vuonna - tällä hetkellä rahalistalla sijaa 64. pitävä Viipurin Golfin tähti tarvitsee loppukaudesta hyviä sijoituksia noustakseen suoraan pääkiertueelle &copy Getty Images

Per-Ulrik Johansson

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje