Pärnu Bayssa pidetään kiinni laajenemissuunnitelmista, vaikka korona iski talouteen kovaa - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista - Matkailu - Tallink Golf Guide

Pärnu Bayssa pidetään kiinni laajenemissuunnitelmista, vaikka korona iski talouteen kovaa

Kentän 14. on merelle päin lyötävä lyhyt par-kolmonen ja helmi golfreikien joukossa.

Pärnu Bayn hotellihanke on jäissä, mutta jo ensi kaudella kentällä pitäisi olla vuokrakäytössä yli 30 mökkiä ja huvilaa.

Viron golfylpeys Pärnu Bay Golf on edelleen saamassa yhdeksän uutta reikää. Laajenemissuunnitelmasta ei olla luopumassa, vaikka maailmanlaajuinen COVID-19 -pandemia on iskenyt rajusti kentän kierrosmäärään ja tulovirtaan.

Rakennustöitä tuskin kuitenkaan aloitetaan vielä 2021. Kenttä rakennetaan nykyisen kentän eteläpuolelle sijatsevalle maa-alueelle, joka on osittain luonnonsuojelualuetta. Prosessi ympäristö- ja rakennusluvan saamiseksi on käynnissä, mutta sen suhteen ei haluta kiirehtiä eikä siihen vallitsevassa tilanteessa ole painettakaan.

Kierros ei ole selviö ennen haastavan päätösväylän selvittämistä kunnialla.

Koronapandemia nimittäin on iskenyt kovaa myös Pärnu Bayn liiketoimintaan.

Kentän toimitusjohtajan Peter Nybergin mukaan ruotsalaisia ja suomalaisia turisteja, jotka muodostavat pääosan kentän asiakkaista, on käynyt pelaamassa huomattavasti vähemmän kuin viime vuonna.

”Ruotsalaisten pelaamia kierroksia on noin 6000 ja suomalaisten pelaamia noin 5000 vähemmän. On selvää, että nämä ovat isoja lukuja. Toivon maidemme viranomaisten tekevän tehokasta yhteistyötä sen eteen, että tilanne saadaan koronasta huolimatta normalisoitua mahdollisimman nopeasti”, Nyberg sanoo.

Kentän taloudellinen tilanne on kaikesta huolimatta vakaa. Kenttälaajennuksen lisäksi kenttäalueelle tullaan rakentamaan vuokrattavia mökkejä ja huviloita yhteensä 36 kappaletta. Niiden on määrä valmistua syksyllä 2021. Sen sijaan alueella suunnitellun hotellin rakennustöitä ei olla toistaiseksi aloittamassa.

Takaysi rajoittuu Pärnunlahteen. Lämmin meri takaa hyvät pelikelit pitkälle syksyyn.

Club One Golf Tourin finaalikilpailu pelattiin Pärnu Bayssa 25.–27.9. Voiton korjasi Jani Suomalainen. Kaikille osallistujille kenttä oli uusi tuttavuus ja arviot poikkeuksetta ylistäviä. Osansa oli tietenkin aurinkoisella säällä, lämpötila huiteli parhaimmillaan yli 20 lämpöasteessa. Sellainen ei ole ihan tavallista Pärnussakaan syksyllä, mutta hyviä pelikelejä on Nybergin mukaan luvassa yleensä pitkälle syksyyn aina marraskuuhun asti.

”Pärnunlahti on matala ja suojainen ja sen vesi pysyy lämpimänä pitkälle syksyyn. Sää on yleensä lauhaa aina marraskuulle asti. Lokakuussa pelataan monesti lyhythihaisessa paidassa”, Nyberg vinkkaa

Lue seuraavaksi: Pärnu Bay laajentaa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje