Pärnun vahva kenttäkaksikko haastaa Tallinnan tarjonnan - Golfpiste.com
mainosTeema: Tallink Golf

Pärnun vahva kenttäkaksikko haastaa Tallinnan tarjonnan

Helppo tavoitettavuus ja kaksi korkeatasoista kenttää ovat tehneet Pärnun alueen kentistä yhden suomalaisten golfareiden suosikkikohteista. Kumpi kentistä on enemmän Sinun makuusi?

Pärnussa on pelattu golfia jo vuodesta 2005, jolloin Viron kesäpääkaupunki sai ensimmäisen kenttänsä, White Beach Golfin. Varsinainen buumi alkoi vasta kymmenen vuotta myöhemmin, kun alueelle valmistui toinen kenttä, Pärnu Bay Golf Links. Tällä hetkellä Pärnu on Golfpisteen matkailututkimuksen tulosten mukaan noussut jo täpärästi Viron halutuimmaksi golfkohteeksi ohi Tallinnan tarjonnan.

Kahden kentän läheisyys tarkoittaa sitä, että muutaman päivän golflomalla ei tarvitse tyytyä tahkoamaan yhtä ja ainoaa kenttää. White Beach ja Pärnu Bay ovatkin saaneet tukea toinen toisistaan. Moni haluaa pelata molemmat, kun tänne asti kerran on tultu.

Kumpikin kenttä tarjoaa pelaajalle täysipainoisen ja laadukkaan kokemuksen niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Klubirakennukset huokuvat modernia tyylikkyyttä suurine lasipintoineen. Ravintolat ovat Pärnun parhaiden ruokapaikkojen tasoa.

Kaveriporukoille Pärnu on varteenotettava vaihtoehto vaikkapa eteläiselle Ruotsille. 3–4 henkeä suuntaa mutkattomasti golflomalle samassa autossa, kunhan isot matkalaukut jätetään kotiin. Aamun ensimmäisellä laivavuorolla kello 7.30 Suomenlahden yli ja Via Balticaa pitkin perille. Ensimmäiset pallot saadaan ilmaan heti kevyen lounaan jälkeen.

White Beach Golf

Kosti Kurosen suunnittelema 18-reikäinen kenttä kulkee luontevasti jokimaisemassa. Vettä on runsaasti pelissä, mutta vähemmänkin pelannut onnistuu halutessaan välttämään valtaosan vaaroista. Vesikauhuun ei ole aihetta.

Maltilliset pinnanmuodot tuovat eloa muuten varsin tasaiseen kokonaisuuteen. Silmäniloa saadaan vesialtaita reunustavien heinien ja ruokokasvien väreistä.

Sankaritekoihinkin tarjoutuu aineksia. Kentällä on kolme lyhyttä par nelosta, joilla pitkälyöntisimmät voivat onnistuneen avauksen jälkeen päästä puttaamaan eaglea.

Onnstunutta kierrosta voi juhlistaa tai murheet huuhtoa pois mielestä ravintolassa, joka on keittiömestareittensa johdolla ehtinyt kerätä lyhyessä ajassa runsaasti kiitosta.

wbg.ee/fi

Pärnu Bay Golf Links

Lassi Pekka Tilanderin suunnittelema Pärnu Bay nousee useissa arvioissa Viron ykköskentäksi. Vuonna 2015 avattu kenttä ihastuttaa niin maisemillaan kuin links-henkisellä pelattavuudellaankin.

Veistokselliset pinnanmuodot ovat Kingsbarnsissa ja St. Andrewsin Castle Coursella kyntensä jo näyttäneen Mick McShanen käsialaa. Myös lukuisilla erilaisilla vesielementeillä ja väyliä reunustavilla laajoilla hiekkaisilla waste-alueilla on tärkeä sijansa kentän tarjoamassa esteettisessä elämyksessä. Syrjään suuntautuneet pallot myös löytyvät hiekalta helpommin kuin useimpien muiden kenttien tyypillisiltä reuna-alueilta.

Suurikokoiset ja runsaasti pinnanmuotoja sisältävät viheriöt vaativat pelaajilta tarkkavaisuutta viimeiseen puttiin asti.

Pääkentän lisäksi alueelta löytyy viisireikäinen par 3 -kenttä sekä monipuoliset harjoittelualueet.

Näyttävän klubirakennuksen laadukkaasta ravintolasta aukeaa esteettömät näkymät Pärnunlahdelle ja viimeisen viheriön suuntaan. Ruoka-annoksia ja virvokkeita löytyy myös aulabaarista, jossa takkatuli luo tunnelmaa. Laaja terassialue on omiaan kierrostaan aloittelevien ja lopettelevien pelaajien edesottamusten seuraamiseen.

parnubaygolf.com

Jäätalvi ratkaisee kauden pituuden

White Bech Golf kertoo kotisivuillaan kauden alkavan keskimäärin huhtikuun kolmannella viikolla. Pärnu Bayn hinnasto tarjoaa pelejä jo maaliskuun alusta lähtien.

Lassi Pekka Tilander kertoo, että kasvukauden käynnistyminen ja keväiset olosuhteet ovat hyvin vahvasti riippuvaisia jäätalven ankaruudesta.

”Jos jäät lähtevät myöhään, kausi Saarenmaalla tai Pärnussa ei ole sen pitempi kuin ensimmäisenä avautuvilla eteläisen Suomen kentillä. Esimerkiksi Meri-Teijossa pelataan joskus jopa aikaisemmin. Leutona talvena tilanne voi kuitenkin olla toinen.”

Syyspuolella tilanne kääntyy eteläisimmän Viron hyväksi.

”Hitaasti jäähtyvä merivesi pidentää golfkautta loppusyksystä. Itse olen joskus pelannut Pärnussa aivan upeassa marraskuisessa säässä. Pimeä tietysti laskeutuu vuoden lopulla varsin aikaisin.”

Tilander muistuttaa myös Pärnu Bayn hiekkapohjaisen alueen edullisuudesta golfin kannalta.

”Sateisilla jaksoilla märkyys voi olla ongelma joillakin muilla Viron kentillä. Pärnu Bayssa väylät läpäisevät vettä hyvin ja myös kuivuvat nopeasti.”

Tallink Caddiemaster palveluksessasi

Tallink tarjoaa kaudella 2019 asiakkailleen uuden Caddiemaster-palvelun. Golfiin perehtyneet myyjät räätälöivät toiveiden perusteella yksilöllisiä golfpaketteja. Matkojen lisäksi kokonaisuuteen voivat kuulua esimerkiksi majoitukset, ruokailut ja lähtöajat golfkentille. Samasta paikasta voit varata liput vaikkapa Estonia-teatteriin.

Voit ottaa yhteyttä tarjouspyyntölomakkeella, käyttää hyväksesi netin chat-palvelua tai tarttua perinteisesti puhelimeen. Tavoitteena on tehdä matkan suunnittelemisesta ja yksityiskohtien hiomisesta mahdollisimman helppoa. Säästä turha vaiva ja tartu rohkeasti tilaisuuteen.

Tallink Caddiemaster