21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu - Tapahtumat

Yksityiskohdat ja laatutaso Pärnu Bayn menestysresepti

Tallink Golf Tour 2017 käynnistettiin viime viikonloppuna Pärnu Bay Links Golfin kentällä.

Tallink Golf Tourin Season Start -kilpailu pelattiin Pärnu Bay Golf Linksillä. Ihastusta herättänyt kenttä on hyvässä kunnossa ja suunnitelmat tulevaisuuden varalle pitkällä.

Syksyllä 2015 Viron Pärnuun avattu Pärnu Bay Golf Links on niittänyt lyhyessä ajassa mainetta omaleimaisena ja poikkeuksellisen tasokkaana golfkohteena. Tallink Golf Tourin Season Start -tapahtuma järjestettiin kentällä viime viikonloppuna.

Tänä vuonna Pärnu Bayn kenttä avattiin huhtikuun alussa ja vaikka takatalvi kuritti Viroa viime viikonloppuna siinä missä Suomeakin, vakuutti kenttä nuoresta iästään huolimatta kunnollaan.

Pärnunlahden rantakaistaleella mutkitteleva kenttä on rakennettu mäntyä kasvavalle hiekkamaalle. Golfkenttää ajatellen maapohja on ihanteellinen, sillä se imee veden hetkessä sisäänsä säilyen pinnaltaan napakkana ja pelattavana.

Pärnu Bayssä on kerätty ja kuunneltu pelaajien, joista valtaosa on suomalaisia, antamaa palautetta herkällä korvalla, sillä tavoitteet ja laatustandardit ovat kunnianhimoisia.

”Kentän suhteen meillä ei ole suunnitelmissa varsinaisia muutoksia. Palaute on ollut hyvää. Yritämme pitää saman tason ja kiinnittää entistä enemmän huomiota yksityiskohtiin. Kenttä kasvaa ja sulautuu jatkossa entistä paremmin ympäristöönsä ja kehittyy sitä kautta luonnostaan”, sanoo myyntipäällikkö Kaire Kongas.

Juuri yksityiskohtien rikkaus ja kentän nuoresta iästä huolimatta yllättävän luonnollinen ilme ovat asioita, joihin huomio kiinnittyy kierroksen aikana.

”Suomessa ja Ruotsissa on paljon hyviä kenttiä, joilla hintataso on varsin kohtuullinen. Jos haluamme erottua joukosta, meidän on tehtävä kaikki viimeisen päälle hyvin ja kehityttävä jatkuvasti”, kertoo Hangossa syntynyt, mutta Ruotsissa kasvanut ja mm. maineikkaalla Bro hof Slottin kentällä pitkän uran tehnyt Peter Nyberg , joka otti keväällä Pärnu Bayn vetovastuun.

Toimitusjohtaja Peter Nyberg ja omistaja Peter Hunt nauttivat raikkaasta kevätkelistä Pärnu Bayn päätösväylän viheriöllä.

Kunnianhimoiset tavoitteet ja poikkeuksellisen upea kenttä oli yhdistelmä, joka sai Nybergin tarttumaan haasteeseen ja muuttamaan Viroon.

Nyberg on vakuuttunut siitä, että Pärnu Bay voi jatkossa kehittyä entisestään ja sementoida jalansijan Manner-Euroopan viiden, jopa kolmen parhaan kentän joukossa. Hänen mukaansa nimenomaan yksityiskohtien hiominen on kentän kehittämisen suhteen tulevaisuudessa tärkeintä.

”Viheriöiden kunto ei voi koskaan olla liian hyvä. Me pystymme saamaan viheriöt jo nyt todella nopeiksi, mutta yli 10 stimpin me emme halua niitä pitää, sillä silloin muodokkaat viheriöt muuttuvat jo liian vaativiksi tavallisille pelaajille. Kisat, joita me haluamme tänne jatkossa, ovat asia erikseen”, Nyberg sanoo.

”Wastelandin maapohjaa pitää saada pinnaltaan kovemmaksi, jotta se kestää paremmin liikkumista ja pelaamista. Samaten golfautojen käyttöä kentän alueella tullaan helpottamaan rakentamalla lisää teitä. Raffia kentällä ei tule olemaan. Pallo pitää löytyä nopeasti, että pelaaminen joutuisaa ja vaivatonta”, hän listaa.

Nykymitassaan kenttä on melko lyhyt. Kilpagolfia ajatellen suunnitelmissa on takatiiden vieminen taemmas, jolloin kentästä saadaan riittävän haastava myös huipputason kilpapelaajille.

Hotelli ja huvila-asutusta suunnitteilla

Pärnu on jo pitkään ollut erittäin suosittu kesäkaupunki. Se on luonut positiivisen ongelman vuodepaikkojen suhteen, sillä vaikka kaupunki pursuaa kylpylähotelleja, on käyttöaste kesäkaudella jo niin sanotusti tapissa.

”Meillä on vireillä 200 vuodepaikkaisen kylpylähotellin rakennusprojekti Pärnuun meren rannalle. Rakentaminen päästään ehkä aloittamaan jo tänä vuonna. Kentän alueella meillä on maata kaikkiaan 130 hehtaaria, joista nyt käytössä on reilu puolet. Meillä on suunnitelmat valmiina 70 tasokaan villan rakentamiseksi kentän läheisyyteen, joten jatkossa majoituspaikkoja on luvassa lisää”, sanoo Pärnu Bayn pääomistaja Peter Hunt.

Tavallisten harrastajien ja erilaisten matkaryhmien lisäksi Pärnu Bayhin ovat löytäneet tiensä suomalaiset ja ruotsalaiset golfakatemiat. Kentän opetustoiminnasta tulee tällä kaudella vastaamaan Tallinnan golfkoulu, jonka prot ovat tavattavissa ainakin viikonloppuisin. Suunnitteilla on myös oma golfakatemia.

Mukana muutoksessa

Niin Peter Nyberg kuin Peter Huntkin suitsuttavat pidäkkeettä Pärnu Bayn kentän suunnitellutta Lassi Pekka Tilanderia, onhan kenttä golfelämyksen keskiössä.

Pärnu Bay haluaa tarjota jatkossa asiakkaille erilaisia pelipaketteja, joissa golf on vain osa, joskin kaikkein olennaisin.

”Turismi muuttuu. Ihmiset tekevät pitkien pelireissujen sijaan nykyään ja tulevaisuudessa enemmän lyhyempiä 3–4 päivän retkiä, joissa golf ei ole ainoa tärkeitä asia. Pärnussa meidän on tasokkaiden kylpyläpalveluiden lisäksi pystyttävä tarjoamaan korkean tason ruoka- ja viinielämyksiä”, Nyberg sanoo.

Kaire Kongas puolestaan on pannut merkille, että suomalaiset arvostavat valmiiksi räätälöityjä ja hinnaltaan kilpailukykyisiä pelipaketteja.

Valtaosa Viroon pelimatkalle suuntaavista suomalaisista taittaa matkan Tallinkin laivoilla. Tallinkin kautta voi varata majoituksen ja greenfeet esimerkiksi Pärnu Bayn kentille. Myös kentät myyvät ja tarvittaessa räätälöivät erilaisia paketteja tarpeiden mukaan.

Kongas sanoo, että pääosa vieraista pelaa kentällä useamman kierroksen, sillä ensimmäinen kierros menee helposti maisemien ihailemiseen ja merikotkien bongaamiseen, eikä tulos vastaa tavoitteita. Toisena päivänä kentästä sitten halutaan ottaa niskalenkki.

Tallink Golf Tourin Season Startissa raikkaan merellinen ja rehdin links-henkinen tuuli piti huolen siitä, että kenttä kesti testin eikä päästänyt osallistujia helpolla. Lähes kaikki olivat kuitenkin yhtä mieltä siitä, että Pärnuun on onnistuttu rakentamaan poikkeuksellinen golfkenttä, jolla halutaan vierailla jatkossakin.

Tallink Golf Tour 2017

Tallink Golf Tour on rennon tyylikäs ja mielenkiintoinen golfkiertue, jossa pelataan vuonna 2017 kaikkiaan kuusi osakilpailua Suomessa. Kilpailut pelataan parikilpailuna, mikä tuo oman lisäjännitteensä itse kilpailutapahtumiin.
Kaikki osallistujat saavat myöskin erittäin kilpailukykyisiä matkapakettitarjouksia Tallinkin laivoilla Viron pelimatkoille. Jokaisessa osakilpailussa on myös runsas tarjonta kiinnostavia erikoiskilpailuja, joista parhaat luonnollisesti palkitaan loistavin ja merihenkisin palkinnoin.

Pärnu Bay Golf Links 21.–23.4.
Linna Golf 14.5.
Aura Golf 28.5.
Kytäjä, North West 1.6.
Pickala Golf, Park ja Forest 7.7.
Kullo Golf 20.7.
Nevas Golf, Kettu & Karppi 27.8.

Tallink liikennöi Helsingistä Tallinnaan päivittäin 07.30–19.30 ja viikonloppuisin myös 22.30 Megastar tai Star-aluksilla.
Tallinkin kautta on myös mahdollista varata pelipaketit mm. Pärnu Bay Golf Links -kentälle.
Lue lisää Tallinkin sivuilta
www.tallinkgolftour.fi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje