11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Nordcenterin Fream-kenttää kehuttiin kilpaa

Paltamo Golfia edustava Jaakko Hillebrandt ihastui muiden vieraiden tavoin varsinkin Fream-kentän 17:n väylän komeaan viheriöön. Lisävaikeutta tuovasemmalla näkyvä vesieste.

Paltamo

Maailmankuulu kenttäarkkitehti Ronald Fream oli mukana juhlistamassa nimeään kantavan kentän avajaisia Nordcenterissa. Suomen kahdeksanneksi vanhimmalla kentällä on pelattu nykymuodossaan jo alkukaudesta, mutta isännät halusivat trimmata kenttää syksyyn kunnes kutsuivat arvovaltaisen kutsuvierasjoukon kylään.

Kenttä on layoutiltaan pitkälti sama ”monsteri”, jollaisena se on opittu tuntemaan jo 80-luvun jälkipuoliskolta. Uutta ovat joiltain kohdin leveämmät väylät ja nimenomaan tilavammat viheriöt, jotka antavat mahdollisuuksia vaihtelempiin lipunpaikkoihin. Näistä upeimpia näytteitä ovat viides ja 17:s. Kokonaisuutena ottaen viheriöt ovat erittäin kiehtovan oloiset, kunnoltaankin enimmäkseen mainiot.

Ronald

”Jotkut niistä ovat vielä hieman ohuessa ruohossa, mutta tulevalla kaudella jo aivan eri luokkaa. Nordcenterissa on ollut todella upeaa tehdä työtä ammattitaitoisten kentänrakentajien kanssa. Teillä on aivan loistavan upea maasto. Se on tärkein asia golfkenttää suunniteltaessa”, Fream kehui puheenvuorossaan.

Fream on käynyt Suomessa oman arvionsa mukaan noin 20 kertaa. Tämänkertaisella matkalla hän poikkeaa myös Laukaalle, jonka on suunnitellut sekä Tallinnaan. Kaliforniasta kotoisin oleva maailmankansalainen on suunnitellut Suomeen kuusi kenttää. Vaikka hän on asettunut avovaimonsa kanssa Malesiaan puolittain eläkkeelle, mieli tekisi suunnitella vielä yksi kenttä esimerkiksi Suomeen…

Miesten scratch-sarjassa parhaan tuloksen (74) teki PGA -pro Jyry Peltomäki, tasoituksellisen sarjan ykköstila irtosi Hillside Golfin toimitusjohtaja Lassi Kiviniemelle 36 pisteellä.

”Freamin remontti on mielestäni erittäin onnistunut. Nyt kenttä on taas puitteiltaan siellä minne se kuuluukin, Suomen parhaiden joukossa”, suitsutti myös Peltomäki.

Anssi Kukkosella 126 kierrosta plakkarissa

Anssi

Toimittaja Anssi Kukkonen on Nordcenterin ahkerimpia pelaajia. Kierrosten kokonaismäärä 74-vuotiaalla seuran ex-kapteenilla on jo 126, näistä 116 on täysiä kierroksia. Suurin osa on pelattu Nordcenterissa, suosikkikenttänä hänellä kuitenkin pysyy tuoreempi kentistä eli Benz.

”Tasoitus oli kauden alussa 19,1. Siinä se oli jälleen pari viikko sitten kun olin jättänyt 41 korttia kauden mittaan. Nyt maaginen luku on 19,4. Minulle Freamin remontti ei antanut aivan sitä mitä odotin. Veikkaan, että jakauma pelaamisen osalta ainakin jäsenten osalta pysyy samanlaisena. Fream on hieno kenttä, mutta minulle aivan yhtä vaikea ja mäkinen kuin aiemminkin”, Kukkonen kertoi saunan lauteillla.

Periaatteen miehenä Kukkonen ei halunnut juhlakisassakaan nousta golfautoon, vaan taittoi matkaa itse bägiään työntäen shortseissaan. Teräsmieheksi häntä voidaan kutsua senkin johdosta, että veteraani osallistui kesällä Nordcenterin marathoniin, joka oli 54 reiän mittainen.

Teemu Tyry

Nordcenter, kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje