5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Nikki Garrett vireessä Kultarannikolla

Minea Blomqvistin putti kulki edellisviikolla, nyt tarvittaisiin myös tasaisempaa kenttäpeliä © Getty Images

24-vuotiaalta Nikki Garrettilta odotetaan lopullista läpimurtoa tähtiin kaudella 2008 &copy Getty ImagesNikki Garrett tiedetään loistoluokan pelaajaksi naisten Euroopan Tourilla. HÄn oli ammattilaiseksi siirtyessään maansa paras amatööri. Tulokaskaudella 2006 Garrett oli useasti taistelemassa voitosta, mutta jäi vielä ilman. Palkintorahaa tarttui matkan varrelta kuitenkin 99.000. Viimevuonna Garrett näytti jo alkukaudesta Teneriffan ja Espanjan avointen voitoillaan tasonsa. Vaikka loppuvuosi olikin vaisumpaa ja Garrett jäi LPGA Tourin karsinnnoissa ilman paikkaa, on hänen päällään todella suuria odotuksia. Perjantain avauskierroksella Garrett pelasi tuloksen 67 ja johtaa lyönnillä. Kun kisassa pelataan vain kolme kierrosta, tulevat marginaalit olemaan kärjessä erittäin pienet.Viimevuotista voittoa puolustava Karrie Webb on kahden lyönnin päässä, Minea Blomqvistillaon kärkeen neljä lyöntiä. Blomqvist sai 14:lla viheriöosumalla kolme birdietä aikaan. Bogeja tuli kaksi, tuloslistalla hän tullee olemaan päivän päätteeksi sijoilla 25-35. Ursula Wikström aloitti mainiosti, oli kaksi alle, mutta bogeyt reiíllä kuusi ja seitsemän pudottiva ”Unskin” sijalle 51:s kun kymmenen reikää oli pelattu.

Rankkasateet siirsiv&#228,t Australian kisan alkua perjantaille

Karrie Webb tavoittelee jo neljättä perättäistä Australiassa pelattavan ET kisan voittoa &copy Getty ImagesKeskiviikkona Australian kultarannikolla satoi tunnin ajan kaatamalla, vettä tuli käsittämättömästi lähes viisi senttiä, jonka johdosta jo aiemmin märällä kentällä ei torstaina pelata. Pelaajien aika on varmasti tullut pitkäksi, sillä koko alkuviikon aikana ei kentällä ole päässyt harjoittelemaan. ANZ Ladies Masters on supistettu 54 reikäiseksi, tämäkin on varmasti vielä ison kysymysmerkin alla. Cut-raja on siis vasta lauantain pelien päätyttyä, 36 reiän jälkeen. Minea Blomqvist pelaa perjantaina paikallista aikaa aamulla, Ursula Wikström iltapäivällä. Urheilukanava näyttää kilpailusta pienellä viiveellä kaksi viimeistä päivää: La klo 8-12 Su klo 8-12

L&#246,ytyyk&#246, Karrie Webbille pys&#228,ytt&#228,j&#228,&#228, Kultarannikolla?

ANZ Ladies Mastersia edeltävänä päivänä Australian Kultarannikolla on kaksi päällimäistä kysymystä. Voittaako Karrie Webb jo neljännen perättäisen maassaan pidettävän ET:n kisan ja päästäänkö märän kentän vuoksi pelaamaan kaikki neljä kierrosta?. Webb on Royal Pinesin kentällä kuin kotonaan, voittoja on kuusi joista viimeiset kaksi vuosilta 2005 ja 2007. Kun listaan lisätään viimeiset Australian Openin ykköstilat (06,07) on 33-vuotiaan aussin saldo kotimaansa kuningattarena ylivertainen. Listaa voi jatkaa vuosien 1998-2001 voitoilla ANZ Mastersissa. Viikonloppuna Webbin pahimmat haastajat ovat häntä huomattavasti nuorempia. Japanin 22-vuotias Ai Miyazato on maailmanlistalla 17:s, sunnuntaina Webbille uusinnassa taipunut Shin Ji Yai 19-vuotias. John Dalyn pallot eivät ole löytäneet viimeisen kahden vuoden aikana kohdettaan &copy Getty ImagesSanansa sanottavana saattaa olla myös 18-vuotiaalla ANZ kisan 2006 ykkösellä Amy Yangilla, ja Australian Openin kolmosella, vuoden 2008 komeetaksi ET:lla ennustetulla Melissa Reidilla joka on 20-vuotias. Miyazato hävisi niukasti ( kaksi lyöntiä) Webbille vuonna 2005, Shin koki saman kohtalon 2007 jolloin eroa oli samat kaksi lyöntiä. Laura Davies edustaa kokemusta kisassa jossa ovat mukana myös Minea Blomqvist ja Ursula Wikström 147 pelaajan joukossa. Blomqvist oli edellisvuoden kisassa kolmen päivän jälkeen hienosti kärkikymmenikössä, viimeinen päivä meni kuitenkin penkin alle ja sijaluku oli Riikka Hakkaraisen tavoin 32:s. Suomalaiset ovat siis selkeästi haastajia, molempien peli kaatui pelin epätasaisuuteen Melbournessa. Birdejä syntyi varsinkin alkuvaiheessa kisaa paljon, seuraavilla kierroksilla viheriöt olivat kateissa ja kärki karkasi. Blomqvist jatkaa Australiasta matkaansa Hawaijille jossa pelataan kauden ensimmäinen LPGA Tourin kisa, Wikström lentää Suomeen. Seuraava ET:n kisa on ohjelmasa vasta huhtikuussa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje