28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Minni uusin tuulin kauteen 2008

Minea Blomqvist aloittaa kauden 2008 Australiassa viime vuoden tapaan tammi-helmikuun vaihteessa. © Getty Images

Aina aurinkoinen Minea Blomqvist palasi sunnuntaina Yhdysvalloista ja kertoi maanantaina puhelimessa kuulumisiaan. Isänsä kanssa Orlandossa ollut Minni oli löytänyt erinomaisen harjoituspaikan ja ostanut alueelta asunnon. ”Ostettiin isän kanssa treenikämppä Champions Gaten Golf Resortilta. Siellä on myös David Leadbetterin Akatemia ja alueella asuu paljon ammattilaispelaajia. Naapurissani on Julietta Granada, Michelle Wien treenikämppä on muutaman asunnon päässä. Alueella on myös loistavat kuntosalit ja uima-allas ja tietenkin tosi hyvät treenipaikat”, Minea kertoo tohkeissaan. Kentälle hän kävelee kuulemma 10 minuutissa asunnoltaan. Harjoittelu Leadbetterin Akatemian alueella kuulostaa upealta mahdollisuudelta, kaikille se ei kuitenkaan ole mahdollista. Minea tutustui naapureihinsa ja onnistui solmimaan tärkeitä suhteita harjoitusviikkojensa aikana. ”Tapasin erään Akatemian valmentajan ja hänen kauttaan sain luvan harjoitella siellä. Muuten siellä ilmoitettiin, että alueelle ei pääse kuin ne, joilla on valmentajat Akatemiassa. Mutta minä sain sitten jäädä, kun olin jo ehtinyt tutustua kaikkiin.”

Asunnosta tarpeellinen tukikohta

Minean asunto valmistuu maaliskuussa. Huhtikuussa Orlandossa pelataan LPGA:n kilpailu ja silloin Minea aikoo ”muuttaa” uuteen asuntoonsa. ”Äitihän lähtee mukaani kiertueelle ensi vuodeksi. On kiva, että on joku paikka missä perhekin voi asua. Ja tietenkin menen sinne aina treenaamaan.” Talven aikana Minea tekee Timo Rauhalan kanssa joitain teknisiä muutoksia svingiinsä. (Kuva Juha Törmälä) Minea oli vilpittömän onnellinen reissustaan ja hankinnastaan. Myös harjoitteluinto on korkealla. Seuraavaksi edessä on viikon tiukka treenijakso Suomessa valmentaja Timo Rauhalan kanssa. Ensi viikolla Minea pelaa pitkän tauon jälkeen kilpailussa, naisten Euroopan kiertueen kilpailussa Dubaissa. ”Hyvät fiilikset on lähteä sinne. Nyt on hyvin treeniä alla. Pääasiassa ajatukset ovat kuitenkin svingissä ja harjoittelussa. Me tehdään Rauhalan kanssa jonkun verran teknisiä muutoksia talven aikana. Alan vähitellen tajuta sen, mitä svingiltäni haluan. Siinä on selkeyttämistä, mutta nyt alkaa ajatus löytyä”, Minea pohti. Lyönti on kuitenkin kunnossa, eikä mikään estä menestymistä Dubaissa. Kilpailussa on mukana kova pelaajajoukko, mm. Annika Sörenstam, Laura Davies, Gwladys Nocera ja Natalie Gulbis. Joulun Minea viettää Suomessa, samoin vuodenvaihteen, jolloin hän suuntaa poikaystävänsä Roope Kakon kanssa Leville. Tammikuussa pariskunta lähtee yhdessä Australiaan harjoittelemaan.

Uudet mailat, ”uusi” caddie

Minea on innoissaan myös uusista mailoistaan. Hän vaihtoi koko bäginsä sisällön Titleistin mailoihin. ”Olen pitkään halunnut Titut. Ne tuntuvat tosi hyviltä. Kunhan vielä pääsen keväällä San Diegoon Titun testikeskukseen mittauttamaan ja teettämään kaikki asetukset kohdalleen…” Uusia tuulia kentälle tuo myös vaihtunut caddie. Minea on palkannut uudestaan vanhan caddiensa Andy Techmeierin. Suomalainen Jari Hakonen ehti kiertää Minnin kanssa vajaat puoli vuotta. ”Jarilla on aika paljon omia kiireitä, eikä hän olisi ollut mukana kuin pari vuotta”, perustelee Minea vaihdosta: ”Halusin caddien, joka on valmis tekemään pidempään yhteistyötä.” Minea tapasi Andyn ja kysyi löytyisikö tältä kiinnostusta jatkaa yhteistyötä. Vastaus oli kyllä ja nyt pari tekee suunnitelmaa ensi kaudelle. ”Andy on rauhallinen, positiivinen ja kova tekemään työtä. Hän on varmasti myös oppinut uutta ja saanut kokemusta muiden pelaajien kanssa. Hän on myös halukas tekemään töitä pidemmällä tähtäimellä”, kertoi Minea. Tällä kaudella Andy on ollut nuoren korealaispelaajan Aree Songin caddie. Songin sijoitus LPGA:n listalla oli kutakuinkin sama kuin Minealla. Minea Blomqvistin elämässä tapahtuu aina ja paljon. Ensi kautta varten palikat on kasattu uudestaan. Minni oli kauden päätteeksi LPGA:n rahalistan sijalla 92. Sijoitus listalla avaa ovet kaikkiin maailman ykköskiertueen normaalikilpailuihin. Toivottavasti uudet tuulet auttavat pelin astetta paremmalle tasolle, jolla tavoiteltaisiin tosissaan myös kärkisijoja.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje