26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Mikko Ilonen kokeilee speedgolfia vauhtilajin superviikonloppuna

Mikko Ilosen speedgolfdebyytti koittaa perjantaina.

Speedgolfissa ratkaistaan viikonloppuna sekä sprintti- että normaalimatkan Suomen mestaruudet.

Golfliitto järjestää huomenna perjantaina yhteistyössä Speedgolf Finlandin ja Lahden Golfin kanssa Speedgolf SM-sprint -kilpailun Lahden Golfissa. Tapahtuma on osa monilajitapahtuma SM-viikkoa, jossa golf on nyt mukana jo kolmatta kertaa.

Golfissa lajina on tuttuun tapaan speedgolf lyhyen radan sprinttiversiona. Tänä vuonna kilpailuun on saatu mukaan myös kansainvälisiä haastajia.

Speedgolfin sprinttikilpailussa pelataan ainoastaan kolme reikää mahdollisimman nopeasti. Suorituksen juoksuaikaan lisätään jokaisesta käytetystä lyönnistä 10 sekuntia. Kisa-areenana on Lahden Golfin Kisälli-kentän reiät 1–3, eli yksi par 3 -reikä ja kaksi par-nelosta. Arvioitu juoksuaika on 5–6 minuuttia.

Suurimpana ennakkosuosikkina kaikille matkoille lähtee ruotsalainen Andreas Finn.

”Pikamatka nostaa juoksun merkitystä, mikä tuo entisestään vauhtia. Juoksumatkaa on aika tarkalleen kilometri, joten uskon monen valitsevan yhden mailan taktiikan ja mailaksi noin 150 metriä kantavan. Harjoituskierrokselle en ole vielä ehtinyt, mutta tuossa voittostrategia”, arvioi Speedgolf Finlandilta järjestelyvastuussa oleva Henrik Honkalehto.

Tänä vuonna Lahden SM-sprint on osa speedgolfin superviikonloppua, sillä lauantaista sunnuntaihin ratkotaan myös normaalin matkan SM-mitalistit Vierumäellä. Perjantain pikamatka toimii hauskana alkulämmittelynä ja on houkutellut mukaan kovia haastajia Ruotsista ja Englannista asti. Suurimpana ennakkosuosikkina kaikille matkoille lähtee ruotsalainen Andreas Finn. Viime kesän SM-sprintin mestarit Marko Kuningas ja Milla Hallanoro ovat myös puolustamassa titteleitään. Suomen speedgolfin pioneeri Mikko Rantanen on kesällä keskittynyt perinteiseen golfiin, mutta häntäkään ei kannata jättää pois mitalitaistosta.

”Olen itse ottanut valmistautumisen aika rennosti, mutta totta kai tavoitteet ovat korkealla koko viikonlopun suhteen. Lahden Golf on panostanut tapahtuma-alueeseen, joten varmasti urheilujuhlan tuntua on ilmassa perjantaina”, syksyllä MM-pronssia pokannut Honkalehto kertoo.

Mukana on tällä hetkellä yhteensä 25 pelaajaa. Finaaliin pääsee miesten sarjassa karsintakilpailun 12 parasta ja naisten sarjassa 4 parasta pelaajaa. Finaali pelataan karsintakilpailun mukaisten tulosten käännetyssä paremmuusjärjestyksessä.

Milla Hallanoro on jälleen naisten sarjan suursuosikki.

Mikko Ilonen rohkeni VIP-lähtöihin – Yle televisioi isosti

SM-kisan yhteydessä oman lisävärinsä tapahtumaan ja yleisölle tuo viime vuonna debytoinut VIP-sprint, jossa julkisuudesta tunnetut henkilöt ottavat mittaa toisistaan. Avointa sarjaa rentomielisempi kilpailu on suurimmalle osalle ensikosketus golfin nopeimpaan muotoon.

Mukana viivalla on seitsemän rohkeaa kilpailijaa: golflegenda ja Lahden Golfin kasvatti Mikko Ilonen, moninkertainen yhdistetyn arvokisamitalisti Jari Mantila, jääkiekkoa edustavat Pelicansin valmentaja Tommi Niemelä sekä Esa Pirnes, Golffaijat-tubettaja Esa Turkia, valokuvaaja Tomi Natri sekä Team Finlandin valmennuspäällikkö Eero Kangasniemi.

Mikko Ilonen toivoo kotikenttäedun olevan hänen puolellaan.

Kaikki tunnustautuvat innokkaiksi golfareiksi, mutta perjantai on käytännössä jokaiselle speedgolf-debyytti. Kevään Golfmessuilla mukaan haastettu Mikko Ilonen toivoo kotikenttäedun olevan hänen puolellaan, vaikka golfkierroksia tai juoksemista ei viime aikoina ole kuulunut Ilosen arkeen.

Yleisö on tervetullut seuraamaan tapahtumia ja kannustamaan pelaajia Lahden Golfiin. Karsinta alkaa perjantaina klo 15, VIP-sprint klo 17 ja finaali klo 18. Parhaita paikkoja seurata ovat lähtöalue Kisällin 1. tii sekä 3. reiän griinin viereen tuleva katsomo. Kilpailu televisioidaan kattavasti livenä Yle Areenassa ja TV2:ssa. Selostajana on Kimmo Porttila ja kommentaattorina Annika Nykänen.

Lue seuraavaksi: Henrik Honkalehto ja Marko Kuningas taistelivat pronssille speedgolfin MM-joukkuekisassa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje