26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Henrik Honkalehto ja Marko Kuningas taistelivat pronssille speedgolfin MM-joukkuekisassa

Henrik Honkalehto (vas.) ja Marko Kuningas saavuttivat ensimmäiset speedgolfmitalinsa MM-tasolla. Kuva: Speedgolf Finland

Suomi saalisti Floridan maailmanmestaruuskilpailuissa kolme mitalia.

Suomalaiset jatkoivat hienoja esityksiään Floridan St. Augustinessa käytyjen speedgolfin MM-kisojen päätöspäivänä. Torstaina oli vuorossa joukkuekilpailu, jossa Henrik Honkalehto ja Marko Kuningas ylsivät upeasti pronssille.

”Hieno fiilis saada pieni palkinto kaiken sen duunin jälkeen, mitä tämän harrastuksen eteen on tehty ja henkilökohtaisen kisan pettymys huomioiden”, Honkalehto kertoi.

Honkalehto ja Kuningas paransivat nihkeästi sujuneen alkukarsinnan jälkeen reilusti otteitaan semifinaalissa. Paikka kolmen joukkueen finaaliin heltisi 20 sekunnin turvin.

”Finaalissa pelattiin best ballia kolme reikää, joten pystyi juoksemaan urku auki. Marko (Kuningas) löi 2/3 griiniosumaa ja itse osuin jokaiseen, eli saimme viisi erinomaista birdie-mahdollisuutta. Jos yksikin birdie-putti olisi uponnut, olisi todennäköisesti voitto tullut, koska kaikki parit pelasivat finaalissa par-tulokseen ja olivat minuutin ja yhden sekunnin sisällä.”

Kuningas kiitteli joukkueen venymistä semifinaalin tärkeissä lyönneissä ja puteissa, jotka käytännössä sinetöivät suomalaisten mitalin.

”Jatkossa ei pallo enää uponnut, mutta oli mahtavaa päästä kokemaan hieno kannustus ja finaalin upea tunnelma. Palkinnoksi tuli huikea MM-pronssimitali. Tästä mennään hyvillä mielin kohti tulevia golfhaasteita”, hän sanoi.

Suomen panos kilpailussa oli hyvä, sillä Milla Hallanoro ja Lauri Alakuijala sijoittuivat neljänneksi. Kaksikko Jari Pitkälä−Mikko Rantanen diskattiin pelattuaan reiät väärässä järjestyksessä.

World Golf Villagessa pelatut speedgolfin MM-kilpailut tuottivat Suomelle kolme mitalia. Milla Hallanoro voitti naisten henkilökohtaisen maailmanmestaruuden ja Timo Eskeli otti kultaa seniorisarjassa.

Avoimen sarjan paras suomalainen oli mitalisuosikkeihin kuulunut edellisten kisojen maailmanmestari Mikko Rantanen seitsemännellä sijallaan. Joukkuekisan mitalisti Marko Kuningas kiri yhdeksännellä sijallaan niin ikään top 10:een vastattuaan toisen päivän neljänneksi kovimmasta speedgolftuloksesta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje