27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Marko Pöykiö ja Nikke Tyry Dream18-kilpailun parhaat

Matti ja Eeppo Haukka ovat kiertäneet yhdessä Dream 18 kentän reikiä. Matti Haukka voitti alkukilpailun.

Marko

Dream18 -kilpailun 20 parasta saivat osallistumisoikeuden kisan finaaliin joka pidettiin syyskuun viidentenä päivänä Kytäjän South East-kentällä. Viisi parasta tiesi pääsevänsä shoot-outiin joka pelattiin erikoistasoituksin.

Viiden joukkoon pääsemiseksi tarvittiin 33 pistettä. Päivän paras, Hyvinkään Golfin puheenjohtaja Petteri Oksanen (4,2) selvitti tiensä voitolla suoraan shoot-outin toiselle kierrokselle.

Shoot-Out käytiin North West-kentällä erikoistasoituksin. Ensimmäisellä reiällä (HCP 4) Nikke Tyry (0,9) joutui antamaan Kari Ruotsalaiselle ( 5,7) ,Marko Pöykiölle( 10,2) jaJukka Virralle (4,2)yhden lyönnin tasoitusta. Kaikki pelasivat keltaisilta tiiauspaikoilta.

Ruotsalainen ja Pöykiö tekivät kahden putin parít, Tyry missasi noin 1,5 metrisen birdie-puttinsa ja joutui lähipeliuusintaan bogeyn tehneen Jukka Virran kanssa. Vielä muutama vuosi sitten maan lupaavimpiin pelaajiin kuuluneen Tyryn pitch noin 35 metrin matkalta jäi vajaaseen metriin. Molemmilla pelaajilla oli kaksi yritystä, noin kahdeksan metriä lähempää lyöneen Virran parempi yritys vieri nopealla viheriöllä 5-6 metriä pitkäksi ja hän jäi viidenneksi.

North Westin toisella reiällä mukaan tuli myös lepovuoron saanut Oksanen. Reiän korkean Hcp-luvun johdosta (12) tasoitukset annettiin matkoina. Tyry löi backtiiltä, Oksanen sinisten takalaidasta, Ruotsalainen tätä kymmenen metriä edempää ja Pöykiö keltaisilta jotka ovat Kytäjällä sinisiä edempänä. Hyvien avausten jäkeen peli ratkesi Ruotsalaisen topattua lähestymisensä takaheinään noin 70 metrin matkalta. Hän teki lopulta kahdeksan miekkailtuaan lähipelissä.

Mauritiukselle pääsee vain kaksi pelaajaa, kolmas ja ratkaiseva reikä oli North Westin yhdeksäs. Reiän ”helppouden” johdosta käytettiin taas matkatasoituksia. Tyry löi takaa ( 342 metriä), Oksanen sinisiltä (302 m), yleisön positiivisluonteisesta ivailusta (” osta sille hame” ) huolimatta Pöykiö passitettiin naisten tiiauspaikalla (260 metriä).

Nikke

Tyry löi villin avauksen vasemmalle seuraavan tiiauspaikalle, Oksanen mallikkaasti noin 75 metrin päähän väylälle. Pöykiöllä oli viheriön edestä vain noin 40 metriä jäljellä. Ratkaisu syntyi Oksasen epäonnistuttua vuorostaan helpossa lähestymisessä. Hän toppasi wedgellään yli viheriön noin 25 metriä pitkäksi. Tyry pelasi viheriön etureunaan, Pöykiö birdiepaikalle viiteen metriin. Oksasen nosto vieri 4,5 metriä pitkäksi. Kun Tyry ja Pöykiö olivat tehneet kahden putin parít ilman ongelmia, alkoi Petteri Oksasen syystäkin huolellinen valmistautuminen ratkaisevaksi osoittautuneeseen puttiin. Yritys oli erinomaista parempi, mutta se jäi kulunutta sanontaa käyttäen kuin roikkumaan reiän reunalle.

Pöykiö ja Tyry lähtevät 5-15.12 Mauritiukselle suuntautuvalle kilpailumatkalle yhdessä allekirjoittaneen kanssa. Samanaikaisesti järjestetään Golf Digestin lukijamatka samaan kohteeseen.

Petteri

Finaalipäivän tapahtumaa voidaan pitää erittäin onnistuneena. Kuten tarkoitus olikin, jännitys tiivistyi loppuaan kohden. Haasteellinen shoot-outin tasoitussysteemikin saatiin rakennettua reikäkohtaisesti niin tasapuoliseksi kuin mahdollista oli.

”Hevonen ” piti pintansa

Marko Pöykiö pelaa vasemmalta, on koulutukseltaan lastenpsykiatriaan erikoistunut sairaanhoitaja joka työskentelee Hyvinkäällä Mehiläisen lastenpsykiatrian sairaalassa. Oulusta kotoisin oleva Pöykiö aloitti golfin vuonna 1999, kotikenttinä ovat Hyvinkää sekä Kytäjä. Hän oli Matti Haukan ohella toinen Dream 18-kisan pelaajista joka kiersi kaikki maamme parhaiksi valitut reiät.

”Kierroksia tulee vuosittain noin 70. Nyt kun perheessä on pieni tytär pelaaminen on hieman epäsäännöllisempää. Shoot-out meni varsin hyvin, vain ensimmäisen väylän avauksessa oli takkuilua. Mauritiukselle lähden luonnolliseti tosi mielelläni. Se on kohden josta vaimon kanssa keskustelimme lomakohteena ennen tyttären syntymistä. Toivottavasti vaan kotimaassa pääsee vielä pelaamaan pitkälle syksyyn”, hän mietti palkintopysti sylissään.

Pöykiö tunnettaan kavereiden keskuudessa lempinimellä ”hevonen”.Lyönti onkin tasoituksen (10,2) huomioiden kuin hevosen potku.

Nikke Tyryn suurin vaikeus kesän aikana oli merkitä tuloksiaan kierroksista livescoringiin. Systeemi vaati päivämäärien väliin kaksoispistettä joka valkeni hänelle vasta elokuussa. Tästä johtuen Niken tulokset pulpahtivat listalle vasta kesän jälkipuoliskolla. Epäselvyyttä lisäsi se, että pelatuissa kierroksissa oli päivämäärien osalta päällekkäisyyksiä.

”Kaikki tulokset ovat kyllä tasan oikein ja pelattuja, päivämäärissä takkuilin”, kuului selitys josta tuli vakavat nuhteet.

Shoot-outissa Nikke on omimmillaan. Avausreiällä tuli iso takapakki kun 1,5 metrinen birdieputti livahti ohi ja saman verran pitkäksi.

”Siinä oli vaikeaa kasata itseään uuteen tilanteeseen, kun sen putin sain sisään, ei kahdella viimeisellä enää ollutkaan ongelmia. Kanssapelaajille tuli ne virheet jotka niin usein kuuluvat shoot-outin luonteeseen, Tyry jatkoi.

Jukka

Kytäjän toiminnanjohtaja Sari Tani oli tyytyväinen finaaliiin ja alkukisaan.

”Kyllä tämä Dream 18-tapahtuma on selkeästi lisännyt kiinnostusta kenttäämme , se näkyi vieraspelaamisen määrässä. Toinen merkittävä havainto on sekin, että Golfpisteen kortin vaikutus oli merkittävä, kaksi yhden hinnalla pelaajia tarjottuna aikana toi paljon vieraita, Tani iloitsi.

Golf Digestin organisoiman, Suomen parhailla reiíllä järjestettyyn Dream18 -kisan finaaliin selvisi 36 pisteellä. Vain alkukisan parhaat, Marko Pöykiö ja Matti Haukka kiersivät koko kentän.

Sunnuntaina Kytäjän South East kentällä pelattavassa finaalissa lähdetään kuitenkin nollilta, 18 reiän pistebogeyn jälkeen viisi parasta pääsevät erikoissäännöin pelattavaan Shoot Outiin. Lopullinen voittajakin löytyy muutaman reiän/rastin jälkeen, kaksi parasta pääsevät todelliselle unelmamatkalle Mauritiukselle 5-15. joulukuuta.

Pro-Am

Pro-Am kilpailu Mauritiuksella käydään Bella Mare Plagen kahdella upealla kentällä.

Palkinto sisältää lennot, majoituksen korkeatasoisessa Resortissa kahden hengen huoneessa, puolihoidon ja matkaan liittyvät golfkierrokset. Pro-am joukkue pelaa sparrauskierroksia ja pitää yhteisharjoituksia syys-lokakuussa pääkaupunkiseudulla.

Alkukisan 20 parasta saivat henkilökohtaisen kutsun finaalitapahtumaan joka on heille luonnollisesti ilmainen. Myös kilpailussa sijoille 3-5 sijoittuneet palkitaan.

Golfpiste raportoi finaalin tuloksista ja tunnelmista tuoreeltaan maanantaina 6.9 sivuillaan.

Teemu Tyry

Dream18, leaderboard

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje