18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Mark Wilson puttasi ykköseksi Honda Classicissa

Camilo Villegasilla on oma tapansa katsella puttilinjoja lähes maanpinnasta © Getty Images

Mark Wilson ratkaisi neljän miehen uusinnan edukseen kolmannella yrittämällä PGA National kentällä maanantaiaamuna paikallista aikaa. 32-vuotiaalla Wilsonilla oli golfjumalat täydellisesti puolellaan kisan ratkaisuhetkillä. Taidon lisäksi onni saatteli häntä eteenpäin, selkänahka näytti katkeavan jo kolmeen kertaan ennen lopullista päätöstä. Wilson teki kolmannella uusintareiällä birdien reilun kolmen metrin matkalta. Jose Coceres hävisi uusinnnan toisen kerran peräkkäin, samasta linjasta lähtenyt hieman lyhyempi birdieputti livahti oikealta ohi. Camillo Villegas sekä Boo Weakley kompastuivat toisen reiän bogeihinsa hetkeä aiemmin. Mark Wilsonin nimen perään sopivat sanat sitkeä sissi. Hän siirtyi ammattilaiseksi 1997 ja on joka syksy, kymmenen kertaa peräkkäin käynyt hakemassa paikkaa Tourille karsinnoista. Muutaman kerran se on onnistunutkin, Honda Classicin voiton myötä hän voi unohtaa karsinnat ainakin syksyynb 2009 asti. -Tämä voitto tuntuu uskomattomalta, unelmien täyttymykseltä. Nyt voimme vaimoni kanssa suunnitella marras-joulukuun ohjelman omien mieltymyksiemme mukaan, Wilson iloitsi uusinnan jälkeen. Rahaa tuli ykköstilan myötä 990.000 taalaa, kakkostilan jakaneet saivat kukin 410.000. Wilson taiteili uusintaan, ja uusinnassa eteenpäin muutamaan otteeseen todellakin kuin veitsen terällä. 16:lla hän upotti yli kymmenmetrisin par-putin, avaus oli tuolloin vasemmalla karheikossa. 18:lla Wilsonin lähestyminen meni yli viheriön, uusintaan päästäkseen hän puttasi neljästä metristä sisään jonka jällkeen vielä Boo Weekley missasi alle metrisen voittoputin. Ensimmäisellä uusintareiällä Wilsonin pallo meni selkeästi vesiesteen puolelle, mutta jäi onnekkaasti lyötävään paikkaan vedenpintaan. Parputilla oli taas mittaa yli kymmenen metriä-sisään. Jose Coceres kaatui saappaat jalassa, hän teki uusinnassa kolme paría muttei kyennyt vastaamaan Wilsonin ratkaisevaan birdieputtiin.

Camilo Villegasilla suuri mahdollisuuus maanantaina

Honda Classicin odotettiin sunnuntaina päättyvän floridadalaisen Boo Weeklyn voitonjuhliin. Ennen viimeistä reikää lyönnilä johtanut Weekley pelasi par-viitosella kolmannen lyöntinsä riskittä keskelle viheriötä . Loistavasti sunnnuntaina putannut Weekley hairahtui ratkaisevalla hetkellä kahdesti. Ensimmäinen putti jäi metrin lyhyeksi, toinen livahti vasemmalta ohi. Pelaaja ja yleisö olivat hölmistyneitä, tasatulokseen nousseet Camilo Villegas, Jose Coceres sekä Mark Wilson saivat uuden mahdollisuuden. -Vapisin ennen puttia, myönnän sen avoimesti. Toinen putti lähti oikeaan suuntaan mutta liian kovaa, Weekley myönsi. Aurinko Floridassa oli painnumassa mailleen jo ensimmäisen uusintareiän aikana. Mark Wilson löi avauksensa vesiesteeseen, mudan keskeltä hän kuitenkin teki parín. Lähimpänä birdietä oli edellisviikollakin uusinnassa ollut Coceres. Kilpailun voitto ratkaistaan maanantaina ( kello 15.30 Suomen aikaa) jolloin uusinta jatkuu. Ennakkosuosikkia on uusinnassa vaikeaa nimetä, Floridan minitoureilla 30 kertaa voittanut Weekley on yhdessä Camilo Villegasin kanssa kuitenkin yleisön suosikki. Villegas on opiskellut samasa University of Floridassa kuin Ari Savolainen. Columbialainen tuli Tourille hämmästyttävän valmiina kaudella 2006.Hän sijoittui kahdesti kakkoseksi ja oli aina kivikovassa Players Championshipissa kolmas. Voitto Honda Classicissa vain kasvattaisi sitä golfkuumetta jonka Villegas on kotimaassaan saanut aikaan. 25-vuotias Villegas on tutkimusten mukaan golfkentillä yksi suurimmista naisten suosikeista, laajemminkin urheilijoista kauniimman sukupuolen päiväunien kohde. ”Hänellä on enemmän kirkuvia ihailijoita kuin Justin Timberlakella”, kirjoitettiin GQ:n artikkelissa heinäkuussa 2006. Villegas osaa myös voittaa, jo yliopistoiaikoinaan hän oli suuri tähti ollen kahdeksan kertaa kisan voittaja. Ainoa voitto ammattilaisena on kaudelta 2004 jolloin hän kukisti Hooters Tourin talvikilpailussa seuraavaa pelaajaa kymmenen lyöntiä. Honda Classicin voittajalle on luvassa 990.000 dollaria. Nelikosta vain Coceres on aiemmin kyennyt ykköstilaan PGA Tourillla, muille voittokerta olisi ensimmäinen. Skandinaaveista Daniel Chopra oli kahdeksas, kisan puolivälissä kärkikymmenikössä roikkunut Jesper Parnevik putosi 45:ksi. Bernhard Langer aloitti ja lopetti hyvin (66-68), toinen kierros (75) vei mahdollisuudet, veteraani oli kuitenkin hienosti kymmenes.

Jesper Parnevik nelj&#228, ly&#246,nti&#228, k&#228,rjest&#228, Honda Classicissa

Pekka Kaski ja Kai Tiira puttasivat yhteensä 25 kertaa ja voittivat matkan Dubliniin.Vielä kerran Jesper! Ruotsalaislegenda on maanmiestensä Daniel Chopran ja Mathias Grönbergin tavoin kymmenen joukossa Honda Classicissa kahden kierroksen jälkeen. Jesper Parnevik nousi 90-luvun alkupuolella johtavaksi skandinaavipelaajaksi. Hänellä oli kaksikin ”läheltä piti, melkein voitin” paikkaa British Openissa, molemmissa ykköstila lipesi viimehetkillä käsistä. Parnevik suuntasi jo 90-luvun puolivälissä PGA Tourille jossa on ansainnut 13,5 miljoonaa taalaa, voittanut viidesti ja saavuttanut arvostetun aseman. Mutta. Edellisestä voitosta on jo kuusi vuotta ja ruotsalaisen uran on arveltu jatkavan laskuaan. Kolme kakkostilaa, vaikkakin ovat olleet yksittäisiä väläyksiä antavat toivoa ja uskoa. 42-vuotisjuhliaan alkuviikosta viettävä Parnevik osaa edelleen pelata ja kotikulmillaan Floridassa PGA National kentällä hän voi olla hyvinkin varteenotettava tekijä viikonloppuna. Kärjessä ovat Charlie Wi sekä Robert Allenby (-5). Wi ei ole koskaan voittanut PGA Tourilla, Allenbyn edellisestä ykköstilasta on Parnevikin tavoin kuusi vuotta. Avauspäivän jälkeen toisena ollut Bernhard Langer aloitti loistavasti perjantaina ollen neljän reiän jälkeen yhteensä kuusi alle. Kierroksen jälkipuolisko oli ylämäkeä, Ryder Cup kapteeni on puolivälissä kuusi lyöntiä kärjestä.

Bernhard Langer k&#228,rjen tuntumassa Floridassa

Pekka Kaski ja Kai Tiira puttasivat yhteensä 25 kertaa ja voittivat matkan Dubliniin.PGA Tourin kauden ensimmäinen Floridan kisa käydää Palm Beach Gardensin alueella. PGA National kentällä tuulisen kelin halllitsi avauspäivänä parhaiten Charlie Wi joka sai tuloksekseen 65. Lyönnin päässä kakkosena on aamun ensimmäisessä ryhmässä kentälle päässyt veteraani Bernhard Langer joka sai kisaan villin kortin. Langerin edellinen vuosi tuotti PGA Tourilla vain yhden top-ten sijoitukse. Vuosi kruunautui sitäkin komeammalla tavalla, Langer voitti yhdessä Marcel Siemin kanssa World Cupin Barbadoksella. -Kenttä on minulle varsin pitkä, mutta täällä onkin erittäin tärkeää pitää pallo väylällä, karheikosta on vaikea kontrolloida palloa Langer tietää. USA:ssa jo 90-luvulta asunut Langer on voittanut ympäri maailman 66 ammattilaiskisaa, näistä kuitenkin vain kolme PGA Tourilla. Vuosien 1985 ja 1993 Mastersin sankari pääsee ikänsä puolesta elokuun lopulla Champions Tourille. Mikään järisyttävä ylllätys ei olisi se, jos Langer esimerkiksi viikonloppuna hätyyttelisi tosissaan kärkimiehenä. Supertähtiä Honda Classicissa on mukana niukalti. Jim Furyk pelasi tuloksekseen 69 jolla hän on 17:s yhdessä ensimmäistä kauttaan PGA Tourilla pelaavan Tanskan Anders Hansenin kanssa. Kiertäminen PGA Tourilla ei ole Hansenille vielä kovin ruusuisena auennut, viidessa kisassa karsiutumisia on kolme, paras sijoitus 33:s. Hansen sai kortin PGA Tourille karsintojen kautta. John Daly loukkasi ranteensa keskeytettyään lyöntinsä kameran ääneen. Daly yritti jatkaa, mutta totesi homman mahdottomaksi.

Live Scoring, PGA Tour

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje