[6][5]

LET: Nocera selvään voittoon Madridissa

Ursula Wikströn ja Martina Eberl seisoivat Finnair Mastersin palkintojen jaossa rinnakkain sijoilla 2 ja 3. (Kuva Antti Luukkonen)

Gwladys Nocera, viisinkertainen voittaja tällä kaudella.  &copy Getty Images Ranskan Gwladys Nocera otti jo kauden viidennen voittonsa naisten Euroopan Tourilla. Nocera on vasta toinen nainen, joka on kyennyt vähintään viiteen voittoon kauden aikana. Voiton arvo oli 100.000€. Tällä kertaa voitto tuli selvällä neljän lyönnin erolla ennen Espanjan Paula Martia. Skotlannin Catrion Matthew oli kolmas. Nocera siirtyi myös rahalistan johtoon ohi USA:ssa pääasiassa pelaavan Helen Alfredssonin. Ursula Wikström oli joukon häntäpäässä 39. kierroksin 80-75-77 (+13). Rahaa tuli 3060€, listalla sija on nyt heti Minea Blomqvistin perässä 30. Molempien ansiot ET:llä ovat reilu 70.000€. SAS Masters Tourilla Kallforsin kentällä Ruotsissa Hanna-Leena Salonen oli kolmas (70-74-74, +2) ja Jenni kuosa 17. (77-74-75, +10) Tsekin Zuzana Masinovan voittaessa tuloksella -1. SM

Gwladys Nocera hallitsi tuulet Madridissa

Ranskan 33-vuotias Gwladys Nocera hakee jo kauden viidettä voittoaan Madridissa. Teko olisi historiallinen, sillä vain yksi pelaaja on voittanut yhdellä kaudella vähintään viisi kilpailua; Noceran maannainen Marie Laure de Lorenzi voitti 7 kilpailua vuonna 1988, jolloin tourin taso ei ollut tämän päivän luokkaa. Ursula Wikstöm hakee lisätienestejä Madridista. Nocera kiersi Casino Club de Golf Retamares-kentän loistavasti tulokseen 69. Päivän pelejä häiritsi erittäin kova tuuli, Noceran jälkeen Ruotsin Maria Bodenin tulos 71 oli päivän toiseksi paras. Kakkostilaa jakavat Korean Amy Yang ja Espanjan Paula Marti lyönnin perässä. Voittamalla tai sijoittumalla toiseksi Nocera nousee rahalistalla ohi Helen Alfredssonin joka pelaa USA:ssa. Ainoa suomalainen 42 mukaan otetun pelaajan joukossa on Ursula Wikstöm sijalla 35 kierroksin 80-75. Rahaa kisassa on jaossa 400.000€, mikä tekee kilpailusta yhden kauden suurimmista. Päätöskierros pelataan huomenna.

Kirsty S. Taylor k&#228,rjess&#228, naisten Euroopan kiertueella

Kirsty S Taylor taiteili kärkituloksen kovassa joukossa.  &copy Getty Images Madridissa pelaa viikonloppuna naisten Euroopan kiertueen 40 parasta naista. Avauspäivän paras oli Englannin Kirsty S. Taylor, joka jahtaa uransa ensimmäistä voittoa. Taylor pelasi 67 (-6). Vain lyönnin päässä kärkkyvät toinen britti Catriona Matthew sekä espanjalaiskaksikko Paula Marti ja Tania Elosegui. Ursula Wikströmin päivä oli takkuinen ja hän on viimeisellä sijalla tuloksella +7. Suomalaisen onneksi tässä kilpailussa ei ole kahden kierroksen jälkeistä cutia, vaan kaikki pelaavat loppuun asti. Madrid Ladies Mastersin voittaja kuittaa itselleen 100 000 euroa.

Naisten Euroopan kiertueen k&#228,rki Espanjassa

LET:n kesäkausi kulminoituu viikonloppuna Madridiin. Rahalistan 40 parasta ottaa mittaa toisistaan ja tavoittelee 100 000 euron voittosekkiä. Ursula Wikström on listan sijalla 29. Muut suomalaiset eivät päässeet mukaan. Neljä kilpailua LET:llä pelannut Helen Alfredsson johtaa rahalistaa, mutta ei ole Madridissa mukana. Kiertueen vakikasvoista toisena oleva Gwladys Nocera ja kolmospaikalla kärkkyvä Martina Eberl ovat suurimmat ennakkosuosikit viikonlopulle. Ursula Wikström pelaa uransa parasta kautta. Tienistejä on jo mukavasti reilut 67 000 euroa, paikka ensi kaudelle varmistui jo aikoja sitten. Paineita ei siis ole, vain voitettavaa. Talin kakkossija on Wikströmin kauden ja uran paras saavutus. Madridissa paikka 10 kärjessäkin olisi hieno tulos. Muista kiertueen kilpailuista poiketen Madrid Ladies Mastersissa ei ole cutia vaan koko porukka pelaa loppuun asti. Kisan jälkeen alkaa muutaman viikon tauko ennen kiertueen päätöskisoja Kiinassa, Koreassa, Intiassa and Dubaissa.