9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Leonard uusinnan kautta voittoon Memphisissä

Vijay Singh ei tarvitse vapaata viikkoa U.S. Openia ennen. © Getty Images

Justin Leonard paransi voitollaan tuntuvasti asemiaan USA:n Ryder Cup -taulukossa. &copy Getty Images Yhdysvaltain Justin Leonard vei sunnuntaina voiton uusinnassa Trevor Immelmanista ja Robert Allenbysta upotettuaan Memphisissä pelatun PGA Tourin kilpailun toisella play-off -reiällä n. kuusimetrisen birdieputin sisään. Voitto oli Justin Leonardille ensimmäinen tällä kaudella ja 12:s hänen koko urallaan PGA Tourilla. Leonardin edellinen voitto oli peräisin viime kaudelta, jolloin hän voitti myös uusinnassa Valero Texas Openin. Leonard pelasi eilisen kierroksen 68 lyönnillä, päätyen yhdessä Allenbyn (65) ja Immelmanin (69) kanssa jatkoväylille. Tulos -4 on turnauksen korkein 72 reiän kärkitulos sitten vuoden 1989, kilpailun siirryttyä TPC Southwindille. Leonard ansaitsi voitollaan hieman yli miljoona dollaria ja nousi samalla viidenneksi USA:n Ryder Cup -taulukossa. Leonardin toistaiseksi viimeisin Ryder Cup -esiintyminen löytyy yhdeksän vuoden takaa. Gavin Coles oli päivän viimeinen pelaaja, joka olisi 18:nnen reiän birdiellä vienyt voiton Stanford St. Jude Championshipissä, mutta tehtävä osoittautui sittenkin liian vaativaksi parin raffiseikkailun ja yhden bunkkerikäynnin myötä. Tuplabogi pudotti australialaisen sijalle T8 yhdessä päivän parhaan scoren (63) pelanneen Tom Pernicen sekä Scott Verplankin kanssa. Kilpailun, jonka vain 12 parasta pelaajaa pystyi alittamaan lopputuloksessaan par’in, parhaat eurooppalaiset olivat jaetulle neljännelle tilalle yhdessä Boo Weekleyn kanssa sijoittúneet Sergio Garcia, Padraig Harrington sekä Alex Cejka. Marko Kuivasaari (9.6.2008)

Joko nyt olisi Tim Clarkin vuoro?

Eilispäivän pelit käynnistyivät TPC Southwindilla kuuden pelaajan jakaessa johtopaikan. Lisäksi 52 pelaajaa oli kuuden lyönnin sisällä kärjestä. Tim Clark siirtyi lauantaina huikealla loppukirillään kilpailun kärkeen, pelaamalla 64. Bogittomalla kierroksellaan hän teki kentän viidellä viimeisellä reiällä kolme birdietä ja yhden eaglen. Ulosmenon ainoa birdie syntyi kakkosväylällä. ”Tuntuu siltä, että olen antanut itselleni mahdollisuuden voittaa täällä. Mutta sunnuntaina on vain mentävä kentälle niin kuin muinakin päivinä, ja katsottava, mitä tämän viikon päätteeksi tapahtui”, Clark sanoi lehdistötilaisuudessa. Tuoko 157:s kilpailu PGA Tourilla voiton Tim Clarkille? &copy Getty Images Kaikkiaan viisi pelaajaa on saavuttanut Stanford St. Jude Championshipin voiton ensimmäisenään PGA Tourilla, joista viimeisimpänä Dicky Pride vuonna 1994. Memphisin turnaus on järjestyksessään 157:s kilpailu Tim Clarkille PGA Tourilla. Hän ansainnut palkintorahoina yli 10,5 miljoonaa dollaria kaudesta 2002 lähtien, jolloin hän saavutti kortin Yhdysvaltain kiertueelle. Clarkin paras yksittäinen saavutus on vuodelta 2006, oltuaan Augustassa, Masters Tournamentissa kakkonen. Johtopaikka ennen finaalikierrosta on Clarkille kautta aikain toinen 54 reiän jälkeen. ”Ainahan sillä, joka johtaa kolmen kierroksen jälkeen on hyvät mahdollisuudet voittaa. Toisaalta kuka tahansa sunnuntaina kentän parasta peliä esittävä pelaaja tulee voittamaan kilpailun”, Clark sanoi vaatimattomana. Puuskittainen tuuli nosti kilpailun kahdella ensimmäisellä kierroksella par-tuloksen arvoon arvaamattomaan, mutta lauantaina tuulen rauhoituttua mailavalinnat olivat jo helpompia. Silti yhä ajoittain tuuli pyörähti kentän päällä kiukkuisesti ja kiusasi pelaajia väärään aikaan. Lisäksi kuumuuden avustuksella yhä nopeammaksi käyneet griinit pitivät edelleen huolen siitä, että vain fieldin 15 parasta pelaajaa on yhteistuloksessaan alle par’in. Marko Kuivasaari (8.6.2008)

K&#228,rjess&#228, ruuhkaa PGA Tourilla

Jokainen viikon kuluttua pelattavaan US Openiin valmistautuva pelaaja haluaa itselleen hyvän ”kenraalin” kilpailussa, jossa Tommy Armour III:n tuplabogi viimeisellä reiällä perjantaina jätti kiertuekonkarin tasatulokseen viiden muun pelaajan kanssa. 71 lyöntiä pelanneen Armour III:n kanssa johtopaikan jakavat ennen kolmatta kierrosta kilpailun toistaiseksi parhaimman kierroksen pelannut Gavin Coles (64), Dean Wilson (68), Jason Dufner (68), Michael Bradley (68) sekä Marc Turnesa (69), yhteistilanteessa -3. Kolme alle par’in on PGA Tourin korkein noteeraus 36 reiän jälkeen sitten viime vuoden US Openin, jolloin Angel Cabrera oli kilpailun puolivälissä par-tuloksessa. 48-vuotias Tommy Armour III väläyttelee silloin tällöin PGA Tourilla. &copy Getty Images Ainoastaan 13 pelaajaa on kahden kierroksen jälkeen onnistunut alittamaan TPC Southwindillä par-tuloksen. Cut-rajaksi muodostui jopa +5. ”36 reikää jäljellä. Bogeja sekä tuplabogeja tulee ja menee, mutta sellaista tämä on”, Armour III kiteytti kierroksensa jälkeen. Loistavasti 64 pelannut Gavin Coles teki bogittomalla kierroksellaan kuusi birdietä. ”Pelaaminen oli navakan tuulen takia hidasta. Välillä piti vaihtaa lyöntisuunnitelmaa, ja odotella tuulen rauhoittumista. Kun jouduin hankaluuksiin, niin puttipelini auttoi minua”, Coles totesi. Vijay Singh aloitti kierroksensa kolmossijalta, pelaten perjantain scorekseen 71. Singh on nyt jaetulla 7 sijalla yhdessä Alex Cejkan (69), Michael Letzigin (68) ja Davis Love III:n kanssa tilanteessa -2. Olosuhteet TPC Southwindillä toimivat mainiona valmistautumisena ensi viikolla Torrey Pinesissä starttaaville pelaajille, sillä puuskittaisessa tuulessa mailavalinnat ovat todella vaikeita. Marko Kuivasaari (7.6.2008)

Boo Weekley hakee lomarahaa Memphisista

Kalastustusfriikki Boo Weekley pääsee US Openin jälkeen lempiharrastuksensa pariin &copy Getty ImagesTuulet olivat suosiollisia yleisönsuosikki Boo Weekleylle torstaina TPC Southwind kentällä Memphisissa. Edellisviikolla Memorialista pudonnut Weekley harjoitteli lähipeliään kentällä jo viikonloppuna, ja oli erittäin terävänä tehden päivän parhaan tuloksen 65. ”Pidän Memphisistä ja täkäläisistä ihmisistä. Se, että tulin kisapaikalle tavallista aiemmin oli nyt selkeä etu. Pelaan tämän kisan ja US Openin, sen jälkeen pidän kuukauden tauon ja tulen takaisin levänneenä miehenä”, Weekley suunnitteli. Ajatuksissa on varmasti paitsi heinäkuinen British Open, myös syksyn Ryder Cup. Weekley voitti huhtikuussa Verizon Heritage kisan, toinen ykköstila veisi hänet erittäin lähelle paikkaa joukkueessa. Marraskuisessa World Cupissa Kiinassa Weekley antoi erinomaisen näytön, kakkostila uusinnan jälkeen saa varmasti plussamerkinnän kapteeni Paul Azingerin arvioissa. USA:n joukkueen kipparilla on peräti neljä villiä korttia käytössään. Vijay Singh on kisassa kolmantena, kaksi lyöntiä Weekleystä. Helmikuussa 45 vuotta täyttänyt Singh on varmasti jo hieman kärsimätön ja tuskissan, hyvistä esityksistä huolimatta voittoja ei ole tullut sitten maaliskuun 2007 jolloin hän oli paras Arnold Palmerin kilpailussa Bay Hillissa. Toisin oli vuosina 2003-2005 jolloin Fiji-Saarten suuri poika voitti kolmen vuoden aikana peräti 17 kertaa ja sysäsi Tigerin maailmanistan kakkoseksi. Vuonna 2006 Singh voitti vain kerran, viimevuonna alkukaudesta kahdesti. Kuluvaan kauteen Singh lähti suurin toivein ja odotuksin, hän on pyrkinyt kehittämään svingiään ja laittanut fysiikkaansa entistä ehompaan kuntoon. Singh antoi Pebble Beachin kisassa alkuvuodesta yhden ”varman voiton” käsistään, menetti loppureiíllä kolmen lyönnin johdon ja hävisi uusinnan. Avauspäivän jälkeen on luonnollisesti turha tuudittautua siihen uskomukseen, että kisa olisi vain Weekleyn ja Singhin välinen taisto. Kärjen tuntumassa ovat lisäksi mm. Sergio Garcia, uutta nousua hakeva Davis Love III, Justin Leonard, sekä kotikulmillaan pelaava Brandt Sneadeker TT

T&#228,hdet valmistautuvat U.S.Openiin v&#228,liviikolla

Viikkoa ennen major-kilpailua pelattavat PGA Tourin kilpailut ovat aina haasteellinen pala järjestäjille. Huippupelaajien houkutteleminen mukaan on vaikeaa, sillä moni haluaa valmistautua kauden kohokohtiin rauhassa. Memphisissä pelattavasta Stanford St. Jude Championshipistä puuttuu pitkä lista maailman kärkinimiä, Tiger Woods muiden mukana. Jack Nicklaus ei aikanaan osallistunut majoreita edeltäviin kisohin. Tiger noudattaa samaa periaatetta lähes aina, vaikkakin tällä kertaa poissaolon syynä on myös polvivammasta toipuminen. Kumpikin tähdistä uskoo huolelliseen valmistautumiseen. Tiger saapuu major-kentälle usein jopa viikkoa aiemmin, tutustuu huolella kenttään ja harjoittelee erityisesti lyöntejä, joita sillä tarvitaan. Samoin teki Jack. Ja kun lasketaan yhteen herrojen major-voitot, 18+13, ei voi kuin todeta, että valmistautumistapa toimii. Stanford St. Jude Championshipissä on odotettavissa kuitenkin tiukka taistelu. Tänä vuonna PGA Tourilla voittaneita pelaajia on mukana poissaoloista huolimatta kahdeksan. Trevor Immelman, Boo Weekley, Sergio Garcia ja viime viikonlopun ykkönen Kenny Perry ovat vahvoilla. Viime vuoden voittaja Woody Austin on luonnollisesti myös suurennuslasin alla. On kuitenkin tosiasia, että kun Tiger kumppaneineen on poissa kilpailusta, voittajaehdokkaita on jopa kymmeniä. Maailmalistan kärkikolmikon takana oleva joukko on tasainen ja nälkäinen. Palkintorahaa TPC Southwind -kentällä pelattavassa kisassa on jaossa 6 miljoonaa dollaria.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje