[6][5]

Lassi Kivilompolo ja Rosa Svahn Gant Openin sankarit

Tommi Laitolla on potentiaalia hyviin kierrostuloksiinEpätasaisuus on vaivannut koko uran ajan.

Rosa Svahn on sihtaillut syyskaudella tarkimmin suomalaisamatöörewistä. Kuva: Otto PeltomaaLassi Kivilompololle riitti lauantaina tulos 72 johtopaikan säilyttämiseen FGT:n Ruissalon kisassa. Lyönnin päästä päätöskierrokselle lähteneet Thomas Sundström ja Markus Ervasti pelasivat samoin 72, ja jakoivat toista sijaa, Aura Golfin Ville Sirkiä oli neljäs. Päätöspäivän parhaan tuloksen 69 pelasivat Sirkiä, toisella kierroksella uinahtanut Tommi Laitto (66-78-69) sekä Antti Ulvio. FGT:n pistelistan voitossa tiukasti kiinnioleva Joonas Granberg epäonnistui kotikentällään häviten voittajalle kolmella kierroksella peräti kymmenen lyöntiä. Naisten kisassa Rosa Svahn jatkaa hyvää syysvirettään. Hän oli lauantaina omaa luokkaansa, pelasi 68 ja voitti neljällä lyönnillä Stenna Westerlundin sekä kahden kierroksen jälkeen johtaneen Suvi Mäntyniemen. Svahn voitti myös Erkko Trophyn, ammattilaisten Finnair Mastersissa hän pääsi ainoana suomalaisamatöörinä jatkoon. Naisten pistelistan kärjessä ennen 21-23.9 Tallinnassa pelattavaa finaalia on Suvi Mäntyniemi. Lista on tasainen, Mäntyniemen kykenevät vielä syrjäyttämään Westerlund, Milla Hallanoro, Svahn ja Elinat, Nummenpää sekä Ikävalko.

Lassi Kivilompolo ja Suvi M&#228,ntyniemi johtavat Ruissalossa

Suvi Mäntyniemi teki kahdeksan birdietä perjantain kierroksellaan.Lassi Kivilompolo (66-71) saa lauantain päätöskierroksella vastata ensisijaisesti lyönnin päässä olevien Markus Ervastin ja Thomas Sundströmin haasteisiin Gant Openissa. Seuraavat ovat Kivilompolosta jo vähintään neljän lyönnin päässä, joten voittotaisto käytäneen klo 11.20 kierrokselleen lähtevän kolmikon kesken. Naisten kisassa johtoon nousi kahdeksan birdietä tehnyt Suvi Mäntyniemi (75-69). Tiukassa tuntumassa ovat vielä Stenna Westerlund, Satu Harju, Rosa Svahn ja kotinurkillaan pelaava Nina Isaksson, joten taistelu voitosta on vielä kirjoittamaton kortti. Finaalikierros pelataan lauantaina klo. 8:00 alkaen. Finaalikierrokselle pääsi mukaa 46 parasta miespelaajaa ja 15 parasta naista.

Tommi Laitto ja Lassi Kivilompolo Gant Openin k&#228,rjess&#228,

Finnish Golf Tourin toiseksi viimeisen osakilpailun Gant Openin ensimmäisellä kierroksella tehtiin kovia tuloksia. 66 lyöntiä (-5) oli Lassi Kivilompolon ja Tommi Laiton johtotulos. Yhden lyönnin päässä johtopaikasta jakavat järjestävän seuran Aura Golfin amatööri Ville SirkiäTuomas Pollari. Kivilompolo pelasi tasaisen hyvän kierroksen ilman yhtään bogia. Hänen tuloskortissaan oli 5 birdietä ja loput pareja. Tommi Laiton kierros taas oli erikoinen. Ensimmäiselle 9-reiälle hän teki vain yhden parin. Laiton korttiin merkattiin kuitenkin neljän bogin lisäksi, yksi eagle ja kolme birdietä. Takaysi meni jo ilman bogeja kolmen birdien kanssa. Sirkiän kortista löytyi myös yksi eagle, kolme birkkua ja yksi bogey. Tuomas Pollari aloitti kierroksensa kymmenenneltä. Hänen aloituksena oli hurja. Kuuden pelatun reiän jälkeen Pollari oli jo tilanteessa -5. Sen jälkeen tuli kuitenkin 3 bogia ja ennen viimeisien reikien kahta birkkua. Ville Sirkiä pääsi lähtemään ensimmäisessä ryhmässä Muiden pelaajien jäädessä harjoittelemaan kentälle, lähti 19-vuotias Sirkiä takaisin kouluun. Finnish Golf Tourin rankingia johtava Aura Golfin Joonas Granberg 68 (-3) ja jakaa viidettä sijaa kahden muun pelaajan kanssa. Granberg on ainoana voittanut kaksi osakilpailua ja hänen voittonsa pistelistalla on vain sinettiä vaille valmis. Naisten kilpailua johtaa Paraisten Nina Isaksson. Hän kykeni ainoana naisena alittamaan kentän parin pelaten 69 (-2) Ennakkoon vahvin voittajasuosikki Stenna Westerlundin tulos sortui yhteen triplabogiin ja yhteen tuplabogiin. Westerlund on Anu Alpin jälkeen kuitenkin kolmantena. Naisten FGT rankingia johtava Aura Golfin Milla Hallanoro on jaetulla 5-sijalla.