18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Kenny Perrylle jo kauden kolmas voitto, Paula Creamer piti johtonsa LPGA:lla

Kenny Perry on PGA Tourin kuumin pelaaja juuri nyt. © Getty Images

Kenny Perry voitti jo kolmannen kerran tällä kaudella. &copy Getty Images Kenny Perry todellakin on PGA Tourin kovakuntoisin pelaaja juuri nyt. Viimeisessä seitsemässä kilpailussaan Perry on ollut viisi kertaa kuuden parhaan joukossa, joista on voittanut siis kolme ja hävinnyt kerran uusinnan. Tällä kertaa voitto vaati hieman ylitöitä, uusinnan ensimmäisellä reiällä taipuivat veteen lyöneet ja bogit tehneet Brad Adamonis ja Jay Williamson. Adamonis on muuten 35-vuotiaana PGA Tourin vanhin ”rookie” eli hän pelaa ensimmäistä kauttaan Tourilla. Sekä Perryllä että Adamoniksella oli viimeisellä väylällä mahdollisuudet voittoon. Ensin Perry teki foregreeniltä surkean chipin jälkeen bogin ja putosi tulokseen 16 alle, jossa Jay Williamson jo klubitalolla oli, sen jälkeen Adamoniksella oli kuusimetrinen birdieputti voittoon, mutta se ei uponnut. Uusinnassa sekä Williamson että Adamonis upottivat voittohaaveensa vesiesteeseen, Perryn par riitti voittoon. Rahaa Perrylle 756.000$ ja rahalistalla jo kakkossija. Perry jätti US Openin karsinnat väliin, eikä lähde mukaan British Openiin vaikka saikin sinne kutsun. Perry kunnioittaa lupaustaan pelata US Bank Championshipissä Millwaukeessa ensi viikolla. Perryn tarkoituksena on koko kauden ajan ollut keskittyä pelaamaan sellaisilla kentillä, joilla hän viihtyy. Taktiikan hän uskoi tuovan Ryder Cup paikan, ja niin siinä nyt varmasti käy. Ryder Cup pelataan lähellä Perryn syntymäkotia, se on antanut hänelle lisätahtoa päästä mukaan. Voitto oli Perryn uran 12:s. Perry on joutunut viime aikaisen menestyksensä myötä outoon tilanteeseen ensimmäistä kertaa 20-vuotisella urallaan: hänelle on pitänyt määrätä turvamies kentälle. Aika hyvin 47-vuotiaalta konkarilta… – Sanoin aikoinani isälleni että pääsen PGA Tourille ja voitan kilpailun. Tavoitteeni ei koskaan ole ollut olla supertähti, vain pärjätä sen verran, että saan tästä elannon, Perry valotti uransa taustoja. Paula Creamerin raju aloitus riitti voittoonKumpi on pinkimpi, Paula Creamer vai Pink Panther? Creamer on ainakin kovempi golfari. &copy Getty Images Paula Creamerin kova startti kierroksin 60-65 riitti lopulta kahden lyönnin voittoon LPGA Tourin Jamie Farr Owens Corning Classicissa. Kaksi viimeistä kierrosta eivät sujuneet ensimmäisten malliin (70-73), mutta jo ensimmäisellä kierroksella hankittu etumatka riittii kuitenkin selvästi. Creamerin lopputulos oli lopulta 14 alle parin. Voitto oli Creamerille uran seitsemäs ja jo kolmas tänä vuonna. Rahaa pankkitilille lyötiin 195.000$, rahalistalla Creamer on nyt kolmantena Lorena Ochoan ja Annika Sörenstamin jälkeen. Kisan kakkonen oli lopussa kirinyt Nicole Castrale (-14) ja kolmas Eun-He Ji (-13). Minea Blomqvist viettää lomaa Suomessa eikä ollut siis mukana.

Will MacKenzie yll&#228,tysjohdossa PGA Tourilla, Paula Creamer karkuteill&#228, LPGA Tourilla

33-vuotias Will MacKenzie johtaa yllättäen John Deere Classicia kahdella lyönnillä tuloksellaan 13 alle parin. Yllättäen siksi, että tämä kausi on ollut MacKenzielle toistaiseksi surkea; 12 kisaa ja vain neljä kertaa jatkoon, paras sijoitus 44. Rahalistalla MacKenzie on vajonnut sijalle 215, tienestejä kasassa vain 54.000 dollaria. Will Mackenzie hakee tärkeitä lisätienestejä John Deere Classicistä. &copy Getty Images MacKenzie voitti vuoden 2006 Renoe-Tahoe Openin. Viime kausi oli tasainen ja rahaa tuli kassaan yli 1,1 miljoonaa, jolla sijoittui rahalistalla sijalle 85. Nyt tarvitaan siis hyviä sijoituksia, jotta paikka ensi kaudelle varmistuu. Kisan kakkossijaa jakavat tuloksessa -11 Korean Charlie Wie, Kenny Perry sekä Eric Axley. Perryn loistava tuloskunto vain jatkuu ja 48-vuotias konkari on menossa vahvasti syksyn Ryder Cup joukkueeseen. Tiger Woodsin poisjäänti vielä entisestään helpottaa urakkaa. Paula Creamer karkuteillä LPGA Tourilla Eilen loistavasti tuloksen 60 pelannut Paula Creamer jatkoi mainiosti pelaten tuloksen 65 (-6). Creamerin kokonaistulos -17 alle jää vain lyönnin LPGA Tourin kahden kierroksen ennätyksestä, jota pitävät hallussaan Annika Sörenstam (65-59 vuonna 2001) ja Meg Mallon (64-60 vuonna 2003). Creamer johtaa kuudella ennen Eun-Hee Jitä, joka on jo kerran tällä kaudella voittanut. Matkaa kolmantena oleviin Rachel Hetheringtoniin ja H.J. Choin (siis ei K.J. Choi…) on jo peräti kymmenen lyöntiä.

Kenny Perry kuumin pelaaja PGA Tourilla

Golf on hieno peli, koska siinä voi olla maailman huipulla vielä viisikymppisenäkin. Sen on tuoreimpana osoittanut Kenny Perry, jonka viimeaikaiset pelit US PGA Tourilla ovat sujuneet mahtavasti. Perry on viimeisen kuuden kisan aikana voittanut kahdesti, ollut kerran toinen ja kerran kuudes. Perry on avoimesti kertonut tavoitteekseen paikan syksyn Ryder Cupiin. Tällä hetkellä Perry on jenkkien listalla neljäntenä ja menossa joukkueeseen. Myös FedEx Cup rankingissa Perry on korkealla, peräti kolmantena. Mahtava suoritus 48-vuotiaalta tourjyrältä, jonka ammattilaisura alkoi jo vuonna 1982! John Deere Classicissa TPC Deere Run -kentällä Illinoisissa Perry aloitti väkevästi pelatin kuusi alle parin 65 ja on jakamassa kolmatta sijaa. Kärkeen pelasivat Ken Duke ja Korean Charlie Wie, jotka käyttivät lyönnin Perryä vähemmän. Kaikkein kirkkaimmat tähdet loistavat poissaolollaan ja valmistautuvat ensi viikon British Openiin kuka missäkin päin maailmaa. Paula Creamer hurjana LPGA:llaPaula Creamerin putteri oli kuumana LPGA Tourilla. &copy Getty ImagesMinea Blomqvist lomailee ansaitustikin Suomessa, mutta LPGA Tourilla pelataan silti. Kisan nimihirvitys on Jamie Farr Owens Corning Classic ja peliareena Highland Meadows Golf Club, Ohiossa. Yksi Tourin kirkkaimmista ja näkyvimmistä tähdistä on 21-vuotias Paula Creamer, joka aloitti kilpailun hurjasti. Creamer aloitti päivän 10-tiiltä. Ensimmäiset yhdeksän reikää menivät ”rutiinimaisesti” neljä alle parin, mutta takaysillä (kentän etuysi) alkoi tapahtua. Creamer teki yhdeksän reiän aikana peräti seitsemän birkkua pelaten yhdeksän reikää tulokseen 27! Viimeisellä 11 reiällään Creamer teki 9 birkkua. Yhteistulos jäi vain lyönnin päälle maagisen 59 lyönnin, tulos siis par 71-kentällä 60 (-11). 11 alle tulos on jakaa kaikkien aikojen toiseksi alhaisimman tuloksen suhteessa pariin LPGA Tourilla. Enemmän alle parin on pelannut vain Annika Sörenstam, joka vuonna 2001 pelasi kuuluisan 59 lyönnin kierroksen (-13). Tulos on luonnollisesti uusi kenttäennätys, edellinen oli viime vuodelta ja kova sekin, Se Ri Pakin 61. Tuloksen 65 (-6) pelanneet Eun-Hee Ji ja Gloria Park voivat vain ihmetellä, loistokierros alla mutta matkaa kärkeen viisi lyöntiä…

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje