16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Kaisa Ruuttila yhdeksäs Johannesburgissa

Kaisa Ruuttila SM 2004

Kaisa Ruuttila oli hienosti yhdeksäs ammattilaisdebyytisssäänKaisa Ruuttila pelasi kaksi viimeistä kierrosta kärjen tahtiin ja nousi yhdeksänneksi Etelä-Afrikan Tourin avauskilpailussa Johannesburgissa. Hän hävisi voittaja Lee-Anne Pacelle seitsemän lyöntiä. Hanna-Leena Salonen oli lyöntiä heikommalla tuloksella 11:s, Sohvi Härkösen sijoitus oli 28:s. -Peli käynnistyi hyvin, minulla oli kiva fiilis jo ennen kierrosta. Otin kuitenkin avausviheriöllä kolme puttia, samoin 16:lla ja 17:lla. Kun vielä tyhmyyttäni tein kympillä tuplan lyötyäni vaikka ampiainen häiritsi, ei tämä mikään huippusuoritus ollut, jossiteltava jäi Ruuttila summaili tuloksen 70 ( -3) tuottanutta kierrostaan. Hanna-Leena Salonen pääsi puttaamaan 17 kertaa birdietä, vain yksi upposi. Lisäksi hän sai rangaistuslyönnin pallon liikahdettua paikaltaan hänen ottaessaan backsvingiä alle kymmensenttisessä putissa. -No, niitä sattuu, se oli huonoa tuuria ja se pitää vaan unohtaa. Olin ottanut tavoitteekseni sijoittua kymmenen joukkoon, nyt jäin siitä yhdellä. Talven kova fysiikkatreeni ja lajiharjoittelu on selvästi vienyt asioita eteenpäin, tästä on hyvä jatkaa, Salonen iloitsi. Kaisa Ruuttila ansaitsi pelistään reilut 600 euroa, Salosen tili oli satasen pienempi, Sohvi Härkösenkin tilille napsahti 250 euroa. Salonen ja Härkönen pelaavat kaikki neljä Tourin kisaa, Kaisa Ruuttila palaa Suomeen ja Vierumäen liikunnanohjaajakoulutukseensa Pretoriassa ensiviikolla pelattavan kisan jälkeen. Tuoreen ammattilaiskolmikon avausta voidaan kokonaisuutena pitää erinomaisena, kun kaikki kolme oliva ensimmäisessä kolmanneksessa ja kaksi taisteli paikasta kärkikymmenikössä.

Hanna-Leena Salosella kahdeksan birdien p&#228,iv&#228, Etel&#228,-Afrikassa

Hanna-Leena Salonen teki peräti kahdeksan birdietä toisella kierrroksellaan Dainfern Country Clubilla torstaina. Määrä lähentelee varmasti Salosen omaa ennätystä. Kierrostulokseksi tuli 70, kolme alle, sillä tuloskortissa oli myös yksi pallonhukkaamisesta seurannnut tupla sekä kolme bogeyta. Salonen nousi 12:lta sijalta kuudenneksi, eroa kisaa johtavaan Lee Anne Paceen on kuusi lyöntiä. Kaisa Ruuttila paransi avauspäivästä peräti seitsemän lyöntiä ja singahti tuloslistalla 14:ksi. Myös Sohvi Härkönen (76-73) paransi tulostaan, hänen sijoituksensa on nyt 36:s. -Toinen päivä oli ensimmäistä parempi pelillisesti. Viheriöosumia oli samat 13, joten birdien määrä on kyllä erinomainen. Harmi vaan tuo yksi tupla, se laski kärjen kuuden lyönnin päähän. Viimeiselle kierrokselle jäi paljon kirittävää, 18 reiän aikana ehtii kuitenkin tapahtua paljon, Salonen mietti pelinsä jälkeen.

Hanna-Leena Salosella lupaava avauskierros Johannesburgissa

Hanna-Leena Salonen pääsi hyvään vauhtiin kauden avauskilpailussaan. Kuva: Otto PeltomaaKotkan parhaaksi urheilijaksi vastikään valittu Hanna-Leena Salonen on avauskierroksen jälkeen hienosti 12:na Etelä-Afrikan Tourin kilpailussa Johannesburgissa. Salonen sai tuloksekseen 72, yhden alle. -Päivä oli mukava, varsin lämmmin kuitenkin. Peli kulki hyvin, sain 13 griiniosumaa joista tuli kuusi birdietä. Par-viitosilla töpeksin, löin niistä kahdella vesiesteeseen ja tein bogeyt. Torstaina bogeyt pois niin kyllä tästä hyvä tulee, Salonen kertoi ensimmäisestä ammattilaisena pelaamastaan kilpailukierroksesta. Kaisa Ruuttila ja Sohvi Härkönen pelasivat 76 jolla he jakavat 43:tta sijaa. Kilpailua johtaa Etelä-Afrikan Stacy Bregman, tuore amatöörien joukkue MM-kultaa saavuttanut pelaajatar tuloksella 66. Bregman sai Salosen tavoin karsinnnoista kortin ET:lle. Pam Golding Ladies International kilpailussa on yllättävänkin paljon mukana naisten ET:n pelaajia. Ei varsinaisia tähtiä, mutta hyvän tasonmittauksen suomalaiset saavat Etelä-Afrikan neljässä kilpailussaan.

Hanna-Leena Salonen, Kaisa Ruuttila ja Sohvi H&#228,rk&#246,nen tositoimiin Johannesburgissa

Etelä-Afrikassa pelataan totuttuun tapaan lyhyt, neljän kierroksen mittain Tour jossa suomalaismenestyksestä saatiin nautiskella vuonna 2004. Tuolloin Minea Blomqvist voitti kisoista kaksi ja koko Tourin, Ursula Wikstöm oli yhteispisteissä yhdeksäs. Kolmen vuoden tauon jälkeen mukana on taas suomalaisia, nytkin ammattilaisuransa ensimmäisissä kisoissa. Aivan samanlaista menestyskulkua on vaikea lähteä kolmikolle Hanna-Leena Salonen, Kaisa Ruuttila ja Sohvi Härkönen ennnustamaan, mutta yksittäisiä kärkisijoja, jopa voitto jostain kisasta on kova, silti realistinen tavoite. Ensimmäinen ja viimeinen kisoista pelataan Johannesburgissa, keskimmäiset Pretoriassa sekä Durbanissa. Kaikki kisat ovat 54 reiän mittaisia. Avauskierroksella Pam Golding Ladies International kilpailussa Salonen ja Ruuttila pelaavat yhdessä, heidän lähtöaikansa on kello 11.00. Koko kolmikko oli edustamassa Suomea amatöörien MM-kisoissa Kapkaupungissa loppusyksystä. Lopullinen sijoitus oli 23:s, nyt on selkeästi revanssin paikka. Johannesburg on merenpintaan nähden melkoisen korkealla, tämä yhdistettynä lähes 40 asteen lämpötilaan tekee sen että pallo lentää ja pomppii varsin pitkälle. Puolustettavaakin suomalaisilla on, sillä Minea Blomqvist voitti tämän saman kisan vuonna 2004, eri kentällä tosin.

Kaisa Ruuttilan kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje