11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Hikkorigolfarit kokoontuvat heinäkuun puolivälissä Taliin maaottelun ja SM-kisojen merkeissä

Suomen Golfhistoriallisen Seuran sihteeri Antti Paatola on intohimoinen hikkorigolfin harrastaja.

Suomen Golfhistoriallinen Seura järjestää hikkorigolfin SM-kisat Talissa 17.7. Edellisenä päivänä 16.7. Talissa pelataan Nordic Hickory Match, joka on reikäpeliottelu Suomen ja Ruotsin hikkorigolfareiden välillä. SM-kisa on avoin kaikille golfareille. Ilmoittautumisaika hikkorigolfin SM-kisaan on alkanut ja päättyy 1.7.2010.

SM-kisassa kilpaillaan tänä vuonna kolmessa sarjassa. Miehet ja naiset kamppailevat henkilökohtaisista mestaruuksista. Tämän vuoden uutuus on joukkuemestaruus, josta kamppailevat golfklubien vähintään kaksihenkiset joukkueet. Henkilökohtaiset mestaruudet ratkaistaan tasoituksettomana lyöntipelinä. Joukkuemestaruus ratkaistaan yhteenlasketuilla tuloksilla.

Kaikki pelaajat osallistuvat samalla myös tasoituksellisena lyöntipelinä pelattavaan Finnish Hickory Open -kilpailuun. Tämä on vanhin Suomessa pelattava hikkorikilpailu, joka pelataan nyt kuudetta kertaa.

SM-kisa ja Finnish Hickory Open ovat avoimia kilpailuja, joihin voivat osallistua kaikki golfarit kansallisuudesta riippumatta. Niinpä tämän vuoden kisaan on jo tähän mennessä ilmoittautunut koko Ruotsin Nordic Hickory Matchiin osallistuva joukkue. Mukana ovat myös kaikki Suomen parhaat hikkorigolfarit. Ensimmäiset pelaajat SM-kisaan starttaavat 17.7 kello 10.

Nordic Hickory Match on vuosittain pelattava reikäpeliottelu suomalaisten ja ruotsalaisten hikkorigolfareiden välillä. Nyt kisataan kolmatta kertaa. Ensimmäisen kerran pelattiin vuonna 2008 Harjattulassa, jolloin Suomi otti yllätysvoiton. Viime vuonna Bro Bålstassa pelatun ottelun voitti odotetun ylivoimaisesti Ruotsin joukkue. Tänäkin vuonna Ruotsista on tulossa vahva joukkue, jonka voittaminen vaatii suomalaisilta pelaajilta täydellistä onnistumista. Ensimmäiset ottelut alkavat 16.7. kello 12.

Ilmoittautuminen hikkorigolfin SM-kisaan tapahtuu kirjallisesti SGHS:n sihteerille. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 1.7.2010. Yhteystiedot, lisätietoa SM-kisasta ja ilmoittautumislomake löytyvät SGHS:n nettisivuilta http://www.sghs.fi/. SGHS on varautunut toimittamaan sääntöjen mukaiset pelivälineet niille, joilla sellaisia ei vielä ole. Järjestäjät odottavat runsasta osanottoa SM-kisaan. Kisapaikalle on vapaa pääsy ja järjestäjät toivovat paikalle myös isoa kannustusjoukkoa seuraamaan hienoa hikkoritapahtumaa.

Hikkorigolf on golfelämys, jossa golfia pelataan vanhoilla, ennen vuotta 1935 tehdyillä aidoilla puuvartisilla golfmailoilla. Palloina käytetään nykyaikaisia pehmeitä golfpalloja. Kenttä pelataan noin 5200-5500 metrin mittaisena. Tapahtumiin tunnelmaa tuo ja elämystä täydentää aikakauden mukainen pukeutuminen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje