Golfpiste seuraa: Lindellin nousujohteinen trendi jatkui Abu Dhabissa – Hakula terästäytyi latinokiertueella - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][13]
KilpailuaSuomalaista

Mastersissa karsiutunut Rory McIlroy on jälleen valmis tositoimiin. Kuva: Getty Images

Ajankohtaista

Golfpiste seuraa: Lindellin nousujohteinen trendi jatkui Abu Dhabissa – Hakula terästäytyi latinokiertueella

Golfpiste.com:in uusi seuranta-artikkeli kertoo golfin lyhytuutiset nopeasti.

07.05.2023 16:09

Oliver Lindell nappasi kauden parhaan sijoituksensa Challenge Tourilla

Oliver Lindell (-5) paransi tuloksiaan jokaisena päivänä Arabiemiraateissa käydyssä haastajakiertueen kilpailussa. Sunnuntain tulos 69 nosti hänet jaetulle 18. sijalle.

Kyseessä oli Lindellin paras sijoitus Challenge Tourilla sitten syyskuussa pelatun Portugalin turnauksen, jossa hän ylsi neljänneksi.

Saadiyat Beach Golf Clubin kentällä Abu Dhabissa pelatun UAE Challenge -kilpailun voitti Maximilian Rottluff (-14). Ranskan Ugo Coussaud hävisi saksalaiselle yhdellä lyönnillä. Voitto oli Rottluffin ensimmäinen Challenge Tourilla. Kanadan kiertueella hän on voittanut kaksi turnausta.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

07.05.2023 11:10

Toni Hakula otti Ecuadorissa jättiloikan kohti kärkeä

Toni Hakula (-11) terästäytyi yhden heikon päivän jälkeen Ecuadorin Quitossa meneillään olevassa PGA Tour Latinoamerica -kiertueen turnauksessa. Hän pelasi Quito Tenis Y Golf Clubin kentällä lauantaina bogittoman 65 lyönnin kierroksen, ja nousi jaetulle kolmannelle sijalle.

Avauspäivän jälkeen Kia Openia johtanut Hakula oli liidossa kierroksen alkupuolella. Hän iski 11. reiällä päivän seitsemännen birdiensä ja päätti kierroksen seitsemään pariin. Seitsemän alle -tulos oli lauantain toiseksi kovin noteeraus.

Hakula on kärkeen noussutta USA:n Garett Rebandia (-15) neljä lyöntiä perässä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

07.05.2023 10:02

Clark hamuaa ensimmäistä voittoaan tähtien puristuksessa

Wyndham Clark (-16) piti pintansa lauantaina Charlottessa Pohjois-Carolinassa pelattavassa PGA Tourin huipputurnauksessa. Wells Fargo Championshipin puolivälissä paalupaikkaa jakanut Clark on nyt yksin kisan kärjessä kahden lyönnin erolla Xander Schauffeleen.

Lauantain parhaan tuloksen (63) pelannut Clark, 29, ei ole koskaan voittanut ammattilaisturnausta. Lähimpänä voitto on ollut vuoden 2020 Bermuda Championshipissä, jossa hän hävisi uusinnassa Brian Gaylle.

Vaikka isommat uroteot vielä puuttuvat, on Clarkin ensimmäistä voittoa pidetty jo hetken vain ajan kysymyksenä. Hän on sijoittunut tänä vuonna kolmesti kymmenen parhaan joukkoon ja tilastoista löytyy monia muitakin top 10 -sijoituksia PGA Tourilta.

Kolmatta sijaa jakavat Adam Scott ja Tyrrell Hatton ovat jääneet Clarkista viiden lyönnin päähän.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

06.05.2023 16:00

Lindell kohenteli reilusti asemiaan Challenge Tourilla

Porvoolaispelaaja Oliver Lindell (-2) on kohentanut päivä päivältä suorituksiaan Abu Dhabissa meneillään olevassa Challenge Tourin kilpailussa. Hän löi UAE Challengen kolmannella kierroksella tuloksen 70, ja lähtee päätöspäivään jaetulta 33. sijalta.

Lauantain kohokohta oli Saadiyat Beach Golf Clubin kentän yhdeksännellä reiällä (par 5) tullut eagle. Tämän lisäksi hänelle kirjattiin kolme birdieä ja kolme bogia.

Turnauksen kärkeen nousi Espanjan Manuel Elvira (-14).

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

06.05.2023 09:34

Hakula notkahti kärjestä latinokiertueella

Toni Hakulan (-4) ote petti Ecuadorin pääkaupungissa Quitossa pelattavassa PGA Tour Latinoamerica -kiertueen kilpailussa. Turnausta avauspäivän jälkeen johtanut Hakula käytti toiseen kierrokseensa (76) peräti 12 lyöntiä enemmän, ja putosi jaetulle 27. sijalle.

Perjantain liikkeellelähtö oli Hakulalle vaikea, sillä hän oli kierrostaan Quito Tenis Y Golf Clubin kentällä kuuden reiän jälkeen jo viisi yli. Loppu sujui tasapainoisemmin.

Kia Openin kärkipaikkaa jakavat nyt Meksikon Armando Favela ja Argentiinan Franco Romero (-9). Hakulalla on kaksikkoon matkaa viisi lyöntiä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

05.05.2023 18:55

Lindellille Abu Dhabissa toinen peräkkäinen jatkopaikka

Oliver Lindell (par) pelaa Arabiemiraateissa meneillään olevan Challenge Tourin kilpailun jatkokierroksilla. Asia sai sinettinsä, kun hän löi UAE Challenge -turnauksessa perjantaina tuloksen 71. Viimeisten joukossa jatkoon edennyt Lindell jakaa 52. sijaa.

Lindell selvitti toisen kerran peräkkäin kilpailun cut-rajan haastajakiertueella. Hän oli niin ikään Abu Dhabissa viime viikolla pelatussa kisassa 48:s.

UAE Challengen kärjessä on Skotlannin Craig Howie (-9). Eroa kahteen espanjalaiseen Ivan Cantero Gutierreziin ja Manuel Elviraan on kaksi lyöntiä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

05.05.2023 16:06

Mikko Korhonen joutui keskeyttämään Italiassa

Torstaina golfin DP World Tourin Italian Openin hyvin käynnistänyt Mikko Korhonen joutui jättämään kisan kesken. Hän ei startannut toiselle kierrokselle ylävartalovamman johdosta.

Korhosen on määrä kilpailla ensi viikolla Belgiassa Soudal Openissa, mutta toistaiseksi on liian aikaista sanoa, nähdäänkö miestä mukana kilpailussa.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

05.05.2023 15:04

Rasmus Karlssonille kauden paras sijoitus Nordic Liigassa

Rasmus Karlsson (-1) päätti Ramdalassa Ruotsissa pelatun Ecco Tourin kilpailun tulokseen 72. Hän paranteli kolmantena päivänä hieman asemiaan jaettuaan lopputuloksissa 16. sijan. Kyseessä oli Karlssonin kauden ensimmäinen jatkopaikka ja samalla paras sijoitus Nordic Liigan kilpailuissa.

Toinen Golfkusten Blekinge -kilpailussa finaalikierrokselle edennyt suomalainen, Lauri Ruuska (+1), päätyi sijalle T26.

Kilpailun voitti isäntämaan Anton Karlsson (-14), jolle Islannin Axel Boasson hävisi kahdella lyönnillä.

Ecco Tourin kilpailut jatkuvat ensi viikolla Ruotsissa.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

05.05.2023 11:15

Toni Hakula kärjessä PGA:n latinokiertueella

Toni Hakula täräytti huippukierroksen PGA Tour Latinoamerica -kiertueen Kia Open -kisan avauskierroksella torstaina. Hakula iski tauluun tuloksen 64 (-8), jolla hän johtaa Ecuadorin Quitossa pelattavaa kilpailua lyönnillä.

Tuloskortti oli virheetön ja kuuden birdien seurana komeili yksi eagle.

Espoolaislähtöinen Hakula, 31, on voittanut kiertueella kertaalleen. Kausi alkoi parilla karsiutumisella, mutta kahdessa edellisessä kisassaan Hakula on yltänyt ylempään keskikastiin.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

05.05.2023 08:42

Vain yksi LIV-loikkari ei ole maksanut DPWT:n langettamaa sakkoa

DP World Tour kertoi, että LIVillä kilpailleista DP World Tourin pelaajista vain Sergio Garcia ei ole maksanut hänelle langetettua sakkoa. DPWT määräsi 17 pelaajalle 100 000 punnan sakot osallistuttuaan ilman kiertueen lupaa Englannissa kesäkuussa käytyyn LIV-kiertueen avausturnaukseen.

”Ryhdymme asianmukaisiin toimiin, mikäli hän (Garcia) ei edelleenkään kunnioita välimiesmenettelyn päätöstä”, todettiin DP World Tourin lausunnossa.

Yhdistyneen kuningaskunnan tuomioistuin keskeytti sakot viime vuonna. Urheiluun keskittyvä, riippumaton Sports Resolutions UK ratkaisi pelaajien ja DPWT:n välisen kiistan kiertueen eduksi välimiesmenettelyssä aiemmin tänä keväänä, ja sanktiot jäivät voimaan.

PGA Tour on estänyt kaikkien LIV-loikkareiden pelaamisen kilpailuissaan ja tapahtumissaan. DP World Tour on jakanut LIVillä pelanneille jäsenilleen sakkoja, mutta puolestaan sallinut kilpailemisen.

Richard Bland, Sergio Garcia, Ian Poulter ja Lee Westwood erosivat tällä viikolla DPWT:n jäsenyydestä. Samalla he menettivät mahdollisuuden toimia tulevaisuudessa Euroopan Ryder Cup -joukkueen kapteeneina. Sakkonsa maksaneiden joukossa olleet major-voittajat Patrick Reed, Graeme McDowell ja Charl Schwartzel sen sijaan halusivat säilyttää jäsenyytensä.

Pelaajille on tiettävästi tulossa uusia seuraamuksia osallistuttuaan myös viime kesäkuun jälkeen LIV-kiertueen turnauksiin ilman DPWT:n myöntämää lupaa.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

05.05.2023 08:26

Rory McIlroy iski PGA Tourin huippukisassa syntymäpäivälukemat

Rory Mcllroy palasi pienen tauon jälkeen tositoimiin selvästi virtaa saaneen oloisena. Tulos 68 ei riitä Wells Fargo Championshipissä kärkisijoituksiin eikä edes top 10:een, mutta McIlroy voi esittää lukemille olevan syynsä. Hän täytti torstaina 34 vuotta, ja pelasi molemmat kenttäpuoliskot päivän teemaan sopivasti 34 lyönnillä.

Torstain kolme alle -tuloksellaan maailmanlistan kolmonen pohjusti hyvät lähtökohdat toiselle kierrokselle.

McIlroyn jos jonkun pelityyliin Quail Hollow Clubin kenttä sopii. Hän on voittanut Wells Fargo Championshipin kolmesti, ja ottanut 11 kilpailussa yhdeksän top 10 -sijoitusta. Pohjoisirlantilainen saavutti kentällä ensimmäisen PGA Tour -voittonsa vuonna 2010. Lisäksi hän pitää hallussaan vuonna 2015 saavuttamaansa turnausennätystä, 267 (-21). Tuolloin voitto heltisi seitsemän lyönnin marginaalilla.

Kilpailun kärjessä on tuloksen 65 (-6) iskenyt Tommy Fleetwood, jolla on lyönnin etumatka viiteen kakkossijaa jakavaan pelaajaan. Heidän joukossaan on Tokion olympiavoittaja Xander Schauffele.

Fleetwood päätti bogittoman kierroksensa kentän vaikealla Green Mile -nimisellä osuudella (16–18) kahteen birdieen. Englantilainen ei ole voittanut yhtään turnausta Yhdysvaltain kiertueella. DP World Tourilta hänellä on kuusi ykköstilaa.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

04.05.2023 20:34

Rasmus Karlssonin juna kulki väärään suuntaan Ecco Tourilla

Ruotsin Ramdalassa vahvasti Ecco Tourin kisan aloittaneen Rasmus Karlssonin (-2) ote horjui torstaina. Hän käytti turnauksen toiseen kierrokseen kymmenen lyöntiä enemmän, ja putosi tuloksellaan 75 jaetulle 17. sijalle.

Avauskierroksen jälkeen toisena olleen Karlssonin ohella suomalaisista finaalikierrokselle ylsi vain sijalla T41 oleva Lauri Ruuska (+1).

Golfkusten Blekinge -kilpailun kärkipaikalle nousi Anton Karlsson (-12). DP World Tourillakin nähdyllä ruotsalaisella on kolmen lyönnin etumatka maanmieheensä Benjamin Hjortiin sekä turnausta keskiviikon jälkeen johtaneeseen Norjan Mikkel Antonseniin.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

04.05.2023 14:38

Vuoristoratakierros vei Lindellin keskikastiin

Challenge Tourin UAE Challenge -kilpailu Abu Dhabissa käynnistyi kisan ainoalta suomalaiselta Oliver Lindelliltä tuloksella 73 (+1). Hän jakaa sijaa 73 kierroksen ollessa yhä kesken.

Pelaaminen oli kaikkea muuta kuin tasaista. Kierros piti sisällään neljä birdieä, kolme bogia ja yhden tuplan.

Kisan kärkitulos on -4, joten onnistuessaan Lindell on huomenna hyvin kilpailussa mukana.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

03.05.2023 18:40

Tiger Woodsin caddie hommasi uuden työnantajan itselleen

Tiger Woodsin caddiena tunnetuksi tullut Joe LaCava on ryhtynyt yhteistyöhön Patrick Cantlayn kanssa. LaCava toimii uuden isännän leivissä jo tällä viikolla Pohjois-Carolinassa pelattavassa PGA Tourin huipputurnauksessa, Wells Fargo Championshipissä.

Tämä on ensimmäinen kerta sitten vuoden 2011, kun LaCava työskentelee kokopäivätoimisesti jonkun muun pelaajan kuin Woodsin palveluksessa.

Huhtikuussa pelatussa Masters Tournamentissa keskeyttänyt Woods kävi jalkaleikkauksessa, eikä hänen paluunsa ajankohdasta ole tietoa.

Woods oli väläyttänyt LaCavan aikeille vihreää valoa, todeten jälkimmäisen mukaan, että ”olet hullu, jollet ota tehtävää vastaan”. LaCava tähdensi, että Woods ei ole lopettamassa kilpailemista. Hänen tarkoituksenaan on pelata jatkossa ”kahdesta kuuteen kilpailua vuodessa”.

Cantlay on voittanut urallaan kahdeksan PGA Tourin kilpailua. Jokaista on ollut todistamassa hänen edellinen caddiensa, Matt Minister.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

03.05.2023 18:39

Rasmus Karlsson vahvassa vedossa Ecco Tourilla

Rasmus Karlsson oli mainiossa vireessä Ruotsin Ramdalassa keskiviikkona alkaneen Ecco Tourin kilpailun ensimmäisellä kierroksella. Tulos 65 (-6) riittää Golfkusten Blekinge -turnauksessa jaettuun toiseen sijaan päivän pelitapahtumien ollessa hieman kesken.

Karlsson kärkkyy johdossa olevaa Norjan Mikkel Antonsenia yhden lyönnin päässä.

Muita suomalaisia ei ole Trummenäs Golfklubbin kentällä pelattavan turnauksen kärkikymmenikössä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

03.05.2023 07:20

USA luotti kokemukseen Presidents Cup -kapteenin valinnassa

PGA Tour ilmoitti nimittäneensä USA:n Presidents Cup -joukkueen kapteeniksi Jim Furykin. Yhdysvaltain ja kansainvälisen joukkueen seuraava haasteottelu pelataan syksyllä 2024 Kanadassa.

”Monet legendaariset kapteenit ovat hoitaneet tätä tehtävää. On itselleni hyvin merkityksellistä saada toimia USA:n kapteenina vuoden 2024 kilpailussa”, Furyk sanoi.

PGA Tourilla 17 kilpailua voittaneella Furykilla on pitkä historia Presidents Cupissa. Hän on ollut joukkueessa seitsemän kertaa pelaavana jäsenenä ja toiminut kahdesti varakapteenina. Vuonna 2018 Furyk luotsasi USA:n Ryder Cup -joukkuetta Pariisissa, kun Eurooppa pöllytti vastustajaansa selvin lukemin.

Pelaajana Furyk, 52, on keskittynyt viime aikoina PGA Tour Champions -kiertueen kilpailuihin.

Kansainvälisen joukkueen kapteeniksi oli jo aiemmin valittu kanadalainen Mike Weir. Järjestyksessään 15. Presidents Cup käydään Royal Montrealin kentällä 26.–29. syyskuuta, 2024.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

02.05.2023 11:49

PGA Tourin huipputurnaukset jatkuvat Pohjois-Carolinassa

Yhdysvaltain kiertueen toukokuu käynnistyy Charlottessa Pohjois-Carolinassa pelattavalla Wells Fargo Championship -kilpailulla. Kyseessä on kauden yhdeksäs niin sanottu elevated-turnaus, jonka palkintopotissa on 20 miljoonaa dollaria.

Quail Hollow Clubin kentällä nähdään myös kolmen viikon tauolta palaava Rory McIlroy. Pohjoisirlantilaisen edellinen kilpailu, Masters Tournament, päättyi karsiutumisen myötä isoon pettymykseen. Hän jätti heti Mastersia seuranneen RBC Heritage -kilpailun väliin.

Tämä oli McIlroylta jo kauden toinen sivuutettu elevated-turnaus, joten hän ei pääse osalliseksi kauden jälkeen tulossa olleista kolmen miljoonan dollarin suuruisista Player Impact Program -bonusrahoista. McIlroyn PIP-rahojen alkuperäinen osuus oli 12 miljoonaa, joista hänelle maksettiin 75 prosenttia kauden alussa.

Isot turnaukset ovat tuottaneet McIlroylle yllättäviä vaikeuksia viime aikoina. Hän koki karsiutumisen myös maaliskuussa pelatussa Players Championshipissä.

Wells Fargo Championshipissä on mukana kuusi pelaajaa maailmanlistan top 10:stä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

02.05.2023 11:48

Konkari Roope Kakko pelaa vuoden ensimmäisen kilpailunsa

Suomen kokeneimpiin kansainvälisiin pelaajiin kuuluva Roope Kakko pelaa tällä viikolla vuoden ensimmäisen turnauksensa. Kakko on yksi Ruotsin Ramdalassa keskiviikkona alkavan Ecco Tourin kilpailun seitsemästä suomalaisesta.

Kakon viimeisimmästä kilpailusta on kulunut jo seitsemän kuukautta. Tuolloin hänen kautensa päättyi Ranskan Provencessa käydyssä CT-turnauksessa karsiutumiseen. Kakko, 41, pelaa tänä vuonna Challenge Tourilla kategorialla 14, joka tarjoaa rajallisesti paikkoja haastajakiertueen kilpailuihin.

Golfkusten Blekinge -turnauksen muut suomalaisosallistujat ovat Antti Ahokas, Roope Juslin, Rasmus Karlsson, Juho Kurikka, Lauri Ruuska ja Casper Simberg.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

02.05.2023 11:48

Konkari Roope Kakko pelaa vuoden ensimmäisen kilpailunsa

Suomen kokeneimpiin kansainvälisiin pelaajiin kuuluva Roope Kakko pelaa tällä viikolla vuoden ensimmäisen turnauksensa. Kakko on yksi Ruotsin Ramdalassa keskiviikkona alkavan Ecco Tourin kilpailun seitsemästä suomalaisesta.

Kakon viimeisimmästä kilpailusta on kulunut jo seitsemän kuukautta. Tuolloin hänen kautensa päättyi Ranskan Provencessa käydyssä CT-turnauksessa karsiutumiseen. Kakko, 41, pelaa tänä vuonna Challenge Tourilla kategorialla 14, joka tarjoaa rajallisesti paikkoja haastajakiertueen kilpailuihin.

Golfkusten Blekinge -turnauksen muut suomalaisosallistujat ovat Antti Ahokas, Roope Juslin, Rasmus Karlsson, Juho Kurikka, Lauri Ruuska ja Casper Simberg.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

02.05.2023 11:49

PGA Tourin huipputurnaukset jatkuvat Pohjois-Carolinassa

Yhdysvaltain kiertueen toukokuu käynnistyy Charlottessa Pohjois-Carolinassa pelattavalla Wells Fargo Championship -kilpailulla. Kyseessä on kauden yhdeksäs niin sanottu elevated-turnaus, jonka palkintopotissa on 20 miljoonaa dollaria.

Quail Hollow Clubin kentällä nähdään myös kolmen viikon tauolta palaava Rory McIlroy. Pohjoisirlantilaisen edellinen kilpailu, Masters Tournament, päättyi karsiutumisen myötä isoon pettymykseen. Hän jätti heti Mastersia seuranneen RBC Heritage -kilpailun väliin.

Tämä oli McIlroylta jo kauden toinen sivuutettu elevated-turnaus, joten hän ei pääse osalliseksi kauden jälkeen tulossa olleista kolmen miljoonan dollarin suuruisista Player Impact Program -bonusrahoista. McIlroyn PIP-rahojen alkuperäinen osuus oli 12 miljoonaa, joista hänelle maksettiin 75 prosenttia kauden alussa.

Isot turnaukset ovat tuottaneet McIlroylle yllättäviä vaikeuksia viime aikoina. Hän koki karsiutumisen myös maaliskuussa pelatussa Players Championshipissä.

Wells Fargo Championshipissä on mukana kuusi pelaajaa maailmanlistan top 10:stä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

03.05.2023 07:20

USA luotti kokemukseen Presidents Cup -kapteenin valinnassa

PGA Tour ilmoitti nimittäneensä USA:n Presidents Cup -joukkueen kapteeniksi Jim Furykin. Yhdysvaltain ja kansainvälisen joukkueen seuraava haasteottelu pelataan syksyllä 2024 Kanadassa.

”Monet legendaariset kapteenit ovat hoitaneet tätä tehtävää. On itselleni hyvin merkityksellistä saada toimia USA:n kapteenina vuoden 2024 kilpailussa”, Furyk sanoi.

PGA Tourilla 17 kilpailua voittaneella Furykilla on pitkä historia Presidents Cupissa. Hän on ollut joukkueessa seitsemän kertaa pelaavana jäsenenä ja toiminut kahdesti varakapteenina. Vuonna 2018 Furyk luotsasi USA:n Ryder Cup -joukkuetta Pariisissa, kun Eurooppa pöllytti vastustajaansa selvin lukemin.

Pelaajana Furyk, 52, on keskittynyt viime aikoina PGA Tour Champions -kiertueen kilpailuihin.

Kansainvälisen joukkueen kapteeniksi oli jo aiemmin valittu kanadalainen Mike Weir. Järjestyksessään 15. Presidents Cup käydään Royal Montrealin kentällä 26.–29. syyskuuta, 2024.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

03.05.2023 18:39

Rasmus Karlsson vahvassa vedossa Ecco Tourilla

Rasmus Karlsson oli mainiossa vireessä Ruotsin Ramdalassa keskiviikkona alkaneen Ecco Tourin kilpailun ensimmäisellä kierroksella. Tulos 65 (-6) riittää Golfkusten Blekinge -turnauksessa jaettuun toiseen sijaan päivän pelitapahtumien ollessa hieman kesken.

Karlsson kärkkyy johdossa olevaa Norjan Mikkel Antonsenia yhden lyönnin päässä.

Muita suomalaisia ei ole Trummenäs Golfklubbin kentällä pelattavan turnauksen kärkikymmenikössä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

03.05.2023 18:40

Tiger Woodsin caddie hommasi uuden työnantajan itselleen

Tiger Woodsin caddiena tunnetuksi tullut Joe LaCava on ryhtynyt yhteistyöhön Patrick Cantlayn kanssa. LaCava toimii uuden isännän leivissä jo tällä viikolla Pohjois-Carolinassa pelattavassa PGA Tourin huipputurnauksessa, Wells Fargo Championshipissä.

Tämä on ensimmäinen kerta sitten vuoden 2011, kun LaCava työskentelee kokopäivätoimisesti jonkun muun pelaajan kuin Woodsin palveluksessa.

Huhtikuussa pelatussa Masters Tournamentissa keskeyttänyt Woods kävi jalkaleikkauksessa, eikä hänen paluunsa ajankohdasta ole tietoa.

Woods oli väläyttänyt LaCavan aikeille vihreää valoa, todeten jälkimmäisen mukaan, että ”olet hullu, jollet ota tehtävää vastaan”. LaCava tähdensi, että Woods ei ole lopettamassa kilpailemista. Hänen tarkoituksenaan on pelata jatkossa ”kahdesta kuuteen kilpailua vuodessa”.

Cantlay on voittanut urallaan kahdeksan PGA Tourin kilpailua. Jokaista on ollut todistamassa hänen edellinen caddiensa, Matt Minister.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

04.05.2023 14:38

Vuoristoratakierros vei Lindellin keskikastiin

Challenge Tourin UAE Challenge -kilpailu Abu Dhabissa käynnistyi kisan ainoalta suomalaiselta Oliver Lindelliltä tuloksella 73 (+1). Hän jakaa sijaa 73 kierroksen ollessa yhä kesken.

Pelaaminen oli kaikkea muuta kuin tasaista. Kierros piti sisällään neljä birdieä, kolme bogia ja yhden tuplan.

Kisan kärkitulos on -4, joten onnistuessaan Lindell on huomenna hyvin kilpailussa mukana.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

04.05.2023 20:34

Rasmus Karlssonin juna kulki väärään suuntaan Ecco Tourilla

Ruotsin Ramdalassa vahvasti Ecco Tourin kisan aloittaneen Rasmus Karlssonin (-2) ote horjui torstaina. Hän käytti turnauksen toiseen kierrokseen kymmenen lyöntiä enemmän, ja putosi tuloksellaan 75 jaetulle 17. sijalle.

Avauskierroksen jälkeen toisena olleen Karlssonin ohella suomalaisista finaalikierrokselle ylsi vain sijalla T41 oleva Lauri Ruuska (+1).

Golfkusten Blekinge -kilpailun kärkipaikalle nousi Anton Karlsson (-12). DP World Tourillakin nähdyllä ruotsalaisella on kolmen lyönnin etumatka maanmieheensä Benjamin Hjortiin sekä turnausta keskiviikon jälkeen johtaneeseen Norjan Mikkel Antonseniin.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

05.05.2023 08:26

Rory McIlroy iski PGA Tourin huippukisassa syntymäpäivälukemat

Rory Mcllroy palasi pienen tauon jälkeen tositoimiin selvästi virtaa saaneen oloisena. Tulos 68 ei riitä Wells Fargo Championshipissä kärkisijoituksiin eikä edes top 10:een, mutta McIlroy voi esittää lukemille olevan syynsä. Hän täytti torstaina 34 vuotta, ja pelasi molemmat kenttäpuoliskot päivän teemaan sopivasti 34 lyönnillä.

Torstain kolme alle -tuloksellaan maailmanlistan kolmonen pohjusti hyvät lähtökohdat toiselle kierrokselle.

McIlroyn jos jonkun pelityyliin Quail Hollow Clubin kenttä sopii. Hän on voittanut Wells Fargo Championshipin kolmesti, ja ottanut 11 kilpailussa yhdeksän top 10 -sijoitusta. Pohjoisirlantilainen saavutti kentällä ensimmäisen PGA Tour -voittonsa vuonna 2010. Lisäksi hän pitää hallussaan vuonna 2015 saavuttamaansa turnausennätystä, 267 (-21). Tuolloin voitto heltisi seitsemän lyönnin marginaalilla.

Kilpailun kärjessä on tuloksen 65 (-6) iskenyt Tommy Fleetwood, jolla on lyönnin etumatka viiteen kakkossijaa jakavaan pelaajaan. Heidän joukossaan on Tokion olympiavoittaja Xander Schauffele.

Fleetwood päätti bogittoman kierroksensa kentän vaikealla Green Mile -nimisellä osuudella (16–18) kahteen birdieen. Englantilainen ei ole voittanut yhtään turnausta Yhdysvaltain kiertueella. DP World Tourilta hänellä on kuusi ykköstilaa.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

05.05.2023 08:42

Vain yksi LIV-loikkari ei ole maksanut DPWT:n langettamaa sakkoa

DP World Tour kertoi, että LIVillä kilpailleista DP World Tourin pelaajista vain Sergio Garcia ei ole maksanut hänelle langetettua sakkoa. DPWT määräsi 17 pelaajalle 100 000 punnan sakot osallistuttuaan ilman kiertueen lupaa Englannissa kesäkuussa käytyyn LIV-kiertueen avausturnaukseen.

”Ryhdymme asianmukaisiin toimiin, mikäli hän (Garcia) ei edelleenkään kunnioita välimiesmenettelyn päätöstä”, todettiin DP World Tourin lausunnossa.

Yhdistyneen kuningaskunnan tuomioistuin keskeytti sakot viime vuonna. Urheiluun keskittyvä, riippumaton Sports Resolutions UK ratkaisi pelaajien ja DPWT:n välisen kiistan kiertueen eduksi välimiesmenettelyssä aiemmin tänä keväänä, ja sanktiot jäivät voimaan.

PGA Tour on estänyt kaikkien LIV-loikkareiden pelaamisen kilpailuissaan ja tapahtumissaan. DP World Tour on jakanut LIVillä pelanneille jäsenilleen sakkoja, mutta puolestaan sallinut kilpailemisen.

Richard Bland, Sergio Garcia, Ian Poulter ja Lee Westwood erosivat tällä viikolla DPWT:n jäsenyydestä. Samalla he menettivät mahdollisuuden toimia tulevaisuudessa Euroopan Ryder Cup -joukkueen kapteeneina. Sakkonsa maksaneiden joukossa olleet major-voittajat Patrick Reed, Graeme McDowell ja Charl Schwartzel sen sijaan halusivat säilyttää jäsenyytensä.

Pelaajille on tiettävästi tulossa uusia seuraamuksia osallistuttuaan myös viime kesäkuun jälkeen LIV-kiertueen turnauksiin ilman DPWT:n myöntämää lupaa.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

05.05.2023 11:15

Toni Hakula kärjessä PGA:n latinokiertueella

Toni Hakula täräytti huippukierroksen PGA Tour Latinoamerica -kiertueen Kia Open -kisan avauskierroksella torstaina. Hakula iski tauluun tuloksen 64 (-8), jolla hän johtaa Ecuadorin Quitossa pelattavaa kilpailua lyönnillä.

Tuloskortti oli virheetön ja kuuden birdien seurana komeili yksi eagle.

Espoolaislähtöinen Hakula, 31, on voittanut kiertueella kertaalleen. Kausi alkoi parilla karsiutumisella, mutta kahdessa edellisessä kisassaan Hakula on yltänyt ylempään keskikastiin.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

05.05.2023 15:04

Rasmus Karlssonille kauden paras sijoitus Nordic Liigassa

Rasmus Karlsson (-1) päätti Ramdalassa Ruotsissa pelatun Ecco Tourin kilpailun tulokseen 72. Hän paranteli kolmantena päivänä hieman asemiaan jaettuaan lopputuloksissa 16. sijan. Kyseessä oli Karlssonin kauden ensimmäinen jatkopaikka ja samalla paras sijoitus Nordic Liigan kilpailuissa.

Toinen Golfkusten Blekinge -kilpailussa finaalikierrokselle edennyt suomalainen, Lauri Ruuska (+1), päätyi sijalle T26.

Kilpailun voitti isäntämaan Anton Karlsson (-14), jolle Islannin Axel Boasson hävisi kahdella lyönnillä.

Ecco Tourin kilpailut jatkuvat ensi viikolla Ruotsissa.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

05.05.2023 16:06

Mikko Korhonen joutui keskeyttämään Italiassa

Torstaina golfin DP World Tourin Italian Openin hyvin käynnistänyt Mikko Korhonen joutui jättämään kisan kesken. Hän ei startannut toiselle kierrokselle ylävartalovamman johdosta.

Korhosen on määrä kilpailla ensi viikolla Belgiassa Soudal Openissa, mutta toistaiseksi on liian aikaista sanoa, nähdäänkö miestä mukana kilpailussa.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

05.05.2023 18:55

Lindellille Abu Dhabissa toinen peräkkäinen jatkopaikka

Oliver Lindell (par) pelaa Arabiemiraateissa meneillään olevan Challenge Tourin kilpailun jatkokierroksilla. Asia sai sinettinsä, kun hän löi UAE Challenge -turnauksessa perjantaina tuloksen 71. Viimeisten joukossa jatkoon edennyt Lindell jakaa 52. sijaa.

Lindell selvitti toisen kerran peräkkäin kilpailun cut-rajan haastajakiertueella. Hän oli niin ikään Abu Dhabissa viime viikolla pelatussa kisassa 48:s.

UAE Challengen kärjessä on Skotlannin Craig Howie (-9). Eroa kahteen espanjalaiseen Ivan Cantero Gutierreziin ja Manuel Elviraan on kaksi lyöntiä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

06.05.2023 09:34

Hakula notkahti kärjestä latinokiertueella

Toni Hakulan (-4) ote petti Ecuadorin pääkaupungissa Quitossa pelattavassa PGA Tour Latinoamerica -kiertueen kilpailussa. Turnausta avauspäivän jälkeen johtanut Hakula käytti toiseen kierrokseensa (76) peräti 12 lyöntiä enemmän, ja putosi jaetulle 27. sijalle.

Perjantain liikkeellelähtö oli Hakulalle vaikea, sillä hän oli kierrostaan Quito Tenis Y Golf Clubin kentällä kuuden reiän jälkeen jo viisi yli. Loppu sujui tasapainoisemmin.

Kia Openin kärkipaikkaa jakavat nyt Meksikon Armando Favela ja Argentiinan Franco Romero (-9). Hakulalla on kaksikkoon matkaa viisi lyöntiä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

06.05.2023 16:00

Lindell kohenteli reilusti asemiaan Challenge Tourilla

Porvoolaispelaaja Oliver Lindell (-2) on kohentanut päivä päivältä suorituksiaan Abu Dhabissa meneillään olevassa Challenge Tourin kilpailussa. Hän löi UAE Challengen kolmannella kierroksella tuloksen 70, ja lähtee päätöspäivään jaetulta 33. sijalta.

Lauantain kohokohta oli Saadiyat Beach Golf Clubin kentän yhdeksännellä reiällä (par 5) tullut eagle. Tämän lisäksi hänelle kirjattiin kolme birdieä ja kolme bogia.

Turnauksen kärkeen nousi Espanjan Manuel Elvira (-14).

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

07.05.2023 10:02

Clark hamuaa ensimmäistä voittoaan tähtien puristuksessa

Wyndham Clark (-16) piti pintansa lauantaina Charlottessa Pohjois-Carolinassa pelattavassa PGA Tourin huipputurnauksessa. Wells Fargo Championshipin puolivälissä paalupaikkaa jakanut Clark on nyt yksin kisan kärjessä kahden lyönnin erolla Xander Schauffeleen.

Lauantain parhaan tuloksen (63) pelannut Clark, 29, ei ole koskaan voittanut ammattilaisturnausta. Lähimpänä voitto on ollut vuoden 2020 Bermuda Championshipissä, jossa hän hävisi uusinnassa Brian Gaylle.

Vaikka isommat uroteot vielä puuttuvat, on Clarkin ensimmäistä voittoa pidetty jo hetken vain ajan kysymyksenä. Hän on sijoittunut tänä vuonna kolmesti kymmenen parhaan joukkoon ja tilastoista löytyy monia muitakin top 10 -sijoituksia PGA Tourilta.

Kolmatta sijaa jakavat Adam Scott ja Tyrrell Hatton ovat jääneet Clarkista viiden lyönnin päähän.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

07.05.2023 11:10

Toni Hakula otti Ecuadorissa jättiloikan kohti kärkeä

Toni Hakula (-11) terästäytyi yhden heikon päivän jälkeen Ecuadorin Quitossa meneillään olevassa PGA Tour Latinoamerica -kiertueen turnauksessa. Hän pelasi Quito Tenis Y Golf Clubin kentällä lauantaina bogittoman 65 lyönnin kierroksen, ja nousi jaetulle kolmannelle sijalle.

Avauspäivän jälkeen Kia Openia johtanut Hakula oli liidossa kierroksen alkupuolella. Hän iski 11. reiällä päivän seitsemännen birdiensä ja päätti kierroksen seitsemään pariin. Seitsemän alle -tulos oli lauantain toiseksi kovin noteeraus.

Hakula on kärkeen noussutta USA:n Garett Rebandia (-15) neljä lyöntiä perässä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

07.05.2023 16:09

Oliver Lindell nappasi kauden parhaan sijoituksensa Challenge Tourilla

Oliver Lindell (-5) paransi tuloksiaan jokaisena päivänä Arabiemiraateissa käydyssä haastajakiertueen kilpailussa. Sunnuntain tulos 69 nosti hänet jaetulle 18. sijalle.

Kyseessä oli Lindellin paras sijoitus Challenge Tourilla sitten syyskuussa pelatun Portugalin turnauksen, jossa hän ylsi neljänneksi.

Saadiyat Beach Golf Clubin kentällä Abu Dhabissa pelatun UAE Challenge -kilpailun voitti Maximilian Rottluff (-14). Ranskan Ugo Coussaud hävisi saksalaiselle yhdellä lyönnillä. Voitto oli Rottluffin ensimmäinen Challenge Tourilla. Kanadan kiertueella hän on voittanut kaksi turnausta.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

Lue seuraavaksi: Golfpiste seuraa: Hakulalla hyvä viikonvaihde Peru Openissa – Hannah Green paras kolmen pelaajan uusinnassa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje