Golfarit ovat toiseksi älykkäimpiä urheilijoita, selviää brittiläisestä kyselystä - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Golfarit ovat toiseksi älykkäimpiä urheilijoita, selviää brittiläisestä kyselystä

Henrik Stenson keskittyy EurAsia Cupissa. Kuva: Getty Images

Myös golfin seuraajia pidettiin urheilufaneista toiseksi älykkäimpinä.

Sikäli kun golfsupport.com -sivuston kyselytutkimukseen on uskominen, golfarit ovat maailman toiseksi älykkäimpiä urheilijoita ja golfin fanit toiseksi älykkäimpiä eri lajien kannattajien joukossa.

Vaikka tällaisiin viihteellisiin tutkimuksiin kannattaa tietenkin suhtautua suurella varauksella, antaa tulos vähintäänkin suuntaa siitä, miten urheiluihmiset suhtautuvat eri lajeihin ja millaisia mielikuvia niihin liitetään. Golfsupport.com on brittiläinen toimija, joten tuloksia ei kannata yleistää kovin laajasti.

Vastaajien (N=1617) mielestä golfarit ovat urheilijoista toiseksi älykkäimpiä. Vastaajista 22,9% piti golfareita älykkäimpinä, edelle ylsi vain tennis (25,7%). Kaikkein älykkäimpänä urheilutähtenä ihmiset pitivät tennisässä Roger Federeriä, joka sai mairittelevat 54,3% äänistä. Tiger Woodsin äänisaldo oli 5,7%.

Huomionarvoista on, että raskaansarjan nyrkkeilijä Anthony Joshua sai urheilijoiden äänistä 8,6%, siis enemmän kuin Tiger. Joshua on selkeä poikkeus pugilistien keskuudessa, koska nyrkkeilyä tai sen faneja piti älykkäimpinä vain 2,9% vastaajista.

Tennisfaneja vastaajista piti älykkäimpinä 37,1% vastaajista. Golfin ystäviä puolestaan 17,1%. Ero on tenniksen eduksi huomattavan suuri. Huonoiten kyselyssä menestyi amerikkalainen jalkapallo, jonka kannattajia pidetään kaikkein hölmöimpinä (2,9%).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje