[11][17]

Gary Clark uran avausvoittoon

Still going strong? Joakim Haeggman tähyilee taas Euroopan Tourille. © Getty Images

Gary Clark otti uran avausvoiton Puolassa. &copy Getty ImagesGary Clarken hermo piti viimeisenä päivänä Puolassa pelatussa Challenge Tourin osakilpailussa. Clark ei sortunut viimeisellä (eikä itse asiassa toiseksi viimeiselläkään) kierroksella lainkaan bogeihin ja kun birkkuja tuli neljä, ei voitto ollut pahasti uhattuna missään vaiheessa. Voitto oli siis Clarkille uran ensimmäinen ja rahaa se toi 24.000€. Mies nousi CT:n rahalistalla kolmanneksi, rahaa on yhteensä kassaan kilahtanut vajaa 34.000€. Kisan kakkoseksi nousi hienon viimeisen kierroksen 63 (-7) pelannut Englannin 21-vuotias rookie Gary Boyd. Kakkostila oli kauden toinen ja Boyd nousi samalla myös rahalistan kärkeen. Rahaa Boyd on kerännyt viidestä kilpailusta vajaat 40.000€. Parhaana suomalaisena rahalistalla jatkaa Antti Ahokas, joka on sijalla viisi tienaamillaan reilulla 31.000 eurolla. Toni Karjalainen jäi lopulta sijalle 48, kun viimeinen kierros meni pari lyöntiä yli parin. Birkkuja oli mukavasti 4, mutta bogeja vastapainoksi peräti 6. Toni teki kisassa yhteensä 18 birkkua. Kisan voittajalla birkkuja oli vain 2 enemmän, joten birkkujen määrä alkaa Tonilla olla kohdallaan. Rahalistalla ei juuri nousua tullut, sija on 79. ja rahaa tienattuna toistaiseksi vasta reilut 4.000 euroa. SM

Gary Clark johtaa Puolassa

Gary Clark hakee uransa avausvoittoa Challenge Tourilla. &copy Getty Images Puolassa pelataan tasaista Challenge Tour kilpailua. Kärjessä pelaa Englannin kokenut Gary Clark, jonka yhteistulos kolmen kierroksen jälkeen on 14 alle parin. Clarkilla on tältä kaudelta jo kolme sijoitusta 10 joukkoon, joten hyvä peliesitys ei ole yllätys. Clark oli aikanaan opiskelemassa Arkansasin yliopistossa, pelaten jatkuvasti mm. Phil Mickelsonia, Jim Furykia, Justin Leonardia ja David Duvalia vastaan. Clark on esiintynyt myös Euroopan Tourilla, myös tänä vuonna. ET:n rankingissa hän on tällä hetkellä 145:s, Challenge Tourilla 31. Clark on onnistunut vuonna 1996 käynnistyneellä urallaan säilyttämään vain kerran (juuri vuonna 1996) ET korttinsa. Clark on kuitenkin pelannut joka vuosi ET:llä vähintään yhden kilpailun. Uran paras kilpailu oli Suomessa Talmassa vuonna 2001, jolloin hän oli kakkonen. Puolan kilpailun kakkossijaa jakavat Tanskan tuntematon Kasper Linnet Jorgensen sekä Englannin Andrew Willey tuloksessa -13. Kolme pelaajaa seuraa heitä kahden lyönnin päässä. Toni Karjalaisen päivä sujui mukavasti 68 lyönnillä (-2). Kokonaistuloksellaan -5 Karjalainen on sijalla 38. Matkaa 10 joukkoon on 4 lyöntiä.

Mattias Eliassonilla hurja aloitus Puolassa

Mattias Eliasson pelasi hurjasti 62 ja johtaa Puolassa. &copy Getty Images Ruotsin Mattias Eliasson aloitti toisen kierroksen huimasti Puolassa pelattavassa Challenge Tourin kilpailussa. Kymppitiiltä kierroksensa käynnistänyt Eliasson lähti liikkeelle rauhallisesti tehden neljään alkuväylään vain yhden birdien. 14:llä (Eliassonin viides väylä) tahti muuttui: Eliasson teki viisi birdietä putkeen ja pelasi yhdeksän reikää tulokseen 29 (6 alle parin). 12 pelaamansa reiän jälkeen Eliasson oli jo 7 alle, mutta sen jälkeen tahti hieman hiipui ja päivän 8 birkku syntyi päätösväylällä (kentän 9:s). Joka tapauksessa loistokierros 62, jolla Eliasson siirtyi kahden lyönnin johtoon tuloksellaan -12 ennen Englannin Andrew Willeytä (66-64, -10). Ensimmäisenä päivänä loistanut Wil Besseling pelasi 69 (-1) ja putosi kolmanneksi tulokseen -9. Suomalaisista jatkoon pelasi Toni Karjalainen kierroksin 67-70 (-3). Matkaa kärkeen on siis 9 lyöntiä, mutta kympin sakkiin tasaisessa kilpailussa vain 4 lyöntiä. Lauantain kierroksella olisi hyvä rakentaa asemia viimeistä päivää varten… Mikko Korhoselle kävi harvinainen työtapaturma kun hän putosi jatkosta kierroksin 70-71 (+1). Lyöntejä oli liikaa 3 kpl. SM

Wil Besseling hurjalla pelip&#228,&#228,ll&#228, Wroclawin CT-kilpailussa

Wil Besseling oli torstaina Wroclawissa rautaa. &copy Getty Images Toya Golf & Country Clubin kenttää ei voi tosin kutsua vaikeaksi, sillä todellakin 72 pelaajaa pystyi alittamaan eilen 70 lyönnin rajan, joka on samalla kentän par. Toni Karjalainen pelasi 67 ja hänen sijoituksensa on T20. Viime viikonloppuna Torinossa yhdeksänneksi sijoittunut Mikko Korhonen ei puolestaan pystynyt alittamaan kentän par’ia, pelaten 70. Sillä heltiää 156 pelaajan fieldissä jaettu 73:s sija. Kolumbian osakilpailun – ensimmäisensä CT:lla – huhtikuussa voittanut Bessling oli luonnollisesti iloinen hyvästä startistaan Wroclawissa. ”Ensimmäinen voitto antoi minulle rutkasti itseluottamusta loppukaudeksi. Se sai ajattelemaan, että minulla olisi mahdollisuuksia yltää Euroopan Tourille. Tunnen Joost Luitenin hyvin, ja se mitä hän teki viime vuonna, oli upeaa. Jos minä pystyn tänä vuonna samaan, niin olen erittäin tyytyväinen”, Besseling sanoi Challenge Tourin kotisivuilla. Lyonilainen Jean-Nicolas Billot on yhdessä Tanskan Kasper Linnet Jörgensenin kanssa jaetulla kakkossijalla, kaksi lyöntiä hollantilaisen perässä. Billotin kauden toistaiseksi paras sijoitus on Bretagnesta, jossa hän oli jaetulla 19 sijalla. ”Kauden tulokset ovat olleet tähän asti ihan hyviä. Olen selvittänyt cut’in joka kilpailussa, mutta voitto ei ole käynyt lähellä. Jos pystyn täällä parantamaan kauden parasta sijoitustani, niin olen hyvin onnellinen mies”, Billot sanoi. Ennakkossa esiin nostamamme Marco Ruiz (66) on ensimmäisen kierroksen jälkeen jaetulla 6 sijalla ja Joakim Haeggman (68) jaetulla 33 sijalla. MK

Challenge Tour jatkuu Wroclawissa

Paraguaylainen on Challenge Tourin kokonaistilastoissa seitsemännellä sijalla ja ruotsalainen löytyy puolestaan yhdeksänneltä sijalta. Molemmat ovat voittaneet kiertueella yhden kilpailun tällä kaudella. Ruiz ehti vierailla toukokuun alussa myös Euroopan Tourin kilpailussa, Open de Espãnassa, jossa hän päätyi mukavasti sijalle T15, vaikkakin oli vielä kolmen kierroksen jälkeen kärjen tuntumassa. Jatkoa pääkiertueella seurasi Italian Openissa, jossa Ruiz johti avauskierroksen jälkeen, ollen lopputuloksissa jaetulla 33 sijalla. Challenge Tourin viime viikonlopun kilpailussa, Piemonte Openissa, Torinossa, Ruiz oli 44:s. Paraguaylainen on kuitenkin tyytyväinen pystyessään pelaamaan tällä hetkellä täyspainoisesti, sillä hän kärsi vakavista selkäongelmista kaksi vuotta sitten. ”Pelasin nuorena paljon lentopalloa, enkä ajatellut ollenkaan fysiikkaani. Kun sain vuonna 2005 kortin Euroopan Tourille, pelasin niin monta kilpailua peräkkäin, että selkäni petti. Etelä-Amerikasta on pitkä matka Eurooppaan, eikä selkäni kestänyt enää pitkiä lentomatkoja. Minun täytyi pitää kahdeksan kuukauden tauko lajista”, Ruiz selitti Challenge Tourin kotisivuilla. Vaikka ilmastolliset olosuhteet pelaamiselle ovat Paraguayssa luonnollisesti hyvät, on golfurheilu sikäläiselle kansalle lähes tuntematon laji. ”Meillä on koko maassa 20 ammattilaispelaajaa ja vain viisi kenttää, joista yksi on Carlos Francon oma kenttä. Kun kerron ihmisille olevani ammattilaisgolfari, he pitävät minua hulluna”, Argentiinan osakilpailun Challenge Tourilla joulukuussa voittanut Ruiz sanoi. Vuonna 1989 ammattilaiseksi siirtynyt Joakim Haeggmanin kotimaassa golfin tunnettavuus on aivan toista luokkaa kuin Paraguayssa. Aikoinaan Ryder Cup -joukkueeseenkin valittu ruotsalainen on myös kärsinyt urallaan loukkaantumisista. ”Minun on tehtävä vielä paljon töitä päästäkseni sille tasolle, jossa olen parhaimmillani ollut, mutta merkit ovat hyvät. Avaukset ovat alkaneet taas pysyä väylillä, myös lähipelini paranee koko ajan, ja sehän on tie hyvään scoreen”, huhtikuussa Ranskassa Challenge Tourin turnauksen voittanut Haeggman sanoi Puolan kilpailun aattona. ”Tärkeintä on se, että olen saanut luottamuksen peliini takaisin. Tiedän, että olen tarpeeksi hyvä pelaamaan ja voittamaan jälleen Euroopan Tourilla. Se on määränpääni, mutta otan nyt lyönnin, päivän ja viikon kerrallaan.” Suomalaisista Wroclawin kilpailussa ovat mukana viime viikonloppuna Torinossa hienon kilpailun (9:s) pelannut Mikko Korhonen sekä Toni Karjalainen. Korhosen sijoitus Challenge Tourin rankingissa ennen Puolan turnausta on 51:s, Karjalaisen löytyessä saman listan sijalta 88.