[13][26]
Ajankohtaista

Cink vihdoinkin voittoon PGA Tourilla

Hyvin levännyt Steve Lowery aloitti Connecticutissa terävästi. © Getty Images

Stewart Cink pudotti Connecticutissa sunnuntaina aikamoisen apinan harteiltaan. &copy Getty Images Stewart Cink oli jo saanut maineen hyvänä pelaajana, jonka puhti ei riitä kilpailun tärkeimmillä hetkillä palkintokorokkeen ylimmälle tasolle. Maaliskuussa pelattu PODS Championship oli Cinkin kahdeksas voitoton kilpailu, jota hän johti ennen turnauksen päätöskierrosta. Yhdeksättä ei sunnuntaina enää tarvittu. Cinkin lopputulos oli Connecticutissa pelatussa kilpailussa -18, jolla heltisi uran viides voitto lyönnin marginaalilla ennen Tommy Armour III:ta sekä turnausvoittoa puolustanutta Hunter Mahania. Tulokaskaudellaan Travelers Championshipin voittaneen ja eilen viimeiselle kierrokselle kahden lyönnin johdossa ennen Heath Slocumia lähteneen Cinkin neljän kierroksen yhteistulos, 262, on hänen PGA-uransa paras voittotulos. Se on myös viisi lyöntiä parempi tulos, jolloin hän voitti viimeksi Connecticutissa vuonna 1997. Cinkin avattua viimeisen väylän avauksensa oikealle raffiin näytti jo hetken siltä, että päivä on huipentumassa kolmen miehen uusintaan. Tunnetta vahvisti vielä Cinkin raffista pitkäksi griinin taakse lyömä jatkolyönti. Hän chippasi kuitenkin griinin takaa pallonsa hallitusti puolen metrin päähän reiästä, tehden lopulta helposti voittoon vaaditun par’in. Cink sai nyt mainion täydennyksen kauden kuuden top-ten -sijoituksensa kuorrukkeeksi, ansaiten voitollaan hieman yli miljoona dollaria. Samalla hän nousi FedExCup’in pisteissä kolmanneksi Tiger Woodsin ja Phil Mickelsonin jälkeen ja toiseksi USA:n Ryder Cup -pistetilastossa. ”Olen toki tietoinen ”melkein voittaja” -maineestani, ja sellaisena aloin jo pitää itseänikin. Halusin nyt erityisesti näyttää itselleni, mihin oikein pystyn”, Cink sanoi. ”Kun pallo kopsahti viimeisessä putissa lavan keskelle ja reikään, oli tunne uskomattoman hieno.” 48-vuotias Tommy Armour III olisi voittaessaan ollut kauden vanhin voittaja kiertueella. Hän pelasi sunnuntaina upeasti 65, eikä kierroksella merkitty yhtään bogeytä hänen tuloskorttiinsa. Viimeisellä reiällä konkarin olisi kuitenkin pitänyt upottaa yli kymmenmetrinen birdieputti päästäkseen Cinkin kanssa uusintaan. Myös voittoa puolustanut Hunter Mahan oli laittaa kilpailun jännittäväksi, tehden kahdelle viimeiselle reiälle birdiet. Lyönti liikaa jäi lopulta Mahaninkin scorekorttiin. Mahan tuntuu viihtyvän hyvin TPC River Highlandsilla, sillä hän oli toinen Travelers Championshipissa myös vuonna 2006, J.J. Henryn tuuleteltua tuolloin voittopokaaliaan. Marko Kuivasaari (23.06.2008)

Connecticutissa my&#246,s tasaista

Yösateen pehmentämät TPC River Highlandsin (par 70) griinit olivat pelaajille torstaina mieleen, sillä jopa 27 pelaajaa taivalsi kierroksensa lämpimissä olosuhteissa korkeintaan 66 lyönnillä. 156 kilpailijasta kaikkiaan 105 onnistui avauspäivänä alittamaan Cromwellin kaupungissa sijaitsevan kentän par’in. Johnson Wagner muisteli lapsena pelanneensa TPC River Highlandsin videopelillään 61 lyönnillä, mutta kenttä ei ollut hänelle varsinaisessa golfissa eilen paljoa haasteellisempi. Näyttävän eaglen 15:llä tehnyt Wagner voitti uransa ensimmäisen PGA Tourin kilpailun Houstonissa meneillään olevalla kaudella. Pebble Beachin kilpailun helmikuussa voittanut Steve Lowery oli jonkun aikaa kierroksensa loppuun saakka pelanneiden kärkinimi, kunnes sai päivän edistyessä seurakseen kolme muuta miestä. Uupumusta tuntenut Lowery piti ennen Connecticutin kilpailua golfista lähes parin viikon totaalisen tauon, jättäen väliin mm. US Openin. Travelers Championshipista puuttuu major-turnauksen jälkeiselle viikolle ominaisesti monta huippunimeä.