Ecco Tour on Pohjoismaissa pelattava nuorten ja nousevien ammattilaisten kiertue. Tanskalainen kenkävalmistaja on ollut mukana jo vuosia ja Masterissa pelattava Finnish Open on kiertueen palkintorahoiltaan suurin.
Keskiviikkona pelatussa pro-amissa oli mukana myös koko konsernin toimitusjohtaja Dieter Kasprzak.
”Minä en tänään Masterin kentällä masteroinut. Pitää tulla uudestaan. Olen kuitenkin varma, että pelaajat pitävät kentästä ja kisasta tulee hieno”, vakuutteli Kasprzak.
Golfkengät on vain pieni osa konsernin tuotannosta, mutta erityisesti nystyräpohjaiset kengät ovat omalla sarallaan maailmalla ykkösmerkki.
”Kenkä oli ollut mallistossamme jo kaksi vuotta, kunnes Fred Couples pelasi niillä Mastersissa ilman sukkia. Jo se oli melko erityistä niin arvostetussa turnauksessa ja kun Fred pelasi vielä hyvin, saivat kengät paljon näkyvyyttä. Siitä lähti kova nousu”, taustoittaa Kasprzak.
Eccon golfkenkätuotannosta nystyräpohjaiset muodostavat jo 80 prosenttia, loput ovat klassisia ruusukekengiä.
”Nykyään monet maailman huiput, mm. Graeme McDowell, Thomas Björn ja tietysti Couples käyttävät niitä ja menestyvät. Miksi kenkä ei silloin olisi hyvä myös lajin harrastajalle”, hän kysyy.
Ecco Tourilla konserni ei suoranaisesti hae kiertueeseen sijoittamilleen rahoille vastinetta vaan on pikemminkin auttamassa nuoria pelaajia eteenpäin urallaan. Yhtiö on kotimaassaan vahvasti mukana myös juniorigolfissa.
”Bisnestä tehdään sitten European Tourin ja PGA Tourin huippujen kanssa ja heidän avullaan”, vakuutti toimitusjohtaja ja vaikutti asian suhteen vilpittömältä. Totta onkin, että Ecco Tour ei juurikaan saa mediassa näkyvyyttä.
Ratkaisut syntyvät viheriöillä
Ecco Tourin promoottori Flemming Astrup kiitteli Master-kentän erinomaista kuntoa ja erityisesti viheriöitä. Hän ei varsinaisesti halunnut verrata suomalaiskenttää kiertueen muihin peliareenoihin.
”Esimerkiksi Tanskassa pelaamme joillakin todella vaikeilla kentillä ja sitten vähän helpommilla.”
”Kun pelaajat löytävät täällä väyliltä viheriöille, niin siellä alkaa todellinen kisa. Niissä on paljon kallistuksia ja ne ovat erittäin nopeat. Ja huippuolosuhteissa voidaan nähdä hyvinkin alhaisia tuloksia”, arvioi Astrup.
Astrup kuitenkin korosti, että kisaan osallistuvien pelaajien on tällä tasolla tärkeintä opetella pelaamaan tasaisesti pariin, jo sillä pärjää hyvin.
Promoottori vakuutteli, että kisan järjestelyissä yhteistyö Suomen Golfliiton ja Masterin kanssa on sujunut erinomaisesti.
”Olemme tehneet yhteistyötä kisan tiimoilta jo kaksi vuotta”, hän totesi, mutta ei suoralta kädeltä luvannut jatkoa ensi vuodeksi. Niitä päätöksiä tehdään syksyn mittaan.
Jari Jokinen