[11][5]
PGA Tour

Lipputangosta heti hyöty irti – DeChambeau Havaijilla avauspäivän puttitilaston ykkönen

Yksi viime vuoden suurimmista onnistujista osoitti useampaan kertaan, miksi hän on hyvillään tällä viikolla voimaan astuneesta säännöstä.

Bryson DeChambeau osoitti Havaijilla käynnistyneen Tournament of Champions -kilpailun ensimmäisellä kierroksella todeksi aikeensa putata lipputanko reiässä sopivan tilaisuuden tullen.

”Hullu tiedemies” hyödynsi uutta sääntöä ennen kaikkea alamäkiputeissa, joita hän upotti PGA Tourin viime vuoden voittajille tarkoitetussa turnauksessa torstaina useammankin.

DeChambeau myös johtaa kilpailun strokes gained -puttitilastoa avauskierroksen jälkeen, ja on kilpailussa jaetulla kuudennella sijalla tuloksellaan 69.

”Minusta tuntuu, että maksimoin potentiaalini tältä osin”, kuusi birdieä tehnyt DeChambeau sanoi, ja otti esimerkin 16. reiältä.

”Siinä oli myötätuuli, suora alamäki ja viiden prosentin kallistus – selkeä paikka, missä haluaa lipputangon auttavan. Suurimmaksi osaksi pallo meni reikään, jolloin toivoin tangosta olevan hyötyä.”

Päivä oli kuitenkin Kevin Twayn, joka debytoi viime vuonna ensimmäisen voittonsa ottaneena Kapaluan Plantation-kentällä pelattavassa kilpailussa.

Major-voittajan poika pelasi ensimmäisenä päivänä tuloksen 66, mikä oli lyönnin verran parempi kuin Gary Woodlandilla, Justin Thomasilla sekä kisan voittoa puolustavalla Dustin Johnsonilla.

Pohjois-Irlannin Rory McIlroy löytyy kilpailun parhaana eurooppalaisena jaetulta kuudennelta tilalta. Ensimmäisen kilpailukierroksensa Plantation-kentällä pelannut McIlroy päätti torstain urakkansa kolmeen birdieen.

”Mielestäni kuutosella alkava tulos oli tänään hyvä startti”, hän totesi.

Kyseinen tulos olisi oletettavasti kelvannut myös vuoden pelaajaksi PGA Tourilla valitulle Brooks Koepkalle, joka käytti avauskierrokseensa 76 lyöntiä. Se oli kuitenkin kaksi lyöntiä paremmin kuin vuosi sitten, jolloin hän jäi rannevamman myötä kilpakentiltä sivuun neljäksi kuukaudeksi.

Kevin Na oli koitoksessa, jonka 34 pelaajaa ovat voittaneet urallaan yhteistuumin 155 PGA Tourin kilpailua, ensimmäinen keskeyttäjä. Hän joutui jättämään leikin sikseen pikkusormessa olevan vaivan vuoksi.