9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista

9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Hurja putki sai jatkoa – Scottie Scheffler alkaa jo etäisesti muistuttaa Tigeria

Scottie Scheffler on Houstonissa lyönnin päässä kärjestä. Kuva: Getty Images

Kärjen tuntumassa oleva Scheffler kärkkyy Houstonissa kolmatta peräkkäistä voittoa.

Scottie Scheffler pelasi torstaina käynnistyneessä Texas Children’s Houston Openissa jo 28. peräkkäisen kierroksensa alle parin. Vastaavanlaiseen putkeen ei ole pystynyt PGA Tourilla kukaan sitten vuoden 1983. Scheffler on Memorial Parkin kentällä käytävässä kilpailussa avauspäivän jälkeen jaetulla kolmannella sijalla tuloksellaan 65 (-5).

Hänen tuloskorttinsa ei eksynyt torstaina ainuttakaan paria heikompaa reikätulosta. Edellisen boginsa Scheffler teki kaksi viikkoa sitten Players Championshipin kolmannella kierroksella.  Tuon kilpailun hän voitti ensimmäisenä pelaajana toisen kerran peräkkäin ”viidennen majorin” historiassa.

Houstonissa Schefflerillä on kiikarissa kolmas peräkkäinen PGA Tourin kilpailun voitto. Tähän on kiertueella viimeksi pystynyt Dustin Johnson, seitsemän vuotta sitten.

Kolmen voiton suora oli Schefflerin mukaan viimeinen asia hänen mielessään, kun pelaaja kertoi ajatuksiaan kiertueen haastattelussa.

”En koskaan aseta itselleni odotuksia, yritän vain sitoutua seuraavaan lyöntiin ja pysytellä kärsivällisenä”, Scheffler sanoi.

Ilmassa on hetken aikaa ollut orastava vaikutelma menneinä vuosina kilpakenttiä hallinneen kaksikon, Tiger Woodsin ja Phil Mickelsonin kaltaisen valtakauden käynnistymisestä, jossa valtavan potentiaalin omaava Wyndham Clark yrittää parhaansa mukaan laittaa ylivoimaiselle maailmanykköselle hanttiin.

Tulostaulun kantajalla oli vaikeuksia erottaa veljeksiä toisistaan.

Ranking-nelosella ei ollut torstaina paras päivänsä Memorial Parkilla. Birdiejä ja bogeja syntyi molempia yhtä paljon, eikä paalupaikkaa jakavista Wilson Furrista ja Taylor Mooresta kuusi lyöntiä jäänyt Clark mahdu kilpailussa 50 parhaan joukkoon.

Avauskierroksella koettiin myös PGA Tourin historiaa, kun kaksosveljekset oli ensimmäisen kerran asetettu kiertueen turnauksessa samaan ryhmään. Pierceson Coody (-1) laittoi lyönnin verran paremmaksi kuin Clarkin tavoin tuloksen 70 (par) pelannut Parker Coody.

”Se oli mielenkiintoista. Emme ole koskaan kilpailleet kahdella ensimmäisellä kierroksella samassa ryhmässä edes junioriturnauksissa”, Parker Coody sanoi.

Päivän suurin haaste näytti osuneen ryhmän mukana kulkeneen tulostaulun kantajalle, jolla oli vaikeuksia erottaa veljeksiä toisistaan.

Houston Open on viimeinen kilpailu, josta on vielä mahdollisuus hankkia paikka kauden ensimmäiseen majoriin, Masters Tournamentiin. Vain kolme pelaajaa voi ansaita Houstonissa pääsyn legendaariseen turnaukseen ilman voittoa.

Mackenzie Hughes (-4) tarvitsee korkeintaan yhden pelaajan kanssa jaetun kakkossijan, kun taas Alex Norénille (-1) ei riitä yksin otettua kakkostilaa heikompi sijoitus. Tom Hoge (+1) puolestaan lähtee Augustaan, jos hän saavuttaa viikonvaihteessa vähintään yksin otetun viidennen sijan.

Lue seuraavaksi: Takaysin hieno kiri toi pitkälle kisatauolle siirtyvälle Välimäelle kelpo sijoituksen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje