30.4.–7.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][5]
KilpailuaSuomalaista

30.4.–7.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][5]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour

Lindell debytoi Challenge Tourilla

Viisi suomalaista kilpailee tällä viikolla Ranskassa pelattavassa Challenge Tourim turnauksessa. Hienoa kautta pelaava Oliver Lindell pääsee ensimmäisen kerran testaamaan tasoaan haastajakiertueella.

Viime lauantaina miesten lyöntipelin suomenmestaruuden voittanut Oliver Lindell ei ehtinyt pitkään juhlia tuoretta menestystään. Seuraavana päivänä oli jo edessä matka Ranskan Le Vaudreuiliin, missä käynnistyy torstaina Challenge Tourin ohjelmaan kuuluva turnaus.

Kyseessä on porvoolaisen uran ensimmäinen CT-turnaus. Paikka Le Vaudreuil Golf Challengeen heltisi villillä kortilla, mutta tämän kauden jälkeen hän lunastaa käytännössä varmuudella paikan haastajakiertueelle.

Lindell, 17, johtaa ylivoimaisesti pohjoismaisen kiertueen, Nordic Liigan, rankingia, jonka viisi ensimmäistä tulee saamaan kortin Challenge Tourille kaudeksi 2017.

Nuorukainen on voittanut tänä vuonna kaksi Nordic Liigaan kuuluvaa kilpailua ja ollut kaksi kertaa toinen. Joukkoon mahtuu myös kaksi muuta top 5 -sijoitusta.

Osallistuminen Tawast Golfin SM-kisoihin onnistui, kun Suomen Golfliitto päätti hyväksyä ammattilaisten pääsyn turnauksen. Suomen kautta aikain nuorin ammattilainen esitti SM-turnauksen päätöskierroksella vakuuttavia otteita, ja venytti lyönnin erolla Tuomas Salmisen edelle.

Tämän viikon CT-turnauksen kisa-areena istuu Lindellin silmään.

”Todella siisti puistokenttä, griinit pehmeät ja spinniä tulee aika raikkaasti. Huomenna aamulla Pulkkasen (Tapio) ja Mäkitalon (Jaakko) kanssa yhdeksän reikää, ja treenit päälle. Samanlainen setti myös luvassa keskiviikkona. Puttaaminen liekkeihin, niin varmasti saadaan kovaa tulosta aikaiseksi”, Lindell kertoi Facebook-tilillään maanantaina.

Juha Juvosen valmennettava on varmistanut pääsynsä myös elokuussa pelattaviin Finnish Challengeen sekä Tanskan ET-turnaukseen.

Suomalaisista helteisessä Le Vaudreuil’ssa ovat myös Jaakko Mäkitalo, Kalle Samooja, Tapio Pulkkanen ja Teemu Bakker. Ensin mainittu on kiertueen rankingissa sijalla 78. Mäkitalon kauden paras sijoitus on Italian Padovassa saavutettu seitsemäs sija. Seitsemän kisaa tällä kaudella pelannut ”Mäkkäri” on päässyt jatkokierroksille (39:s, 46:s ja 60:s) myös kolmessa muussa turnauksessa.

Viime vuonna Nordic Liigassa viisi kilpailua voittanut Pulkkanen löytyy rankingin sijalta 145 ja Bakker sijalta 184.

Otteitaan nousujohteisesti parantanut Kalle Samooja nousi kilpailun aattopäivänä jonotuslistalta mukaan turnaukseen. Hän sijoittui kahdessa peräkkäisessä heinäkuun ensimmäisellä puoliskolla pelatussa kisassa 15:n joukkoon, joten kuntopuntarin perusteella turkulaiselta voisi odottaa hyvää panosta Ranskassa.

Challenge Tourin rankingin kärkikolmikon muodostavat Englannin Jordan L. Smith, sekä ranskalaiset Romain Langasque ja Matthieu Pavon. Norjan Espen Kofstad on parhaana pohjoismaalaisena viidentenä. He ovat Kofstadia lukuun ottamatta mukana tämän viikon kisassa.  Kauden päätteeksi rankingin 15 ensimmäistä lunastaa ensi vuodeksi kortin Euroopan kiertueelle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje