23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Royal Troon pian tärkeän kysymyksen edessä

Open Championshipiin valmistautuva klubi päättänee naisten jäsenyysasiasta vielä tämän vuoden puolella. Royal Troonin ”vapautuneempi” ajatusmaailma avaa turnauksen ajaksi ison leirintäalueen nuorten katselijoiden käyttöön.

Heinäkuussa kauden kolmatta major-turnausta isännöivä Royal Troon on Muirfieldin ohella ainoa golfklubi, joka ottaa vastaan ainoastaan miespuolisten henkilöiden jäsenanomuksia. Se aikoo ottaa kuitenkin loppuvuodesta kantaa naisten mahdollisesta hyväksymisestä jäsenkuntaansa.

Troonissa tilannetta lievittää se, että Ladies Golf Club Troon jakaa fasiliteetit Royal Troonin kanssa. Molemmilla klubeilla on myös yhteinen vastuu tämänvuotisen Open Championshipin järjestelyistä.

”Tärkeintä on, että käsittelemme tämän jäsenyysasian nyt perin pohjin”, Royal Troonin kapteeni Martin Cheyne sanoi uutistoimisto AP:lle. ”Kahdella klubilla on 138-vuotinen (tosin naisten klubi on neljä vuotta nuorempi) historia, ja on tärkeää, että teemme oikean ratkaisun.”

Cheyne kertoi, että Royal Troon on säännöllisesti naisten klubiin yhteydessä, jotta Ladies Golf Club pysyy kärryillä sen toiminnasta ja suunnitelmista.

”Jokainen heidän kanssaan käymämme kokous on ollut positiivinen ja prosessia edistävä. On myös merkittävä asia tiedostaa, että naiset pelaavat Old Coursella ilmaiseksi minä viikonpäivänä. Nyt puhutaan siis yhdestä kentästä ja kahdesta klubitalosta.”

”Maailma on kuitenkin muuttunut 138 vuoden aikana, ja olisi väärin, jos emme pohtisi, tukeeko nykyinen rakenteemme golfin tulevaisuuden kehitystä kaikenikäisten ja molempien sukupuolten näkökulmasta.”

Royal Troonin jäsenet saavat kesäkuussa aiheeseen liittyvän kyselyn, joka palautetaan klubille elokuun aikana. Cheyne uskoo, että jäsenyyspolitiikkaa käsittelevä ylimääräinen kokous pidetään loppuvuodesta.

R&A:n edustaja odottaa tulevaa päätöstä mielenkiinnolla.

”On tärkeätä, että klubilla on aikaa miettiä jäsenyyspolitiikkaansa omalla tavallaan. Meidän on annettava heille työrauha. He päättävät aikataulusta oman harkintansa mukaan.”

R&A asettaa kahdeksannelle reiälle liikkuvan kameran Openin ajaksi. Kuva: Getty Images

R&A asettaa kahdeksannelle reiälle liikkuvan kameran Openin ajaksi. Kuva: Getty Images

Myös Muirfield eli tarkemmin The Honourable Company of Edinburgh Golfers käy tällä hetkellä keskusteluja naisten jäsenyyden mahdollisesta hyväksymisestä.

Jonkunlaisesta uudesta ajattelutavasta kertoo sekin, että Royal Troon on osoittanut alle 25-vuotiaille Open Championshipiä seuraamaan tuleville katsojille ilmaisen 500 hengen leirintäpaikan kentän lähistöltä.

”Open tarjoaa nuorille hienon tilaisuuden päästä lähelle suosikkejaan. Meidän tavoitteenamme on tehdä Openista niin helposti lähestyttävä tapahtuma kuin mahdollista”, R&A:n turnauksista vastaava johtaja Johnnie Cole-Hamilton sanoi.

Yhtenä lisäpyrkimyksenä modernisoida Openia, Royal Troon on asettanut kahdeksannelle reiälle (Postage Stamp, par 3) liikkuvan live kameran.

”Olemme halunneet pitkään asettaa langattoman kameran Open-kentille, mutta se on ollut etenkin Bubba Watsonin tyyppisten pallon lyöjien kannalta hankalaa, ilman että kamera tulisi pallon tielle.”, R&A:n turnaustoimintojen johtaja Rhodri Price sanoi.

”Huomasimme, että lyhyelle Postage Stampille kameran viritys onnistuu. Se kulkee koko matkan lyöntipaikalta pienelle talvigriinille, joka on varsinaisen viheriön vasemmalla puolella. Katsojalle avautuu samalla kentän ikonisella osalla sijaitsevalta väylältä upeat maisemat.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje