23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Lydia Ko erotti tähtivalmentajansa

Kolmivuotinen yhteistyö päättyi tällä viikolla maailman ykköspelaajan puhelinsoittoon. Teinisensaation leirissä on meneillään suuri muutosaalto.

David Leadbetter ei jatka enää Lydia Kon valmentajana. Ensin mainittu julkaisi asiasta tiedotteen omilla kotisivuillaan viikon puolivälissä.

”Hän soitti minulle tiistaina ja kertoi päätöksen olleen vaikea. Lydia on loistava persoona, ja hänen kanssaan on ollut mukavaa työskennellä. Tilastot kertovat, että olemme onnistuneet, joten voimme kulkea pystyssä päin.”, Leadbetter sanoi.

Leadbetter sanoi uskovansa, että pelaajan vanhemmat, Gil Hong Ko ja Tina Hyon, olivat vahvasti päätöksen takana. Hän arvelee, että he vaikuttivat olennaisesti myös pelaajan caddien Jason Hamiltonin erottamiseen.

Totesin Lydialle, että hänen on otettava elämänsä ja golf omaan kontrolliin. Hän on maailman ykköspelaaja, eikä enää 15-vuotias, vaan lähes 20. Lydian vanhemmat ovat tehneet hyvää työtä nostakseen tyttärensä tietylle tasolle. Hän on kuitenkin jo tarpeeksi vanha tehdäkseen omat päätöksensä. – David Leadbetter

Kon leirissä tehdään muutoksia nyt kovalla kädellä. Kaksi vuotta caddiena toiminut Hamilton sai lähteä lokakuussa Hana Bank Championshipin jälkeen. Viime aikoina on myös puhuttu, että pelaaja olisi jättämässä Callawayn siirtyäkseen käyttämään PXG Golfin välineitä.

Muutosten perimmäinen syy liittyy Kon vaisuihin otteisiin vuoden 2016 jälkipuolella. Hän voitti heinäkuussa käydyssä Marathon Classicissa kauden viidennen turnauksensa, mutta syksyä kohden tuli mutkia matkaan. Ko pelasi viisi peräkkäistä kilpailua ilman top 10 -sijoitusta, mikä on hänen heikoin jaksonsa sen jälkeen kun uusiseelantilainen siirtyi 15-vuotiaana LPGA Tourille.

<a href=Lydia Ko iloitsi vanhempiensa kanssa ensimmäistä LPGA-voittoaan Aucklandin kansainvälisellä lentoasemalla syksyllä 2013. Kuva: Getty Images" width="630" height="448" />

Lydia Ko iloitsi vanhempiensa kanssa ensimmäistä LPGA-voittoaan Aucklandin kansainvälisellä lentoasemalla syksyllä 2013. Kuva: Getty Images

Kon kerrottiin tehneen muutoksia svingiinsä Aasiassa pelattujen LPGA:n turnausten aikana. Leadbetter vahvisti asian, ja mainitsi, ettei pelaaja toteuttanut enää tuossa vaiheessa kaksikon yhteisesti rakentamaa liikerataa. Leadbetter myös totesi Gil Hong Kon paikallaolon harjoituksissa vaikuttaneen viime aikona yhä enemmän hänen työhonsä.

”Nämä viimeiset kuukaudet ovat olleet vaikeita, kun Lydia on kuunnellut rangella myös muiden kuin minun puhettani”, valmentaja sanoi.

Pelaaja jätti vuonna 2013 pitkäaikaisen valmentajansa Guy Wilsonin ryhtyäkseen yhteistyöhön Leadbetterin ja tämän tiimissä olleen Sean Hoganin kanssa. Kon vanhemmat kertoivat tuolloin, että he halusivat korjata Lydian suljetun lavan backsvingin yläasennossa, ja vaihtaa fade-kierteen draw-kierteeseen. He kaipasivat pelaajan lyöntiin myös lisää pituutta.

Ko voitti Leadbetterin (ja Hoganin) valmennettavana 15 kilpailua, joista kaksi oli majoreita. Maailmanlistan kärkipaikalla hän on ollut nyt 78 viikkoa. 50 viimeisestä turnauksesta 33 on tuonut top 10 -sijoituksen, näistä 11 on voittoja.

Hän oli ennen kauden päätöstä kiinni vuoden pelaajan palkinnossa, Vare Trophyssä (paras kierroskeskiarvo) ja rahalistan voitossa, mutta ei saavuttanut kyseisistä titteleistä lopulta yhtäkään.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje