23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Audi Finnish Tour käynnistyy perjantaina Nordcenterissä

Nordcenter tarjoaa mahtavat puitteet Finnish Tourin avausosakilpailulle. Kuva: Tomi Natri.

Kiertuejohtaja Markus Ervasti toivoo etenkin junioreiden löytävän tiensä maamme ykköskiertueelle, jossa heillä on oivallinen mahdollisuus mitata tasonsa ammatilaisia vastaan.

Kotimaisen kilpagolfin ykköskiertue Audi Finnish Tour käynnistyy perjantaina Nordcenterin Fream-kentällä pelattavalla kolmipäiväisellä osakilpailulla.

Mukana on iso joukko Suomen kärkipelaajia, muun muassa viime kaudella kokonaiskilpailun voittaneet Tuomas Salminen ja Jenna Mäihäniemi.

Kahta viikkoa normaalia aiemmin käynnistyvä kiertue on kokenut pieniä muutoksia viime vuoteen verrattuna.

Nordcenteristä kiertue siirtyy Vanajanlinnan maisemiin. Kesäkuun toisella viikolla pelataan kiertueen rahakkain kilpailu, 20 000 euron Paltamo Open. Kentällä juhlitaan tänä vuonna 25-vuortista taivalta. Ennen juhannusta on ohjelmassa vielä Peuramaan osakilpailu.

Kytäjä Golf isännöi heinäkuun alussa pelattavia reikäpelin SM-kilpailuja, jonka jälkeen seuraavaa osakilpailua odotellaankin syyskuulle asti, silloin ohjelmassa ovat vielä Suur-Helsingin Golfin osakilpailu ja Vuosaaressa käytävä finaali.

Audi Finnish Tourin johtajana toimivalla Markus Ervastilla on kovat odotukset tulevalle kaudelle. Osan odotuksistaan hän kohdistaa junioreiden suuntaan.

”Toivon kilpailuihin paljon junioreita mukaan. Suomalaisjunioreilla on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä pelaamaan samassa kilpailussa, ja jopa samassa ryhmässä ammattilaispelaajien kanssa. Samassa ryhmässä voi olla esimerkiksi Euroopan Tourilla pelannut Tuomas Tuovinen. Mikä olisi juniorigolfarille parempaa oppia kuin päästä pelaamaan kokeneen ammattilaisen kanssa samaan ryhmään?” Ervasti kysyy.

Pelkkien junioreiden varaan ei Ervastikaan laske, vaan hän odottaa näkevänsä kilpailujen kärkisijoilla rutinoituneita ammattilaisia ja joitakin uusia nimiä haastamassa heitä.

Kauden ensimmäisen kilpailun areenana toimiva Nordcenterin Fream-kenttä on kestänyt talven haasteet loistavasti. Jo parin viikon ajan auki ollut kenttä on ollut avaamisestaan lähtien pelaajien mieleen.

”Meillä on kenttä ihan superkunnossa. Olemme tehneet Freamin takaysille pallon löytymistä helpottavia haketuksia väylien reuna-alueille. Raffit ovat tässä vaiheessa kautta varsin maltillisia, eli mahdollisuudet koville tuloksille ovat olemassa. Uutta kenttäennätystä pitäisi kärkipelaajien havitella”, Nordcenterin toimitusjohtaja Markku Valo toivoo.

Nordcenterin kilpailua, ja myös muita kauden osakilpailuja voit seurata osoitteessa www.finnishtour.fi sekä Finnish Tourin Facebookissa.

Lähde: tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje