23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Golflehden lukijatyytyväisyys huipussaan – 63 % lukee lehdestä vähintään kaksi kolmasosaa

Golflehti on Suomen suurin urheilu- ja liikuntalehti.

Lukijoiden mielestä Golflehden kiinnostavimpia aihepiirejä ovat opetus, välineet, lähialueiden ja Euroopan matkailu sekä kotimaan kentät ja golfseurat.

Golflehden tutkimuslaitos IRO Researchilla loka-marraskuussa teettämä lukijatutkimus kertoo vakuuttavaa kieltään Golflehden lukijatyytyväisyydestä. Golfin kotimainen pääjulkaisu ja Suomen suurin urheilu- ja liikuntalehti on tuoreen lukijatutkimuksen mukaan kiinnostava, laadukas ja erittäin ahkerasti luettu.

”Hienoa nähdä, että Golflehti vastaa näin hyvin lukijoiden odotuksiin. Siihen ollaan selvästi tyytyväisiä, kun lehteä luetaan ahkerasti. Kiinnostavalla sisällöllä ja lehdellä on paikkansa suomalaisten golfareiden keskuudessa”, kommentoi Golfliiton hallituksen puheenjohtaja Hanna Hartikainen.

Peräti 41 % lukijoista ilmoittaa lukevansa Golflehdestä lähes kaikki jutut ja 63 % vähintään kaksi kolmasosaa. Vähintään kolmasosan lehdestä lukee viisi lukijaa kuudesta (83 %).

Ensi keväänä 30 vuotta täyttävä Golflehti on saanut historiansa aikana hyviä lukija-arvioita aiemminkin, mutta luvut ovat viime vuosina entisestään parantuneet. Kun Golflehti vuonna 2014 siirtyi Susamurulta Otavamedialle, peräti 51 % lukijoista oli sitä mieltä, että lehti oli mennyt parempaan suuntaan. Nyt lähes kolmasosa (32 %) lukijoista oli sitä mieltä, että Golflehti on vuoden 2016 aikana entisestään parantunut. Vain 5 % koki lehden heikentyneen.

Vähintään kaksi kolmasosaa lehdestä lukeneiden osuus oli jo kaksi vuotta sitten tehdyssä edellisessä lukijatutkimuksessa korkea, 56 %. Viimeisen kahden vuoden aikana luku on vielä parantunut, merkittävät seitsemän prosenttiyksikköä.

Golflehden monipuolisuuteen, juttujen tyyliin ja näkökulmiin ollaan valtaosin tyytyväisiä, ja lehden ulkomaisen ja kotimaisen sisällön koetaan olevan hyvin tasapainossa. Lehden taitto ja luettavuus sekä tekniset ominaisuudet, kuten kansipaperin ja kuvien sekä painojäljen laatu, saavat lukijoilta erinomaiset arviot. Eniten toivomisen varaa jättää lehdessä olevan huumorin määrä ja laatu, mutta 42 % lukijoista on siihenkin tyytyväisiä tyytymättömien osuuden ollessa vain 10 %.

”Olen tehnyt vuosien ajan lukijatutkimuksia, ja ei tällaisia tyytyväisyystuloksia vain saada. Lehteä luetaan ahkerasti läpi linjan, kaikissa kohderyhmissä. Kaikki tilattavat lehdet olisivat näihin tuloksiin tyytyväisiä”, IRO Researchin asiakkuusjohtaja Vesa Väisänen tulkitsee.

Opetussivuja lukevat lähes kaikki

Golflehden mielenkiintoisinta antia on lukijatutkimuksen mukaan lehden opetussisältö. 36 % lukijoista ilmoittaa lukevansa lehden kaiken opetussisällön, 70 % lukee suurimman osan ja peräti 94 % lukee ainakin osan Golflehden opetussivuista. 95 % lukijoista kokee Golflehden opetussivujen olevan vähintään jossain määrin hyödyllisiä. 43 % lukijoista toivoo kuitenkin lehteen vielä nykyistä enemmän opetussisältöjä.

Olympiaurheilija Noora Tamminen oli pääosassa elokuun viitosnumerossa, jonka kannen lukijat valitsivat vuoden 2016 parhaaksi (Nro 8/2016 ei ehtinyt mukaan lukijatutkimukseen).

Olympiaurheilija Noora Tamminen oli pääosassa elokuun viitosnumerossa, jonka kannen lukijat valitsivat vuoden 2016 parhaaksi (Nro 8/2016 ei ehtinyt mukaan lukijatutkimukseen).

Golflehdellä on sopimus sisältöyhteistyöstä maailman suurimman golflehden, Yhdysvaltain Golf Digestin, kanssa. Suurin osa Golflehden opetussisällöistä tuleekin maailman johtavien golfopettajien kanssa yhteistyötä tekevän Golf Digestin kautta.

Opetuksen jälkeen kiinnostavimpia aihepiirejä Golflehdessä ovat välineet, Suomen lähialueiden ja Euroopan maiden golfmatkailu sekä kotimaan kentät ja golfseurat. Miehet ovat naisia kiinnostuneempia välineistä ja kotimaan kentistä ja seuroista. Naisilla aihepiireistä korostuvat puolestaan henkinen valmennus ja terveyttä koskevat aiheet.

Golflehti on Suomen Golfliiton virallinen jäsenjulkaisu ja tavoittaa myös Golfliiton tiedotuskanavana hyvin koko golfin harrastajien kohderyhmän. 73 % lukijoista pitää lehden Golfliitto tiedottaa -sivujen aiheita kiinnostavina.

”Lehti on äärimmäisen tarpeellinen. Tutkimustulosten valossa lehti pääsee kiinni ihmisten iholle, kanava on auki”, Vesa Väisänen sanoo.

Ilmoitukset informatiivisia ja hyödyllisiä

Lukijoiden tyytyväisyydestä kertoo sekin, että myös Golflehden ilmoitukset koetaan hyviksi. 68 % lukijoista kertoo Golflehden ilmoitusten olevan pääosin tai toisinaan informatiivisia ja hyödyllisiä. Turhiksi ja ärsyttäviksi ilmoitukset kokee vain 4 % lukijoista.

Lukijat antoivat tutkimuksessa Golflehdelle myös yleisarvosanan asteikolla 1–5 (1=heikko, 5=erinomainen). 7 % lukijoista arvioi Golflehden erinomaiseksi ja 68 % antoi lehdelle arvosanan hyvä. Vain 5 prosenttia oli sitä mieltä, että Golflehti on alle keskitason. Yleisarvosanojen keskiarvo oli 3,8, mikä vastaa kouluarvosanaa 8,2 (asteikolla 4–10).

22 % lukijoista ilmoittaa säilyttävänsä koko Golflehden vuosikerran ja 29 % mielenkiintoiset numerot. Pelkästään painettuna lehteä lukee valtaosa, 79 %, lukijoista. Vain yksi prosentti lukee lehteä ainoastaan digilehtenä, ja joka viides lukee molempia versioita.

Golflehden ilmestymistahti, kahdeksan numeroa vuodessa, on lukijoiden mielestä sopiva (82 %). 13 % lukijoista on sitä mieltä, että lehti voisi ilmestyä useammin, ja 5 % vastaa, että lehti voisi ilmestyä hieman harvemmin.

Golflehden lukijamäärä on viimeisimmän kansallisen mediatutkimukseen mukaan 128 000 lukijaa. Golflehti on Ruotsin Svensk Golfin jälkeen Euroopan toiseksi luetuin golflehti.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)