[14][27]

[14][27]

Mikko Ilosella huippukierros Lontoossa

Mikko Ilonen johtaa The Grove- kentällä pelattavaa British Mastersia yhdessä kolmen muun pelaajan kanssa tuloksella66,-5. Mikko Korhonen (71) ja Roope Kakko (72) taistelevat perjantaina jatkoonpääsystä.

Mikko Ilosen tuloskunto jatkui myös sunnuntaina päättyneen St.Andrewsin (18.) kilpailun jälkeen. Ilonen teki British Mastersin ensimmäisen kierroksen ulosmenossa jo  toisella reiällä eaglen (par-5). Birdejä kertyi kierroksen mittaan neljä, joista kaksi viimeistä väylillä 16 ja 18.  Korttiin mahtui vain yksi bogey.

”Sain kierrokselleni parhaan mahdollisen startin. Lyömiseni oli pitkään aikaan parasta, jota olen esittänyt. Pitkiä putteja ei juuri tullut, löin aika liki lippua koko ajan. Ote löystyi hetkeksi sisääntulossa, kahteen birdieen lopettaminen jätti tietysti hyvän maun kierroksesta. Ihan nappisuoritus tämä oli, vaikka jokunen muukin putti olisi voinut mennä sisään”, Ilonen kertoi urakkansa päätyttyä.

Edellisviikon kilpailussaan  lyöntinsä kanssa taistellut Ilonen paransi sijoitustaan kierros kierrokselta aloitettuaan vaatimattomasti. Johtotulos ensimmäisellä kierroksella on Iloselle tämän kauden ensimmäinen. Samassa tuloksessa ovat Marc Warren, Tommy Fleetwood sekä Richard Sterne.

<a href=Alex Noren johti avauspäivän jälkeen Skotlannissa ollen lopulta 11. Plakkarissa on jo kaksi voittoa ja kaksi kakkostilaa kuluvalta kaudelta. Kuva: Getty Images" width="460" height="297" />

Kärjessä on hyvin  tasaista, 20 pelaajaa on kahden lyönnin sisällä.  Lyönnin päässä kärkinelikosta oleva Ruotsin Alex Noren on millä tahansa kuntopuntarilla mukanaolevista pelaajista ykkösketjussa.

Lontoossa kilpaileminen on aiemminkin tuottanut Iloselle menestystä. Hän voitti lähes päivälleen kaksi vuotta sitten,  lokakuussa 2014 Volvo World Match Play Championshipin finaalissa Henrik Stensonin. Ykköstila on Ilosen uran arvokkain, 50 vuotta järjestetyn kilpailun ensimmäinen ykkönen oli Arnold Palmer. Voittajien listalta löytyy suuri joukko muita legendoja kuten  JackNicklaus, Gary Player, Seve Ballesteros ja Nick Faldo.

MIkko Korhonen tarvitsisi kipeästi jatkoonpääsyn ja mielellään top 25- sijoituksen uusiakseen työpaikkansa. Kuva: Getty Images

Mikko Korhonen pelasi tuloksen 71, myös hän onnistui tekemään eaglen kentän toisella reiällä.

”Draivi ja spooni noin kahdeksaan metriin. Putti alahyllyltä ylähyllylle sisään”, Korhonen kertasi reiän lyönnit.

Eaglen lisäksi nummelalainen teki kierroksensa aikana kaksi birdietä. Vastaavasti bogeja syntyi neljä.

”Alussa oli hyvää lyömistä, sitten katosi ja viimeiset 12 reikää oli aika väkinäistä. Vähän ollut veto hakusessa, mutta tänään oli jo merkkejä paremmasta. Tulos on ihan hyvä, muutama huono putti jäi harmittamaan. Hyvillä fiiliksillä eteenpäin”, hän summasi tilanteensa.

Kolmella viimeisellä väylällä bogeyn ja tuplan tehnyt Roope Kakko löi 72 kertaa.

Ilonen pelaa perjantain kierroksensa ( startti 14.45) poikkeuksellisesti kahden hengen ryhmässä yhdessä Michael Jonzonin kanssa. Ryhmän kolmas pelaaja Seve Benson keskeytti torstaina oltuaan kahdeksan reiän jälkeen seitsemän yli parin.