[13][26]

[13][26]
Major

Paul Broadhurstista Senior Openin sankari

Miguel Angel Jimenezin neljän lyönnin johto ei kestänyt, kun 80-luvulla Erkko Trophyssa toiseksi sijoittunut englantilainen pyyhälsi Carnoustiessa major-turnauksen ykköseksi.

Paul Broadhurst (-11) asettui sunnuntaina Miguel Angel Jimenezin (-8) voittohaaveiden tielle Senior Open Championshipissä. Neljän lyönnin johtoasemassa päätöspäivään lähtenyt Jimenez uhitteli lauantaina Carnoustien kenttäennätystä, mutta joutui tyytymään finaalikierroksella kymmenen lyöntiä huonompaan tulokseen.

”Mekaanikko” ja hänen kanssaan kolmannen sijan jakanut Ruotsin Magnus Persson Atlevi hävisivät Broadhurstille kolmella lyönnillä.

Parhaiten Broadhurstille kampohin laittoi lopulta USA:n Scott MacCarron, joka teki viisi birdieä finaalikierroksen 12 ensimmäisen reiän jaksossa. Hänen lentonsa katkesi kuitenkin lopussa tulleisiin kahteen bogiin.

Broadhurst aloitti urakkansa Carnoustiessa tuloksella 75, mutta oli sen jälkeen täyttä rautaa. Kolmen jälkimmäisen pelipäivän heikoin kierros vaati 68 lyöntiä.

Senior Openista hieman yli 250 000 euron tienestit kuitannut Broadhurst on voittanut urallaan kuusi turnausta Euroopan kiertueella. Yli 50-vuotiaiden major-titteli on hänelle kautta aikain ensimmäinen.

Jimenezille avautui viimeisellä reiän birdiellä mahdollisuus nousta tasoihin Broadhurstin kanssa. Espanjalainen löi lähestymisensä bunkkeriin, mistä hän toppasi pallonsa viheriön yli. Tuplabogiin päättynyt kierros vaati 75 lyöntiä.

Broadhurst on suomalaisen kilpagolfin ystäville tuttu ilmestys lähes 30 vuoden takaa, kun hän sijoittui kaudella 1987 toiseksi Finnish Amateur Openissa (Erkko Trophy). Britti varmisti tuoreella menestyksellään myös paikan ensi vuonna Royal Birkdalessa pelattavaan Open Championshipiin.

Kisan suurin voittajasuosikki Saksan Bernhard Langer (-4) löi kaikki kierrokset tuloksella 71, ja sijoittui yhdeksänneksi. Kahden kierroksen jälkeen kärjen tuntumassa ollut JesperParnevik (-1) epäonnistui viikonlopun kierroksilla; ruotsalainen oli kisassa 18:s.