[13][26]
Ladies European Tour

Tammiselle uran paras sijoitus LET-kiertueella

Suomalaiset saalistivat kaksi top 10 -sijoitusta Marokosta.

Voitostakin finaalikierroksella taistellut Noora Tamminen, 25, ylsi Rabatissa sunnuntaina päättyneessä turnauksessa parhaaseen saavutukseensa naisten Euroopan kiertueella. Hän sijoittui Lalla Meryem Cupissa neljänneksi kokonaistuloksellaan 286 (-2).

Tamminen oli neljännen kierroksen ulosmenon jälkeen aivan kärjen tuntumassa, mutta jälkimmäisellä ysillä kadonnut paras terävyys ei riittänyt korkeampiin sijoituksiin. Kolmen 71 lyönnin kierroksen seuraksi Tammiselle kirjattiin päätöspäivänä tulos 73.

Tuliaisina Rabatista oli myös ammattilaisuran suurin palkintoshekki 20 250 euroa. Kilpailusta saadut pisteet nostivat Tammisen kiertueen rankingissa sijalle 10.

”Fiilikset ovat vähän kaksijakoiset. Toisaalta hyvät, mutta hieman olen myös pettynyt. Keli oli tänään aika hurja. Vettä satoi kolmannen väylän jälkeen kaatamalla koko rundin ajan ja lopussa kaikki paikat ja välineetkin olivat jo niin märkiä, ettei pelaamisesta meinannut tulla mitään”, sanoi Tamminen.

Tuusulalaisen liikkeellelähtö sunnuntaina oli värikäs; hän teki ensimmäisen parinsa vasta viidennellä reiällä, vaikka oli kierrostaan tässä vaiheessa tilanteessa -1. Hänen korttiinsa merkittiin yhden eaglen ohella kaksi birdieä ja viisi bogia.

”Sain heti kierroksen alussa hengen päälle, kun chippasin kakkosväylällä eaglen sisään ja heti seuraavalla upotin birdien. Lopussa en sitten enää onnistunut lyömään lähestymisiä riittävän lähelle reikää. Vaikka putit olivatkin ihan hyviä, eivät ne uponneet.”

”Ihan hyvillä fiiliksillä tästä jatketaan Kiinaan”, totesi välillä Suomessa piipahtava, ja jo maanantain iltapäiväkoneella Shanghaihin suuntaava Tamminen.

Krista Bakker (+2) täydensi suomalaisten vahvaa panosta yhdeksännellä sijallaan, vaikka kolmen tuplabogin päätöspäivä ei turkulaista luonnollisesti lämmittänyt. 76 lyönnin kierros sisälsi myös neljä birdieä ja kaksi bogia. Kyseessä oli Bakkerille uran toinen top 10 -sijoitus LET:llä.

Viikonvaihteen kierroksilla piristynyt Linda Henriksson (+6) sijoittui 28:nneksi. Oona Vartiainen (+11) oli 48:s ja Ursula Wikström (+18) 69:s.

”Piti se vielä tämäkin päivä nähdä. Ei ole näköjään 13 ammattilaisvuoden aikana oppinut, että bägiin ei kannata sulloa enempää kuin 14 mailaa. Onneksi huomasin virheen kahden väylän jälkeen, joten selvisin sitä neljällä rankulla, eikä tullut diskausta”, Wikström sanoi.

Lalla Meryem Cupin ylivoimaiseen voittoon nousi Espanjan Nuria Iturrios (-11), joka iski finaalikierroksella upean 65 lyönnin tuloksen. Eroa kisaa kolme ensimmäistä päivää johtaneeseen Englannin FlorentynaParkeriin kertyi kuusi lyöntiä. USA:n Angel Yin (-4) oli kolmas.