5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Odyssey jyrää putterimarkkinoilla

Ernie Els sai kisan ratkaisuhetkillä putterinsa toimimaan ja juhli neljättä majoriaan © Getty Images

Ernie Els onnistui Royal Lytham & St. Annes-kentän viimeisen päivän sisääntulossa siinä, mikä on ollut hänelle pitkään ongelmakohta-puttaamisessa. Big Easy upotti neljä birkkuputtiaan, vältti helposti bogeyt, birdejä olisi voinut tulla 2-3 lisääkin.

Aseenaan hänellä Odyssey White Hot XG # napaputteri, jota etelä-afrikkalainen on käyttänyt varsin pitkään. Hieman ironista on se, että vielä muutama vuosi sitten Els suhtautui napaputtereihin varsin kriittisesti, todeten niiden olevan golfin sääntöjen hengen vastaisia. Elsin käyttämä putteri on pituudeltaan 44,5 tuumainen, eli käytännössä saman mittainen kuin useimmat draiverit.

Odyssey on purjehtinut kovassa myötätuulessa kuluvalla kaudella. ET:lla sen puttereilla on voitettu 15 turnausta, toiseksi menestyksekkäimmällä voittojen määrä on jäänyt kolmeen. British Openissa merkin markkinaosuus puttereissa oli kaikki pelaajat huomioiden 34 prosenttia.

Alkavalla viikolla Els pelaa Kanadan avoimisssa. Lähes kaikki muut tähdet pitävät huilia, sillä jo reilun viikon kuluttua käyninistyy World Tourin kilpailu Ohiossa, heti sen jälkeen PGA Championships Kiawah Islandilla. Kun Ernie Els pelasi myös Scottish Openin ennen British Openia, hänelle tulee peräti viiden perättäisen kisan putki.

Open voittonsa myötä Els nousi World Rankingilla 15:ksi. Huomionarvoista on myös se, että Tiger Woods ohitti kolmostilansa johdosta Royal Lythamissa heikosti pelanneet Rory McIlroyn sekä Lee Westwoodin.

Teemu Tyry

Odyssey Golf

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje