25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Draiverit pukeutuvat mustaan

Taylor Maden draiverissa on modernia näköä.

Muutamia vuosia sitten wedgejä alkoi ilmaantua kauppojen hyllyille mustina. Asemetallista taotut wedget tulivat samoihin aikoihin, kun wedgejen pintaviimeistelyssä alkoi melkoinen villitys. Oli samettia, ruostuvaa pintaa, asemetallia ja perinteistä kiiltävää kromattua. Mustia wedgejä saa edelleen, mutta mustuus on levinnyt myös draivereihin.

Mikko Ilonen ilmoitti viikolla häidensä jälkeen ja ennen Barclays Scottish Openia vaihtaneensa ajurinsa Titleistin uutuuteen. Heinäkuun alussa mailamerkki toi Yhdysvalloissa markkinoille uuden 910D2:en. Eurooppaan maila rantautui hieman myöhemmin.

Myös Taylor Madella on oma tumma versionsa. Kaudella 2010 TM julkaisi R9 SuperTri -draiverinsa tummanpuhuvissa väreissä.

Taylor Maden ja Titleistin ohella myös Niken uusissa malleissa on hyvin tummat värit. SQ Machspeed ja VR -draivereissa lapojen yläpuolet ovat lähes mustat.

Molemmat Titleistin ja Taylor Maden mustista malleista on saatavilla myös väyläpuita. Ja molemmat mailat ovat nykyisin lähes vakivarusteena tulevilla painoruuveilla ja lavan asennoilla säädettävissä. Nikella ei painoruuveja ole, vaan lavan asentoa osumassa muutellaan varren asennolla lapaan nähden.

Niken VR -draiveri on ylhäältä katsoen hyvinkin perinteinen.

Niken VR -draiveri on ylhäältä katsoen hyvinkin perinteinen.

Ainakin Mikko Ilonen tuntui bloginsa perusteella olevan innoissaan uudesta draiverista. Sen ulkonäkö ja säätömahdollisuudet tuntuivat sopivan hänen peliinsä. Uudella draiverilla Ilonen pyrki pääsemään eroon varsinkin oikealle suuntautuvista ”vuotopalloista”. Barclays Scottish Openin kolmella ensimmäisellä kierroksella Ilonen osui 69 prosenttisesti. Ilosen tilastoissa tämä on todellinen piikki, sillä aiemmilla kausilla väyläosumaprosentti on vaihdellut 60-47 prosentin välillä. Toivottavasti uusi draiveri tuo jatkossakin tarkkuutta. Ilari Ceder

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje